המצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לקלתית:
250 גרם פתי בר טחונים
140 גרם חמאה
למלית פירות יער:
300 גרם פירות יער קפואות
50 גרם סוכר
100 מ"ל מים
2 כפות מיץ מלימון סחוט
1 כף קורנפלור
1 כף מים
למלית גבינה:
2 גביעי גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
1 גביע גבינה לבנה 5%
200 גרם (גביע) שמנת חמוצה
5 ביצים טרופות
1כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1 כף מיץ לימון סחוט טרי
קורט מלח
3 כפות קורנפלור
לקרם וניל:
2 גביעי שמנת מתוקה
¼ כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
אופן ההכנה:
קלתית:
מוסיפים למעבד מזון את עוגיות הפתי בר וטוחנים אותן לפירורים דקים. ממיסים את החמאה, ויוצקים אותה על העוגיות הטחונות. מערבבים, עד לקבלת מרקם אחיד בעל מראה של חול רטוב.
מהדקים את הפירורים לתחתית ולדפנות התבנית אפייה, שרופדו עם נייר אפייה.
לאפות את הקלתית בתנור אפיה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 10 דקות.
מלית הגבינה:
מוסיפים לקערה גדולה גבינת השמנת, גבינה לבנה, שמנת חמוצה, סוכר, וניל, גרידת ומיץ לימון, מלח וקורנפלור, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים לקערה את הביצים, וטורפים עד לקבלת תערובת חלקה.
יוצקים את הבלילה על הקלתית ואופים 60 דקות, עד שהעוגה יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז.
משאירים את העוגה במשך 10 דקות בתנור כבוי. פותחים מעט את דלת התנור, ומניחים לעוגה להצטנן לגמרי למשך כשעה.
למלית פירות היער:
מוסיפים לסיר קטן את תערובת פירות היער הקפואות, סוכר, מים ומיץ לימון, ומבשלים על להבה בינונית עד להגעה לרתיחה.
מערבבים בקערית את הקורנפלור עם כף מים, ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד. יוצקים את התערובת לסיר. מבשלים את הרוטב במשך 2-3 דקות תוך בעבוע וערבוב עד שהוא מעט מתעבה,
מעבירים את הרוטב למקרר למשך שעה אחת לפחות, עד שהעוגה תהיה מצוננת.
לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין, מוסיפים על פני העוגה את רוטב פירות היער
יש לוודא שהרוטב סמיך דיו ולא נוזלי. מעבירים את העוגה למקרר למשך הלילה.
מעבירים למקרר לכמה שעות או למשך הלילה כך שהמלית מסמיכה אך עדיין רכה.
לקרם הווניל:
מקציפים במערבל חשמלי את כל מצרכי הקרם הווניל, עד לקבלת מרקם יציב. משטחים ¾ מכמות הקרם על פני העוגה ומחליקים עם מירית עד לקבלת שכבה ישרה.
מעבירים את יתרת הקרם לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את היקף פני העוגה. אם מעוניינים, ניתן לקשט גם עם סוכריות קטנות.
מניחים את העוגה במקרר עד להגשה.
בתאבון…
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה