עוגת גבינה עם שוקולד לבן תפוחים ופקאן

18-09-2024 | ירון צחר

מי אמר שבראש השנה מכינים רק עוגות דבש? קבלו ממני מתכון לעוגת גבינה קרה עשירה בקרם שוקולד לבן ופקאן סיני, מהירה וקלה להכנה שתקצור ים מחמאות.

 

מצרכים לתבנית עגולה בקוטר 22 ס”מ

לקלתית:
150 גרם עוגיות פתי בר
50 גרם אגוזי פקאן
80 גרם חמאה
לתפוחים המקורמלים:
5 תפוחי גרני סמית' , קלופים, מגורעים ופרוסים דק
5 כפות חמאה ללא מלח
½ כוס סוכר חום בהיר
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
למלית גבינה ושוקולד לבן:
100 גרם שוקולד לבן גרוס
1/4 כוס שמנת מתוקה
3 מכלים גבינה לבנה 5%
1 מיכל גבינת שמנת 25%
1/2 כוס סוכר
קורט מלח
1 כפית תמצית וניל
5 ביצים L
5 כפות קמח
לציפוי שמנת:
1 מיכל שמנת חמוצה
2 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
75 גרם אגוזי פקאן מסוכר
חופן אגוזי מלך גרוסים

אופן ההכנה

לקלתית:
משמנים היטב את בסיס ודפנות התבנית בחמאה.
מוסיפים את הפתי בר והפקנים למעבד מזון ופקאנים וטוחנים עד לקבלת אבקה דקה.
מוסיפים לקערה חמאה מומסת ומעבדים עד שמתקבלת תערובת אחידה במרקם חול רטוב.
מהדקים את התערובת לתחתית התבנית ליצירת קלתית. מקפיאים למשך חצי שעה.
הכנת התפוחים:
ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים למחבת את הסוכר החום, הקינמון והמלח, תוך כדי ערבוב לאיחוד. מבשלים את התערובת עד שהיא מבעבעת בעדינות, במשך דקה. מוסיפים למחבת את התפוחים, ומערבבים. מבשלים במשך כ- 15 דקות, עד שהתפוחים יתרככו, ורוב הנוזלים יתאדו. מורידים את המחבת מהכיריים, ומניחים לתפוחים להצטנן במשך כ- 10 דקות. מוסיפים את התפוחים לתבנית על גבי הקלתית, ויוצרים שכבת תפוחים אחידה. מחזירים את התבנית למקרר.
למלית גבינה ושוקולד לבן:
מוסיפים את השוקולד הגרוס והשמנת המתוקה לקערית. ממסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, עד שהשוקולד נמס. מערבבים, עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים לקערה גבינה לבנה, גבינת שמנת, סוכר, מלח, תמצית ווניל, וטורפים עד קבלת מרקם אחיד. מוסיפים לקערה את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי ערבוב לאחר כל הוספת ביצה.
מוסיפים לתערובת את הקמח ומערבבים, עד לקבלת תערובת בעלת מירקם אחיד.
יוצקים את התערובת על גבי שכבת התפוחים המקורמלים.
מניחים בתחתית התנור שחומם מראש לטמפרטורה של 140 מעלות תבנית עם מים רותחים.
מכניסים למרכז התנור את תבנית העוגה, ואופים במשך 70-90 דקות, או עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין מעט רוטט.
לציפוי שמנת:
מוסיפים לקערה שמנת ואבקת סוכר, וטורפים עד לקבלת מרקם חלק ואחיד.
יוצקים את תערובת השמנת על פני העוגה, ומיישרים את החלק העליון.
מחזירים את העוגה לתנור שמצוי בחום של-140 מעלות למשך עשר דקות. מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר. מכניסים את העוגה למקרר למשך לילה.
לקישוט:
לפני הגשת העוגה מניחים את הפקנים המסוכרים האחד אחרי השני על פני העוגה ולאורך הפאה.
ובמרכז פני העוגה מפזרים חופן אגוזי מלך גרוסים
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - עוגת גבינה עם שוקולד לבן תפוחים ופקאן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.