המצרכים
1 חבילה קטנה קמח תופח (350 גרם | 2 וחצי כוסות)
3 תפוחים (חתוכים לפלחים דקים)
4 ביצים (להפריד חלמון וחלבון)
¾ כוס סוכר
1 מחמאה
1 אינסטנט פודינג וניל
ריבה (איזה טעם שאוהבים)
אגוזי מלך (קצוצים)
אופן ההכנה
לקערה מכניסים את הקמח עם החלמונים, מחמאה ו-4 כפות סוכר וללוש לבצק (במיקסר ,או ביד).
מחלקים את הבצק ל-3/4 ו-1/4 , ואז עוטפים בניילון כל חלק ומכניסים למקרר.
מקציפים את החלבונים עם שאר הסוכר, עד לקבלת קצף אחיד וקשה, ומדי פעם מכניסים את האינסטנט פודינג וניל, עד שנוצר קצף כמו מסטיק.
מרכיבים את הבצק – את החלק הגדול של הבצק משטחים בתבנית משומנת מרובעת או עגולה 26.
מורחים ריבה מעורבת או איזה טעם שאוהבים, ומעל את התפוחים עם אגוזי מלך קצוצים. אחרי זאת בזהירות מוסיפים הקצף.
מגרדים את החלק שנותר של הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות למשך חצי עד שלושת רבעי שעה. לא להיבהל שהעוגה עולה ומאבדת קצת צורה ,כשמוציאים היא מסתדרת.
בתאבון…
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
רחל לינק
23.08.2024
שלום מה עם החלק השני של הבצק היכן מקומו?
ירון צחר
23.08.2024
את החלק השני של הבצק מגרדים ומניחים על שכבת הפודינג. זה הופך לשכבה העליונה