המצרכים
לעוגה:
5 ביצים
כוס סוכר
2 כפות שמן
כוס קמח
לקרם ווניל:
2 שמנת מתוקה
כוס חלב
2 חבילות אינסטנט וניל
לקישוט:
שוקולד חלב מגורר
סוכריות שוקולד קטנות
אגוזי מלך גרוסים דק
אופן ההכנה
לעוגה:
להקציף במערבל 5 ביצים שלמות, עד שהקציפה מתחילה לעלות מעט ,
להוסיף לבלילה בהדרגה (3 פעימות) את כוס הסוכר, ולהמשיך לערבל.
עד שהקציפה מקבלת גוון בהיר. להוסיף לקערה את 2 כפות שמן וכוס קמח,
ולקפל בעדינות בעזרת לקקן. להניח על תחתית תבנית אפייה גדולה ולשמן מעט את נייר האפייה.
לצקת את הבלילה וליישר.
להכניס את התבנית לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות לאפות במשך 10-15 דקות,
עד שהבצק מקבל גוון זהוב. יש להקפיד שלא לייבש את הבצק.
להוציא את התבנית מתנור האפייה, ולקרר לטמפרטורת החדר.
הכנת קרם הווניל:
להוסיף לקערת מיקסר 2 שמנת מתוקה, כוס חלב ו- 2 אינסטנט פודינג ווניל, ולהקציף עד קבלת קרם יציב.
את העוגה לחתוך ל 3 פסים רחבים ושווים (בעלי אותו רוחב).
בניית העוגה:
על כלי הגשה של עוגת רולדה מניחים פס עוגה ראשון. מורחים שכבת קרם לכל אורכו. מניחים את הפס השני ומעליו שכבת קרם, ומעל מניחים את השכבה השלישית. עם שארית הקצפת מצפים את העוגה.
מקשטים:
ניתן לקשט את פני העוגה עם: שוקולד חלב מגורר, סוכריות שוקולד קטנים ואגוזי מלך גרוסים דק
בתאבון…
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה