מצרכים ל- 2 עוגות:
1 כף שמרים יבשים + 1 כף סוכר + 1 כף קמח + 2 כפות מים
500 גרם קמח לבן
100 גרם חמאה רכה
2 ביצים
120 גרם סוכר לבן
קורט מלח
150 מ״ל חלב פושר
למלית:
500 גרם גבינת טוב טעם
150 גרם סוכר לבן
3 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
לזיגוג: ביצה טרופה
אבקת סוכר לפיזור
אופן ההכנה:
מוסיפים לקערה קטנה כף סוכר, כף שמרים כף קמח ומים. מערבבים ומניחים למנוחה של 10 דקות.
מוסיפים את כל מצרכי הבצק ( מלבד החלב) כולל השמרים לקערה. מתחילים לערבל במהירות איטית, תוך כדי הזלפת החלב. ממשיכים לצקת את החלב, עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה.
ממשיכים לערבל את הבצק במשך 10 דקות.
מחלצים את הבצק מהקערה, ויוצרים ממנו כדור. משמנים את הבצק מכל הכיוונים. מחזירים את הבצק לקערה, ועוטפים בניילון נצמד.
הכנת מלית הגבינה:
מוסיפים לקערה את כל מצרכי המילוי, וטורפים ידנית, עד לקבלת מרקם אחיד.
הרכבת העוגה:
לאחר שהבצק תפח (הוא לא מכפיל את נפחו), מחלקים אותו ל- 2 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה בצורת מלבן דק.
מזלפים במרכז עלה הבצק את מלית הגבינה.
חותכים רצועות עלה הבצק בצדדים.
חשוב לשמור על רוחב מלבן 25 ס״מ.
סוגרים מעל מלית הגבינה כל פעם רצועה מצד אחר.
מעבירים את העוגה לתבנית מרופדת בנייר אפיה, ומתפיחים במשך שעה מכוסה.
מורחים ביצה טרופה על פני העוגה.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של 175 מעלות. אופים במשך כ- 20 דקות
הפס יהיה מוכן שהוא זהוב גם בתחתית. מצננים מעט. ומפזרים על פני העוגה את אבקת הסוכר.
בתאבון…
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה