החומרים הדרושים לתבנית פיירקס עגולה עמוקה:
(8 מנות)
1/2 ק״ג בשר טחון (עם מעט שומן)
1 בצל בינוני/גדול חתוך לקוביות
1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים, שטופה, נקייה ומאודה.
3 שיני שום קצוצות דק
1 גבעול סלרי עם עליו: שטופים, ללא ״חוטים״ וקצוצים
1 קופסת עגבניות מרוסקות
1 כפית שמן זית לאידוי הבצל והשום.
קורט מלח או קצת יותר
קורט פלפל שחור
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה:
במחבת עמוקה מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום לעוד דקה.
מוציאים חצי מכמות הבצל והשום ושמן הזית לקערת זכוכית עמוקה, שם נמעך את הכרובית.
נוסיף למחבת את הבשר ונערבב לקבלת גוון חום
נוסיף עגבניות מרוסקות, את הסלרי, פלפל ומלח ונערבב
משטח את התערובת (עם מעט נוזלים בתבנית).
בקערה עם מחצית הבצל, השום ושמן הזית נמעך ונערבב את הכרובית עד לקבלת מרקם הדומה לפירה תפוחי אדמה.
נוסיף את הביצה הטרופה ונערבב עד לאחידות. נתבל במלח ופלפל. נניח על תערובת הבשר והעגבניות ונשטח.
נפזר שומשום מעל.
נכניס לתנור, שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו כעשרים וחמש דקות, עד להשחמה.
ניתן להכפיל את כמות הכרובית ולשים למעלה וגם למטה. להוציא, לטמפ׳ החדר, לחתוך … ולהנות.
אם אין שכבה כפולה של כרובית, לעתים הבשר למטה קצת מתפזר… אבל מי שם לב.
בתיאבון
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
נאוה דסקלו
22.10.2024
נהדר תודה על השיתוף
מילכה דיין
28.10.2024
בשמחה…
תהנו😋
לבריאות.
מוזמנת להכנס לבלוג שלי ולהנות משלל מתכונים וסיפורים.
http://www.meshubaha.com