פאי רועים מכרובית (נטול פחמימות)

10-06-2024 | מילכה דיין

ההיכרות הראשונה עם פאי הרועים, היה דרך חמותי היקרה המנוחה גרייס,כשהייתה מזכירה את ה- Shepherd Pie. היו פניה מתמלאים בחיוך רחב ועיניה הכחולות היו בורקות בגעגוע נוסטלגי לבית הוריה, באנגליה. הפעם, המתכון הקלאסי, עם שכבת הפירה, שהומר לפירה מכרובית, ניסיון מעניין להתאים לתזונה מופחתת פחמימות ו/או מופרדת- פחמימות וחלבונים.

האמת, לא רע בכלל, אפילו טעים

החומרים הדרושים לתבנית פיירקס עגולה עמוקה:

(8 מנות)

1/2 ק״ג בשר טחון (עם מעט שומן)

1 בצל בינוני/גדול חתוך לקוביות

1 כרובית בינונית מופרדת לפרחים, שטופה, נקייה ומאודה.

3 שיני שום קצוצות דק

1 גבעול סלרי עם עליו: שטופים, ללא ״חוטים״ וקצוצים

1 קופסת עגבניות מרוסקות

1 כפית שמן זית לאידוי הבצל והשום.

קורט מלח או קצת יותר

קורט פלפל שחור

1 ביצה טרופה

אופן ההכנה:

במחבת עמוקה מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום לעוד דקה.

מוציאים חצי מכמות הבצל והשום ושמן הזית לקערת זכוכית עמוקה, שם נמעך את הכרובית.

נוסיף למחבת את הבשר ונערבב לקבלת גוון חום

נוסיף עגבניות מרוסקות, את הסלרי, פלפל ומלח ונערבב

משטח את התערובת (עם מעט נוזלים בתבנית).

בקערה עם מחצית הבצל, השום ושמן הזית נמעך ונערבב את הכרובית עד לקבלת מרקם הדומה לפירה תפוחי אדמה.

נוסיף את הביצה הטרופה ונערבב עד לאחידות. נתבל במלח ופלפל. נניח על תערובת הבשר והעגבניות ונשטח.

נפזר שומשום מעל.

נכניס לתנור, שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו כעשרים וחמש דקות, עד להשחמה.

ניתן להכפיל את כמות הכרובית ולשים למעלה וגם למטה. להוציא, לטמפ׳ החדר, לחתוך … ולהנות.

אם אין שכבה כפולה של כרובית, לעתים הבשר למטה קצת מתפזר… אבל מי שם לב.

בתיאבון

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פאי רועים מכרובית (נטול פחמימות) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.