פטה כבד וריבת בצל

28-05-2024 | ניצן פוגל

מנה מרשימה, חגיגית וטעימה להפליא שמאוד קל להכין. פטה כבד על מצע ריבת בצל, מנה ראשונה נהדרת שכל אחד יכול להכין. פטה כבד נפוץ במיוחד בחגים ושבתות, בזכות ההגשה האסתטית על גבי פרוסות בגט צרפתי והשילוב המנצח של הפטה הנימוח עם המתיקות של הריבה המושלמת.

מצרכים:

מצרכים פטה הכבד:
700 גרם כבדי עוף, מנוקים היטב
2 בצלים לבנים גדולים
2 גזרים מקולפים
3 כפות שמן צמחי
100 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה
מלח, פלפל לבן לפי טעם
מצרכים לריבת הבצל:
5 בצלים בינוניות, 4 כפות שמן צמחי, 1 כוס סוכר חום, 1/2 כוס יין אדום
1/2 כוס חומץ בלסמי
1/2 כפית כפית פלפל שחור
1/2 כפית כפית מלח

הוראות הכנה:

אופן ההכנה פטה הכבד:
חותכים את הבצל וגזר לפרוסות בינוניות
את הכבדים חותכים ל-2 אונות
מחממים שמן צמחי בסיר רחב ושמים בו הבצל, הגזר והכבדים. מתבלים במלח ופלפל.
ומטגנים אותם עד שהבצל והגזר יתרככו לגמרי והכבד משנה את צבעו מכל הכיוונים אפשר לחתוך אחד ולבדוק אם הוא מוכן עד הסוף, אם כן, סוגרים את האש.
יש לסגור את הסיר בזמן הטיגון. סגירת המכסה מאיצה את תהליך הבישול.
מניחים במעבד מזון חמאה ומעליה מניחים את הבצל, הגזר והכבדים. חשוב מאוד מאוד שגם הבצל והגזר וגם הכבדים יהיו חמים מאוד, הישר מהסיר. טוחנים עד שנוצר ממרח חלק לגמרי.
מעבירים את הממרח לתבנית עם הניילון הנצמד ומכסים למעלה עם עוד ניילון נצמד.
מעבירים למקרר ללילה או עד שהפטה מתקרר לגמרי ומתייצב.
אופן ההכנה ריבת הבצל:
לקצוץ את הבצלים הסגולים ולטגן בשמן עד להזהבה בינונית.
להוסיף את הסוכר החום, היין האדום, החומץ הבלסמי, המלח והפלפל השחור.
להמשיך לבשל על אש נמוכה עד שהתערובת נעשית סמיכה ולא נוזלית.
הצעת הגשה: הגשה הופכים את הפטה על צלחת הגשה, פורסים למנות או מגישים שלם לשולחן. מקשטים עם ריבת בצל.
לחמם פרוסות בגט עד לקריספיות הרצויה, לחתוך את פטה הכבד לפרוסות, להניח על פרוסות הבגט, להוסיף ריבת בצל מלמעלה ולהתענג.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פטה כבד וריבת בצל - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.