פטריות ממולאות בתנור

12-11-2024 | ניצן פוגל

עוד רעיון מעולה למגש אירוח, באמת שאין יותר קל מהמתכון הזה. אני מכינה אותו באופן קבוע כשבא לי מנה טעימה ללא גלוטן. מתאימה במיוחד לאירוח בופה שאין צורך לשבת ליד השולחן ולאכול. מנה כל כך מפתיעה וטעימה.

המצרכים


2 סלסלות פטריות פורטובלו
למלית:
100 גרם גבינה צהובה מגורדת

גבינת פטה/ בולגרית מפוררת

250 גרם גבינת שמנת לבחירתכם (אפשר גם גבינה במרקם שמנת עם אחוז שומן נמוך)

שן שום כתושה (או כפית שום כתוש)

תיבול: מלח (קמצוץ), פלפל שחור ו-1/2 כפית תבלין בזיליקום.

המלצה: אפשר לקצוץ ירק טרי לתוך הבלילה כמו עירית/ כוסברה/ בזיליקום

אופן הכנה

-מחממים תנור ל-190 מעלות.

-מסירים בזהירות את רגלי הפטרייה מהפטריות.

-מערבבים בקערה קטנה את הגבינות עם השום ומתבלים.

-ממלאים בעזרת כף את הפטריות בתערובת הגבינות ומניחים בתבנית. מרססים מעליהן מעט שמן ואופים 15-20 דקות.

המלצה למרקם קריספי: אפשר לפזר מעל כל פטריה מעט פירורי לחם

ניתן כמובן לעשות מילויים שונים ולא בהכרח חלביים, למלא בירק אחר כגון קוביות בצל או חציל (לאחר שריככתם אותם לפני עם מעט שמן במחבת), ניתן להשתמש בגבינות על בסיס סויה, ניתן אפילו למלא בבשר טחון בסגנון בולונז ואז המגש הוא לגמרי מתאים לארוחה בשרית. תשתמשו בדמיון.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - פטריות ממולאות בתנור - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.