מצרכים
225 גרם קמח תופח
7 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק
3 שינים שום כתושות
250 גרם עגבניות שרי פרוסות
4 כפות רוטב פיצה
חופן עלי בזיליקום
50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
(הכמות מתאימה לפיצה אחת במחבת גדולה – קוטר 32 ס"מ)
אופן ההכנה
מחממים 3 כפות שמן זית על מחבת גדולה, מוסיפים בצל ושום ומטגנים למשך 5 דקות על אש בינונית-גבוהה.
מוסיפים למחבת את עגבניות השרי ורוטב פיצה, מערבבים ומבשלים למשך 8 דקות נוספות, עד להתרככות העגבניות.
מכבים את האש, מוסיפים בזיליקום ומניחים בצד לצינון.
שופכים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים במרכזו 5 כפות שמן זית ומערבבים עם 7 כפות מים חמים.
כאשר הבצק לח, מניחים על משטח מקומח ומרדדים בעזרת מערוך לשכבה דקה ואחידה.
משמנים מחבת גדולה ב-2 כפות שמן זית, מניחים את הבצק על המחבת ומחממים למשך 10 דקות, עד להזהבה קלה.
מורחים את רוטב העגבניות מעל הבצק, מפזרים את הגבינה ומבשלים על המחבת למשך 10 דקות נוספות.
כמובן שניתן גם למרוח רוטב מוכן שקונים בסופר כדי לחסוך זמן, אבל אין כמו רוטב אמיתי שמכינים לבד.
עכשיו זה בדיוק הזמן לבחור את התוספות האהובות עליכם ולהתפרע; זיתים, פטריות, תירס, בולגרית, טונה או כל דבר אחר שרק תרצו. פזרו את התוספת שלכם על הפיצה והגישו חם הישר מהמחבת.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה