מצרכים
6 חלקי עוף (כרעיים מפורקים)
למרינדה:
2 כפות שמן
פפריקה
כף דבש
4 כפות סויה
4 כפות רוטב צ׳ילי מתוק
התוספות למנה:
1/3 כוס אורז
1/3 כוס חיטה
1/3 כוס בורגול
2 כוסות תירס גרגרים
2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות.
מעט שמן
3 תפו״א
2 בטטות
4 גזרים
1 קישוא
אופן ההכנה
לערבב את חלקי העוף במרינדה שהכנתם, להכניס לכלי סגור במקרר לכמה שעות (לפחות 3 שעות) או ערב קודם.
מקלפים וחותכים את הירקות, את הבצל לרצועות ואת תפו"א, הבטטה, הגזר והקישוא לחתוך לקוביות גדולות.

לוקחים סיר גדול המותאם לאפייה בתנור ומסדרים בשכבות לפי הסדר הבא:
שכבה 1: 2 בצלים גדולים חתוכים לפרוסות מופרדים עם שמן
שכבה 2: גרעיני תירס קפואים
שכבה 3: 1/3 כוס אורז, 1/3 חיטה, 1/3 בורגול- לשטח בנפרד מעל לתירס
שכבה 4: חלקי עוף שהיו במרינדה, מסביב ומעל: בטטה, גזר, תפו״א , קישוא, בצל…
3 כוסות מים רתוחים עם פלפל שחור, מלח, כף גדושה אבקת מרק עוף ולפזר מעל, כמו כן את המרינדה שנשארה לפזר מעל התבשיל. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו למשך שעה, אחרי שעה להנמיך ל 170 מעלות למשך עוד שעתיים וחצי. לפני הארוחה לפתוח את המכסה ואם לא הושלם להשאיר את הסיר פתוח בתנור סגור עד תחילת הארוחה.
כל ירק שתרצו אפשר להוסיף לאפיה ארוכה, מעל אפשר ענף רוזמרין, מוסיף ריח וטעם טוב. ואז מניחים את הסיר במרכז השולחן וכל אחד לוקח לעצמו.
————
למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה