קינוח "סמורס" מושחת

14-05-2025 | עדי דוד חי

הקינוח המושלם לל"ג בעומר הישר מאמריקה: אין צורך במדורה אמיתית – אפשר להכין אותו בקלות בתנור או במחבת. השילוב בין המרקם הנמס של המרשמלו לשוקולד המתמסר והקראנץ' של הביסקוויטים פשוט ממכר. פינוק אמריקאי קלאסי שכבש את העולם.

מצרכים

לביסקוויטים בסגנון "גרהאם קראקרס":
200 גרם חמאה רכה
120 גרם (חצי כוס) סוכר חום
1 כף דבש
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון
קורט מלח
3 כפות (45 מ"ל) שמנת מתוקה
350 גרם (2.5 כוסות) קמח
10 גרם (2 כפיות) אבקת אפיה

טיפ לממהרים – אפשר כמובן גם לרכוש את הביסקוויטים בסופר במקום להכין.

למילוי והרכבה:
שוקולד
מרשמלו

אופן ההכנה

בקערת המיקסר מניחים את החמאה הרכה, הסוכר החום והדבש ומערבלים עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
מוסיפים את תמצית הוניל, הקינמון, המלח והשמנת המתוקה ומערבלים שוב עד שהתערובת אחידה ואוורירית.
מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שהוא נטמע בתערובת.
מאחדים את הבצק בידיים, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לפחות לשעה.
מחממים את התנור לחום 180 מעלות בטורבו.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט וקורצים או חותכים בעזרת סכין מלבנים.
מניחים את הביסקוויטים על נייר אפיה ואופים אותם במשך כ- 10 דקות.
מצננים היטב על מנת שהעוגיות יתמצקו.
להכנה בתנור: מניחים על כל ביסקוויט מרשמלו, מעליו מלבן שוקולד בהתאם לגודל הביסקוויט (בתמונה – 6 קוביות), מכסים בביסקוויט נוסף ומכניסים לתנור למשך כ-3-4 דקות עד שהשוקולד והמרשמלו מתחילים להנמס.
להכנה בפיקניק על המנגל – עוטפים כל “סנדוויץ” בנייר כסף ומניחים על המנגל או באש למשך כמה דקות.

אם אתם לא רוצים לעבוד קשה, ניתן להכין תבנית סמורס מפנקת לשים את הביסקוויטים בתחתית תבנית (כמות ביסקוויטים לפי גודל התבנית) מעל כל ביסקוויט לשים 2 קוביות שוקולד אחת ליד השניה ומעל לשים מרשמלו שהוא עומד ולא שוכב על הביסקוויט כך שימלא את כל התבנית (בזמן האפייה המרשמלו מכפיל את גודלו).

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של עדי דוד חי לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קינוח "סמורס" מושחת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.