קיש בטטות וגבינות עיזים

31-01-2024 | מילכה דיין

התארגנו לבראנץ׳ בשבת בצהרים עם כל המשפחה, אז ברור שהכנתי את קיש הבטטות וגבינת העיזים שייצר כרגיל מצמוצי הנאה וחיוך על הפנים לכל הסועדים.

החומרים לקלתית:

1 ספל קמח כוסמין לבן/ מלא/ חיטה/ שקדים

75 גר׳ חמאה

1 חלמון

קורט מלח

5 כפיות מים קרים מאוד

החומרים למלית:

1 בצל

1 ביצה

1 בטטה גדולה או 2 בינוניות קלופות

1/2 שמנת לבישול

1/2 שמנת חמוצה

1/2 גבינת פרומעז

2 פרוסות גבינת גאודה עיזים

10+5 עלי בזיליקום או טימין או אורגנו

מלח, פלפל,

1 כף גדושה קמח כוסמין/ לבן/שקדים וכו׳

אופן הכנת הקלתית:

בקערה מכניסים את הקמח אחריו את הביצה, החמאה, המלח ומפוררים עד לקבלת פירורים.

מוסיפים את המים הקרים, כל פעם כף ולשים עד לקבלת כדור.

מניחים במקרר לשעה.

מברישים את התבנית במעט חמאה/שמן.

מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים לעיגול, או מניחים ומשטחים עם היד על התבנית.

מחוררים במזלג ואופים בטמפ' של 175 מעלות ,עד שהבצק לא רטוב, עדיין לבן ואפוי.

מקררים מספר דקות.

אופן הכנת המלית:

למחבת עם כף שמן זית מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים קלות , עד להזהבה.

מוסיפים את קוביות הבטטה, עד להשחמה קלה, כשהבטטות מבושלות, אך עדיין שומרות על צורתן.

מתבלים בקורט מלח וקורט פלפל שחור גרוס דק.

מקררים מספר דקות לטמפ׳ החדר ומפזרים באופן אחיד על הקלתית האפויה. (משאירים כמה חתיכות לקישוט).

חותכים את העלים ומפזרים בין חתיכות הבטטה.

בקערה נפרדת מערבבים (במזלג) את הביצה, הגבינות, השמנות והקמח לתערובת אחידה וחלקה.

שופכים את התערובת על הבטטות והבצל ומפזרים על פני כל המשטח, עד לדפנות.

מקשטים בחתיכות הבטטה, העלים וקורט פלפל שחור גרוס.

מכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפ׳ של 175 מעלות לעשרים שלושים דקות, עד שהשוליים משחימים קלות.

מוציאים, מתאפקים מספר דקות ורק אז חותכים

מוסיפים סלט עגבניות או עלים(או מה שאוהבים)

ונהנים.

בתאבון!

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, פשטידות, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קיש בטטות וגבינות עיזים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.