קציצות בשר ירקרקות

11-11-2025 | מילכה דיין

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי בצל? בפיתה עם טחינה וסלט ירקות, או בצלחת עם אורז או פתיתים… לילדים ולמבוגרים. העיקר קציצות!!! (הערה: בשל העלים,הבצל והקישוא שבתערובת, הקציצה מתמתנת בטעמה הבשרי ומקבלת צבע ירקרק).

 

מצרכים

לתערובת הקציצות (כ-25 בינוניות)

1/2 קג בשר טחון

1כף שמן קנולה

1 ביצה גדולה או 2 קטנות

1 בצל לבן בינוני קצוץ דק

1 קישוא גדול או 2 בינוניים מגורד במגרדת

1/3 צרור פטרוזיליה קצוץ דק דק

3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק

1/2 כוס פנקו (או פירורי לחם,או קמח מצה)

תבלינים: 1/2 כפית מלח,1/3כפית פלפל שחור גרוס, מעט שום גרוס

לטיגון: מחבת יציקה ושמן קנולה.

אופן ההכנה

לערבב וללוש ביד מספר דקות את הבשר, הירק והתבלינים.

ליצור קציצות שטוחות.

להכניס בעדינות למחבת עם השמן (אש בינונית).

לטגן בצד אחד עד שמשחים, לבדוק, להפוך לצד השני.

להוציא את הקציצות ולשים על נייר סופג או על רשת טיגון.

להגיש חם או קר, עם פיתה טחינה וסלט ירקות,או עם עמבה או חומוס או לימון

ושיהיה לכם ב..ת..א..ב..ו..ן

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות מלי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מלי ליבוביץ. עוגיות ביתיות נימוחות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קציצות בשר ירקרקות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.