קציצות דגים ברוטב אדום לוהט (חריימה)

27-03-2024 | מילכה דיין

שישי בצהריים, זמן לארוחה קלה ,טעימה ומזינה. הסיר האדום כבר על הכיריים, עם קציצות הדגים הקטנות, ברוטב החריף-חמצמץ. הטחינה וסלט הירקות הקצוץ, כבר על השולחן…והחלה של שבת במלא הדרה, בסלסלה, כבר מוכנה בנחת

לנגב את הצלחת. אין ספק! מנה מוצלחת!

 

החומרים לקציצות (30 קטנות):

1/2 קג דג טחון (אני מערבבת שני סוגים: קרפיון ונסיכת הנילוס ואפשר

1 קופסת טונה, עם השמן)

1 בצל לבן בינוני קצוץ דק דק

5 שיני שום כתושות או קצוצות

1 ביצה גדולה

1/2 צרור פטרוזיליה שטוף היטב וקצוץ

1/2 צרור כוסברה שטוף היטב וקצוץ

1/2 פלפל ירוק חריף? ללא הגרעינים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

ניתן להוסיף גרידת לימון (מ- 1/2 לימון)

1/2 כוס (ספל) של פירורי לחם וקמח מצה+

1 כף שטוחה קמח לבן

מכניסים למגימיקס לקיצוץ וערבול עד לאחידות.

מעבירים למקרר לשעה שעתיים למיצוק.

( עדיף להעביר לקופסא סגורה או לעטוף בניילון נצמד)

החומרים לרוטב:

1 קופסת עגבניות מרוסקות 500 גר׳

1 כוס מים

1 קופסה גרגירי חומוס מבושלים, שטופים וממויינים (עדיף למיין ולבדוק עם משקפיים)

1/2 צרור כוסברה שטוף

1 פלפל ירוק חריף

2 כפות שמן זית

5 שיני שום פרוסות גס

1 לימון שטוף נקי ופרוס לפרוסות עבות

1/2 כפית מלח

1/2 כפית סוכר

1/2 כפית כורכום

1 כפית פפריקה (לא חריפה)

אופן ההכנה:

מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את פרוסות הפלפל החריף והשום ומערבבים לדקה. מנמיכים את האש ומוסיפים בעדינות את הרוטב( זהירות שלא ישפריץ!) והמים.

מערבבים .מוסיפים את הירק והתבלינים,

את גרגירי החומוס ופרוסות הלימון (בלי החרצנים ובסחיטה קלה לרוטב).

מערבבים ומחממים עד לבעבוע .

יוצרים כדורים מהתערובת ומניחים על משטח. מכניסים אט אט לרוטב (חום בינוני, אש בינונית).

אוחזים בידיות הסיר ומנענעים קלות, מצד לצד, כדי שכל הקציצות יטמעו ברוטב.

לאחר 20 דקות מנמיכים את האש, לבישול מתון והסמכה של הרוטב. מכבים את האש, מוזגים ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה או כוסברה.

ב..ת..א..ב..ו..ן

ושבת שלום לכם.

**שימו לב שרשומות חלופות במתכון על מנת להכינו לטבעונים או כמתכון רגיל. כל אחד מוזמן להכין לפי טעמו. 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קציצות דגים ברוטב אדום לוהט (חריימה) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.