החומרים לקציצות הדגים (30 קציצות קטנות):
1/2 ק"ג דג טחון (אני מערבבת שני סוגים):
קרפיון ונסיכת הנילוס
1 קופסת טונה, עם השמן
1 בצל לבן בינוני קצוץ דק דק
5 שיני שום כתושות או קצוצות
1 ביצה גדולה
1/2 צרור פטרוזיליה שטוף היטב וקצוץ
1/2 צרור כוסברה שטוף היטב וקצוץ
1/2 פלפל ירוק חריף ,ללא הגרעינים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
ניתן להוסיף גרידת לימון( מ 1/2 לימון)
1/2 כוס ( ספל) של פירורי לחם וקמח מצה+
1 כף שטוחה קמח לבן
מכניסים למגימיקס לקיצוץ וערבול עד לאחידות.
מעבירים למקרר לשעה שעתיים למיצוק.
( עדיף להעביר לקופסא סגורה או לעטוף בניילון נצמד)
החומרים לרוטב:
1 כף שמן זית
1 בצל קצוץ דק
5 (חמסה) שיני שום פרוסות לפרוסות
3-5 סלק עלים (גבעול+ עלים) שטופים, נקיים היטב וקצוצים
1 לימון שטוף ופרוס לפרוסות
1 מיץ מלימון (עדיף טרי)
3 קישואים שטופים וחתוכים לקוביות
1 קופסת חומוס 500 גר׳ שטוף, ממויין ומסונן (אפשר: אפונה)
מומלץ: 1 עשב לימון לטעם מיוחד
אפשר: פטרוזיליה או כוסברה
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית שטוחה מלח
קורט פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מכניסים עפי הסדר: בתחילה מטגנים את הבצל עד שמזהיב ואח״כ את השום.
מוסיפים את הקישואים, סלק עלים ויתר החומרים- מערבבים דקה.
מוסיפים מים, כס״מ וממשיכים להוסיף ולאדות את יתר המרכיבים.
מוסיפים מים( מהברז) עד למחצית הסיר
עד לרתיחה, מעבירים לאש בינונית.
מכניסים את קציצות הדגים אחת אחת.
מוסיפים את התבלינים.
מטלטלים כל 5 דקות את הסיר, שהקציצות יספגו את הרוטב מכל הכיוונים.
משך זמן הבישול 20-30 דקות.
למזוג באהבה על אורז לבן, קוסקוס או ליד חלה, טחינה וסלט ירקות…
ופשוט להנות, שבת שלום!
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
פרסם תגובה