קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

26-11-2025 | מילכה דיין

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות שונות. המטבח המצרי, העירקי, הספרדי, הכורדי המרוקאי וכו׳,שכנו זה לצד זה והיו פתוחים לרווחה, להאכיל את ילדי השכונה.

כל יום הייתה אמא או סבתא של מישהו, מבשלת וכולם היו באים אליה לאכול צהריים. כל יום אישה אחרת מעדה אחרת, יד אחרת…

אבל אותה הכוונה: להאכיל באהבה.

 

החומרים לקציצות הדגים (30 קציצות קטנות):

1/2 ק"ג דג טחון (אני מערבבת שני סוגים):

קרפיון ונסיכת הנילוס

1 קופסת טונה, עם השמן

1 בצל לבן בינוני קצוץ דק דק

5 שיני שום כתושות או קצוצות

1 ביצה גדולה

1/2 צרור פטרוזיליה שטוף היטב וקצוץ

1/2 צרור כוסברה שטוף היטב וקצוץ

1/2 פלפל ירוק חריף ,ללא הגרעינים

1/2 כפית מלח

1/2 כפית כורכום

ניתן להוסיף גרידת לימון( מ 1/2 לימון)

1/2 כוס ( ספל) של פירורי לחם וקמח מצה+

1 כף שטוחה קמח לבן

מכניסים למגימיקס לקיצוץ וערבול עד לאחידות.

מעבירים למקרר לשעה שעתיים למיצוק.

( עדיף להעביר לקופסא סגורה או לעטוף בניילון נצמד)

החומרים לרוטב:

1 כף שמן זית

1 בצל קצוץ דק

5 (חמסה) שיני שום פרוסות לפרוסות

3-5 סלק עלים (גבעול+ עלים) שטופים, נקיים היטב וקצוצים

1 לימון שטוף ופרוס לפרוסות

1 מיץ מלימון (עדיף טרי)

3 קישואים שטופים וחתוכים לקוביות

1 קופסת חומוס 500 גר׳ שטוף, ממויין ומסונן (אפשר: אפונה)

מומלץ: 1 עשב לימון לטעם מיוחד

אפשר: פטרוזיליה או כוסברה

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית שטוחה מלח

קורט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

מכניסים עפי הסדר: בתחילה מטגנים את הבצל עד שמזהיב ואח״כ את השום.

מוסיפים את הקישואים, סלק עלים ויתר החומרים- מערבבים דקה.

מוסיפים מים, כס״מ וממשיכים להוסיף ולאדות את יתר המרכיבים.

מוסיפים מים( מהברז) עד למחצית הסיר

עד לרתיחה, מעבירים לאש בינונית.

מכניסים את קציצות הדגים אחת אחת.

מוסיפים את התבלינים.

מטלטלים כל 5 דקות את הסיר, שהקציצות יספגו את הרוטב מכל הכיוונים.

משך זמן הבישול 20-30 דקות.

למזוג באהבה על אורז לבן, קוסקוס או ליד חלה, טחינה וסלט ירקות…

ופשוט להנות, שבת שלום!

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות מלי

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מלי ליבוביץ. עוגיות ביתיות נימוחות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קציצות דגים לימוניות (חמוסטה) - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.