קציצות קישואים ועדשים קלילות

07-10-2024 | מילכה דיין

לעיתים, לארוחת-הערב, נדרשת יצירתיות מסוימת, כדי לא לחזור על ביצה, סלט, גבינה ולחם…

בירושלים, כשהערב קריר, ארוחה חמימה יכולה להוות פתרון חמים, שונה וטעים. בדיקה קטנה העלתה רעיון לקציצות חמימות של קישוא עם תפו״א, כרשה, עלים ירוקים ועדשים.

ניתן לטגן או לאפות… קצת ציזיקי, גבינות, (ביצה קשה?) וסלט ירקות…ולהנות

החומרים הדרושים ל-18 קציצות:

1 קישוא גדול מגורד

1 בצל לבן קצוץ דק דק

1/2 כרשה קצוצה לרצועות דקיקות (לא חובה, אבל מוסיף)

1 תפו״א מגורד

1 ביצה (לקשקש)

1/2 כוס עדשים שחורות קטנות מבושלות

1/2 כוס קמח (שקדים/חומוס/כוסמין/תפו״א)

1 כפית שמן זית

פטרוזיליה קצוצה (כמה שאוהבים)

קורט פלפל שחור

קורט אבקת שום (לא חובה)

2 קורט מלח

שמן זית

מחבת רחבה (שיש או נון סטיק)

(*ניתן לעשות את הקציצות חלביות ולהוסיף 1/2 קוביית חמד או מלוחה אחרת שאוהבים ולהוריד את המלח).

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים יחד לעיסה הומוגנית.

מחממים מחבת יציקה עם מעט שמן זית ובעזרת שתי כפות יוצקים את התערובת למחבת ומשטחים כמו לביבות של חנוכה (לטקעס).

מחכים עד שמשחים והופכים לצידן השני ושוב להשחמה.

להוציא ולהניח על נייר סופג.

ניתן להניח על הקציצות תלולית שמנת חמוצה או ציזיקי…

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קציצות קישואים ועדשים קלילות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.