קראנץ' חלבה

09-10-2024 | ירון צחר

קראנץ' חלבה, זו עוגת שמרים ביתית בצורת בורג, אוורירית, מושחתת ומפנקת עם המילוי הכי טעים שיש לעוגת שמרים, המאפה רך ונימוח מבפנים, קראנצ'י מבחוץ וכל ביס עונג טהור! חייבים לנסות בשביל להבין.

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק 30 ס"מ)

לבצק:
260 גרם (2 כוסות) קמח לחם (שטיבל מס' 2)
100 מ"ל מים חמימים
10 גרם שמרים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
קורט מלח
2 ביצים
2 חלמונים
100 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
למלית:
1 קופסה ממרח חלבה
שערות חלבה
50 גרם אגוזי מלך טחונים
לקישוט:
חלמון ביצה טרופה
אגוזי מלך גרוסים גס

אופן ההכנה

הכנת הבצק:
מוסיפים את כל המצרכים למעט החמאה לקערת מיקסר ומערבלים עם וו לישה במשך -5 דקות, עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים לקערת המיקסר את קוביות החמאה אחת-אחת עד שהן נבלעות בתערובת הבצק. ממשיכים ללוש את הבצק במשך -5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק במרקם רך ודביק. מכסים את פני הקערה בניילון נצמד ומתפיחים במשך כשעה, עד להכפלת נפח הבצק.
מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעלה בצורת מלבן גודל 30×20 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ
מורחים על עלה הבצק שכבה דקה של ממרח חלבה. מפזרים מעל שכבת ממרח החלבה את שערות החלבה ואגוזי מלך גרוסים. מגלגלים את הבצק לגליל. חוצים את הגליל לאורכו בעזרת סכין חד, וקולעים את הרצועות כבורג. מקפלים את השוליים מתחת ומניחים בתבנית אינגליש קייק.
מכסים את התבנית והבצק עם מגבת לחה. מאפשרים לבצק לתפוח במשך חצי שעה.
מורחים את פני העוגה בחלמון ביצה טרוף, ומפזרים אגוזי מלך גרוסים גם.
מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות, ואופים במשך כ- 30 דקות, או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב.
מוציאים את העוגה מהתנור, ומצננים לטמפרטורת החדר.
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (3)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קראנץ' חלבה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.