מצרכים
1 חציל בינוני
1 כף חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח פלפל
צנונית פרוסה דק דק
⅕ פלפל צ'ילי פרוס
חופן גרעיני רימון
חופן עלי כוסברה חתוכה
אופן ההכנה
לוקחים את החציל, עוטפים אותו ברדיד אלומיניום מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה (מכניסים ופשוט שוכחים ממנו – גם אם שעה וחצי לא נורא)
מי שרוצה לזרז את תהליך הריכוך – אפשר גם לצלות על הגז עם רשת צלייה מכל הצדדים. אני העדפתי למנוע את הריח השרוף בבית. כל אחד לפי בחירתו.
אחרי שהחציל מוכן, נותנים לו להוציא את הנוזלים (יוצרים חתך עם סכין וסוחטים אותו או מניחים אותו במסננת).
לאחר מכן מוציאים את תכולתו על צלחת (מכמות של חציל אחד יוצאות שתי צלחות קרפצ'יו בגודל של מנה ראשונה), לוקחים ניילון נצמד מניחים מעל החציל, ועוברים עם תחתית של כוס ומשטחים את החציל על הצלחת עד שהוא כמעט בעובי הצלחת.
במקביל בקערה מערבבים את תערובת הרוטב של הבלסמי הלימון ושמן הזית, מזלפים מעל בזהירות. לבסוף מקשטים באופן אקראי על ידי פיזור הצנוניות, הצ'ילי, הכוסברה וגרעיני הרימון. ניתן כמובן להוסיף גם שקדים או פיסטוקים קצוצים. אני הכנתי את המנה לארוחה חלבית אז הוספתי כדורי מוצרלה, אבל ממש לא חייב.
————
פרסם תגובה