קרפצ'יו חציל חגיגי במיוחד

13-10-2024 | ניצן פוגל

מודה שלא האמנתי כמה קל להכין את המנה המושלמת הזו! והנראות שלה? מיליון דולר! אז אחרי שהכנו מבחר סלטים סטנדרטיים, החלטתי קצת לגוון ולנסות משהו חדש עם החצילים. בזכות הקישוט של הפלפל צ׳ילי, פרוסות הצנונית, הכוסברה וגרעיני הרימון, יצרתי מנה חגיגית, מושקעת שמתאימה בול לאווירת חגי תשרי.

מצרכים

1 חציל בינוני
1 כף חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
1 כף מיץ לימון
מלח פלפל
צנונית פרוסה דק דק
⅕ פלפל צ'ילי פרוס
חופן גרעיני רימון
חופן עלי כוסברה חתוכה

אופן ההכנה

לוקחים את החציל, עוטפים אותו ברדיד אלומיניום מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך שעה (מכניסים ופשוט שוכחים ממנו – גם אם שעה וחצי לא נורא)
מי שרוצה לזרז את תהליך הריכוך – אפשר גם לצלות על הגז עם רשת צלייה מכל הצדדים. אני העדפתי למנוע את הריח השרוף בבית. כל אחד לפי בחירתו.
אחרי שהחציל מוכן, נותנים לו להוציא את הנוזלים (יוצרים חתך עם סכין וסוחטים אותו או מניחים אותו במסננת).
לאחר מכן מוציאים את תכולתו על צלחת (מכמות של חציל אחד יוצאות שתי צלחות קרפצ'יו בגודל של מנה ראשונה), לוקחים ניילון נצמד מניחים מעל החציל, ועוברים עם תחתית של כוס ומשטחים את החציל על הצלחת עד שהוא כמעט בעובי הצלחת.
במקביל בקערה מערבבים את תערובת הרוטב של הבלסמי הלימון ושמן הזית, מזלפים מעל בזהירות. לבסוף מקשטים באופן אקראי על ידי פיזור הצנוניות, הצ'ילי, הכוסברה וגרעיני הרימון. ניתן כמובן להוסיף גם שקדים או פיסטוקים קצוצים. אני הכנתי את המנה לארוחה חלבית אז הוספתי כדורי מוצרלה, אבל ממש לא חייב.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - קרפצ'יו חציל חגיגי במיוחד - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.