רולדת עכביש מושחתת

21-05-2025 | ירון צחר

רולדת עכביש שוקולד משוחתת היא קינוח מהמם וטעים שמתאים בול לאירועים עם טאץ’ שובב. מראה מרשים של קורי עכביש מקרם לבן על גבי רולדה שוקולדית רכה ועסיסית, מלאה בקרם עשיר. כל פרוסה היא שילוב מושלם בין מתיקות, מרקם רך וקריצה עיצובית.

מצרכים 

לרולדה:
4 ביצים, בטמפרטורת החדר
חצי כוס סוכר
2 כפות שמן
קורט מלח
1 כוס קמח
3 כפות קקאו, מנופה
1 כפית אבקת אפייה

לקצפת קרם עוגיות:
8 עוגיות לוטוס
500 מ"ל (שני גביעים) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
6 כפות אבקת סוכר
50 גרם (חצי חפיסה) שוקולד חלב, מגורר
לעיטור:
8 עוגיות לוטוס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מקציפים במערבל חשמלי ביצים שלמות, סוכר ומלח במשך 5-6 דקות, לתערובת בהירה ותפוחה מאוד. מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומקפלים לתערובת חלקה.
3. משטחים בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, ואופים 12 דקות במדף העליון של התנור. מצננים.
4. במעבד מזון או בעזרת פטיש שניצל טוחנים את עוגיות האוראו לפירורים דקים. מקציפים במערבל חשמלי שמנת מתוקה, תמצית וניל ואבקת סוכר לקצפת יציבה. שומרים בצד שליש מכמות הקצפת עבור העיטור, ומקפלים אל היתרה פירורי אוראו ושוקולד חלב מגורר. מורחים את המלית על הטורט, ומגלגלים לרולדה הדוקה.
5. מעבירים את יתרת הקצפת לשקית זילוף, מעטרים את הרולדה ומסדרים מעל עוגיות אוראו שלמות. מעבירים לקירור לכמה שעות עד לילה לפני האכילה.
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - רולדת עכביש מושחתת - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.