שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים

17-06-2024 | ירון צחר

שילוב מהמם של טעמים ומרקמים במאפה עשיר, רך ועסיסי שאי אפשר לעמוד בפניו – וכל ביס מלא בתפוחים מקורמלים. ככה זה כשמכינים בצק קסם חמאתי וממלאים אותו בתפוחים מקורמלים וקרם גבינה מתוק. פשוט מושלם!

מצרכים לתבנית מלבנית בגודל 25X 30 ס"מ:

לבצק הבריוש:
3 כוסות קמח לבן
½ כוס חלב
2 ביצים גדולות
2 חלמונים מביצים גדולות
½ כוס סוכר
קורט מלח
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לתפוחים מקורמלים:
¼ כוס סוכר
4 תפוחי גרנד סמית' קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
½ כפית קינמון
20 גרם חמאה

למלית הגבינה:
2 גביעי גבינה לבנה 5%
50 גרם חמאה רכה
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
½ כוס סוכר
2 כפות קורנפלור

לסירופ הסוכר:
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס מים

אופן ההכנה:

הכנת הבצק:
מוסיפים לקערת מיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק, פרט לחמאה, ומערבלים במהירות בינונית במשך 3 דקות, עד שמתקבל בצק עם מרקם חלק ואחיד.
מוסיפים בהדרגה לקערה את קוביות החמאה בהדרגה לקערת המיקסר, ומערבלים עד שהחמאה נטמעת בבצק. ממשיכים ללוש את הבצק במשך-5 דקות נוספות. מעבירים את הבצק לקערה שדפנותיה משוחים בשכבת שמן דקה, ומכסים אותה בניילון נצמד. מעבירים את הבצק למקרר למשך כל הלילה.
הכנת התפוחים המקורמלים:
מוסיפים את הסוכר למחבת גדולה. מחממים את הסוכר על להבה בינונית, ונותנים לו לנמס מבלי לערבב אותו. כשהסוכר מתחיל לקבל גוון קרמל ענברי, מערבבים אותו עד שכולו מקבל גוון אחיד, ואז מוסיפים למחבת את קוביות התפוחים, הקינמון והחמאה.
מבשלים על להבה נמוכה במשך 5 דקות, או עד שהתפוחים מתרככים מעט. מעבירים את התפוחים למסננת ומצננים לטמפ' החדר.

הכנת מלית הגבינה:
מוסיפים את כל רכיבי המלית לקערה וטורפים במטריפה ידנית עד לקבלת מרקם אחיד. שומרים את מילית הגבינה במקרר עד להרכבת המאפה.

הרכבת עוגת הבריוש:
מניחים את הבצק על משטח מעט מקומח, ומרדדים אותו למלבן בגודל 25X 30 ס"מ. מורחים את מלית הגבינה בצורה אחידה על פני הבצק. מפזרים מעל שכבת הגבינה את התפוחים המקורמלים.
מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה. מחלקים אותה ל-4 חלקים שווים כל רבע רולדה מחלקים ל-3 חלקים, כך שמתקבלים 12 שבלולים. מניחים את השבלולים בתבנית מלבנית שמרופדת בנייר אפייה. מכסים את פני התבנית בניילון נצמד, ומתפיחים במשך 45 דקות בטמפ' החדר.

הכנת סירופ סוכר:
מבשלים את הסוכר והמים עד שכל הסוכר נמס. ממשיכים לבשל את הסירופ במשך 2 דקות נוספות מורידים את הסיר מהכיריים ומצננים לטמפרטורת החדר.

האפייה:
מכניסים את תבנית עוגת הבריוש לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, ואופי במשך 50-60 דקות, או עד לקבלת גוון זהוב.

בסיום האפייה, מברישים את פני עוגת הבריוש, בעודו חם בסירופ הסוכר, שבינתיים התקרר.

בתאבון

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - שושני בריוש במילוי גבינה ותפוחים מקורמלים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.