שייק פירות טעים להכנה ביתית

01-08-2025 | ניצן פוגל

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא חשוב לבריאותכם מכיוון שזו דרך נוחה וטעימה לשלב מגוון רכיבים תזונתיים בתזונה שלכם. מומלץ לשתות את השייק מפירות טריים ולגוון בבחירת הפירות בכל פעם. זה לא רק טעים, אלא גם בריא וקל להכנה!

אז מה צריך כדי להכין שייק?

בלנדר – אם אתם רוצים לכתוש גם קרח אז שימו לב שלא כל בלנדר יתאים. יש להשתמש בבלנדר חזק ומקצועי. פירות קפואים בדר”כ אפשר לטחון עם כל בלנדר ביתי רגיל.

פירות קלופים – בננות, תותים, מלון, מנגו, אבטיח, אפרסקים, שזיפים, נקטרינות ועוד.

חלב או מיץ תפוזים – חלב מעניק מרקם עשיר ו”כבד” יותר. עם מיץ תפוזים תקבלו שייק יותר קליל, פירותי ואוורירי.

בגדול יש לקלוף את הפירות, לחתוך לקוביות ולהקפיא (מומלץ להכין פירות קפואים מראש). מומלץ שלפחות פרי אחד יהיה קפוא, למשל אני מחזיקה במקפיא באופן קבוע בננות קלופות חצויות לצורך הכנת שייקים.

איך מכינים?

שמים את הפירות בבלנדר, מוסיפים חלב או מיץ תפוזים בהדרגה ולפי המרקם הרצוי וטוחנים למחית אחידה. טועמים וממתיקים לפי הצורך (לא תמיד צריך להמתיק).

רעיונות לשילובי פירות לשייקים: (הכמות מספיקה לשייק אחד גדול)

שייק בננה ומנגו: 2 בננות בינוניות, 1 מנגו בינוני

שייק בננה, מנגו ומלון: 1 בננה גדולה, 1 מנגו בינוני-קטן, חצי כוס מלון חתוך לקוביות, כשליש כוס מים קרים.

שייק בננה, תמר ומלון: 1 בננה גדולה, 2 תמרים בינוניים, חצי כוס מלון חתוך לקוביות, כשליש כוס מים קרים.

שייק תות בננה: 2 בננות בינוניות, 5 תותים, כחצי כוס מים קרים (ניתן לשלב גם אקטימל כחלק מהנוזלים).

שייק קיווי ונענע: 3 קווי, עלי נענע מגבעול אחד, כשליש כוס מים, 1-2 כפיות דבש/סירופ מייפל/סוכר.

שייק ירוק פירות וירקות: 1 אגס קצוץ, 1 תפוח ירוק קצוץ, 2 כוסות עלי תרד טריים, 1 גבעול סלרי, 1 מלפפון פרוס,

שייק בננה ואננס – 2 בננות בינוניות + שני שליש כוס קוביות אננס.

*ניתן להוסיף יותר מים/ מיץ כדי לדלדל את המרקם. מומלץ לטעום ולהמתיק לפי הטעם והצורך.

אם יש לכם שילובים מוצלחים נוספים אשמח אם תשתפו בתגובות!

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - שייק פירות טעים להכנה ביתית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.