תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים

11-06-2025 | עדי דוד חי

מתכון זה אנו אוכלים בארוחות שישי. זהו מאכל מנחם ומתקתק שנמס בפה עם תפוחים. מאכל מושלם שנותן אווירה חגיגית וזכרונות טובים.

מצרכים

ל"חורשט בֶּה" תבשיל פרסי מתקתק:
2 בצלים גדולים חתוכים דק
750 גרם בשר שריר חתוך לקוביות.
5 חבושים קלופים מגולענים וחתוכים לשמיניות
1/4 כוס רכז רימונים
1 גביע (260 גרם) רסק עגבניות
350 גרם שזיפים מיובשים
100 גרם משמשים יבשים
4 תמרים חתוכים
2 תפוחי סמיט חתוכים מוסיף סמיכות לתבשיל
מלח ופלפל שחור טחון מעט כורכום ולימון עמוני טחון חצי כפית
מיץ סחוט מלימון אחד ו-2 כפיות תמר הינדי ללא חרצנים
קורט נענע יבשה
2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר רחב על אש גבוהה ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב קלות.
מוסיפים את קוביות הבשר וצורבים אותן מכל הצדדים עד לסגירה. במקרה של גרסה צמחונית, מטגנים קלות את החבושים יחד עם הבצל.
יוצקים לסיר שלושה ליטר מים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה-בינונית במשך שעה וחצי עד שעתיים, עד שהבשר מתרכך.
מוסיפים את החבושים, השזיפים המיובשים ורכז הרימונים, ומערבבים.
מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כ-45 דקות על להבה נמוכה, עד שהחבושים מתרככים והרוטב מסמיך.

מוסיפים רסק עגבניות ומיץ לימון, ומבשלים במשך 20 דקות נוספות. ניתן להניח שזיפים יבשים מעל בשלב זה.
מסירים מהאש.
מגישים לצד אורז פרסי לבן.
בתיאבון! או בפרסית "בהשתושחת"

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של עדי דוד חי לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - תבשיל חמוץ מתוק עם חבושים ושזיפים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.