תחתיות ארטישוק ובקר בטעם לימוני

23-09-2024 | מילכה דיין

המתכון הזה הוא להיט אצלנו כל השנה. השילוב בין רוטב הלימון העשיר והיפהפה, המעניק לו ניחוח וצבע ירקרק מדהים, לקציצת הבשר וארטישוק יוצר מעדן. עכשיו זו עונת הארטישוקים, אל תפספסו להכין את המתנה עם תחתיות ארטישוק טרי.

החומרים הדרושים

לרוטב:

1 בצל גדול קצוץ דק

5 שיני שום פרוסות לפרוסות

1 כף שמן זית

5 גבעולי סלרי על עליו

1 חב׳ סלק עלים (מנגולד) שטוף היטב.

יש להפריד את העלים מהגבעולים, להוציא את הסיבים מהגבעולים ולקצוץ את העלים.

5 קישואים חתוכים או פרוסים לפרוסות.

2 קולורבי שטוף, מקולף וחתוך לקוביות.

1 כפית שטוחה כורכום

1/3 כפית מלח

1/3 כפית פלפל שחור גרוס דק

2 עלי לימונית קשורה לקשר.

(מומלץ: מוסיף גוון ירקרק, ריח משכר וטעם לימוני מבושם-אך לא חובה)

1 מיץ מלימון צהוב טרי ומלא מיץ

1/2 כפית שטוחה מלח לימון

1 כפית שטוחה סוכר( למיתון החמיצות).

לתחתיות הארטישוק:

1/2 בצל לבן קצוץ דק

12 תחתיות ארטישוק טרי או 2 שקיות תחתיות ארטישוק בטמפ׳ החדר. (ניתן למצוא בכל סופר)

1/2 ק״ג בשר טחון לקציצות (מעט שומן)

תבלינים: קורט מלח, קורט פלפל שחור, כפית חומץ- לשים וממלאים את התחתיות.


אופן ההכנה:

בסיר עם שמן זית מטגנים בצל, עד להזהבה.

מוסיפים את השום, הקישואים, עלי הסלק הירוק, הקולורבי, הסלרי ומערבבים.

מוסיפים את התבלינים, מיץ הלימון ומכסים במי ברז לבישול קצר ראשוני.

מוסיפים עוד מי ברז עד למחצית הסיר ועד לרתיחה וטועמים את מידת החמיצות.

מכניסים את תחתיות הארטישוק לרוטב המבעבע… לרבע שעה ואז להנמיך את האש לעוד עשרים דקות.

(יש להפשיר שעה לפני ולהפריד בין התחתיות)

מנמיכים את האש ומבשלים עשרים דקות עד שלושים דקות…

מוזגים ומתענגים😋

מכינים אורז לבן וסלט ירקות

ו…תתחילו לקצור את הפירות והמחמאות.

(ניתן להכין את המתכון , גם עם קולורבי, חתוך לרוחבו, קצת לחפור במרכזו, להוסיף את המילוי לרוטב… ולהנות).

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - תחתיות ארטישוק ובקר בטעם לימוני - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.