אמנון בתנור

01-03-2024 | מילכה דיין

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה ראשונה. לרוב, היה זה קרפיון בתנור, מתובל בפפריקה, שמן ועשבי תיבול. על התבנית, אמא הייתה מוסיפה: פרוסות עגבניות, פרוסות בצל, גמבות ובצד… פלפל חריף.

מודה, ההתעסקות עם הדג, מחשש לעצמות, היה מתסכל ומוציא את כל הכיף וההנאה מהארוחה.

לכשיבגרנו ומבחר הדגים התרחב, גם הרפרטואר שונה בצלחת. הדג מפולט ומוכן לעשייה. נטו הנאה!

כאן, ניסיון חדש לדג אמנון מפולט. נקי, אסתטי, מלווה שמן זית, לימון, שום ועלים ירוקים.

כמה מיוחד, מעניין וטעים😋

החומרים הדרושים:

1-2 חצאי אמנון מפולטים

פרוסות לימון דקות

שמן זית

לימון סחוט

שום כתוש דק

עשבי תיבול שאוהבים: פטרוזיליה/נענע/כוסברה קצוצים

קורט מלח לכל פילה

נייר אלומיניום

נייר אפיה

 

אופן ההכנה:

גוזרים יריעת אלומיניום בגודל כפול מהדג ומניחים

מניחים מעל נייר אפיה

מברישים בשמן זית

מניחים את הדג, כשהחלק הלבן כלפי מעלה (בצילום)

מרטיבים בלימון סחוט,

מוסיפים ירק קצוץ

את פרוסות הלימון

את השום הכתוש

מלח פלפל

מזליפים שמן זית

 

מקפלים או כסוכריה או באריזת מתנה (בתצלומים)

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 185 ל-10 דקות ואז מורידים ל-160 לרבע שעה נוספת.

הדג נשאר עסיסי, אך אינו שחום.

ניתן לפתוח ולחמם למספר דקות (5) בטמפ’ 185 להזהבה .

זהירות‼️ שלא יתייבש או יישרף

בתיאבון😋

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, דל קלוריות, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות