אמנון בתנור

01-03-2024 | מילכה דיין

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה ראשונה. לרוב, היה זה קרפיון בתנור, מתובל בפפריקה, שמן ועשבי תיבול. על התבנית, אמא הייתה מוסיפה: פרוסות עגבניות, פרוסות בצל, גמבות ובצד… פלפל חריף.

מודה, ההתעסקות עם הדג, מחשש לעצמות, היה מתסכל ומוציא את כל הכיף וההנאה מהארוחה.

לכשיבגרנו ומבחר הדגים התרחב, גם הרפרטואר שונה בצלחת. הדג מפולט ומוכן לעשייה. נטו הנאה!

כאן, ניסיון חדש לדג אמנון מפולט. נקי, אסתטי, מלווה שמן זית, לימון, שום ועלים ירוקים.

כמה מיוחד, מעניין וטעים😋

החומרים הדרושים:

1-2 חצאי אמנון מפולטים

פרוסות לימון דקות

שמן זית

לימון סחוט

שום כתוש דק

עשבי תיבול שאוהבים: פטרוזיליה/נענע/כוסברה קצוצים

קורט מלח לכל פילה

נייר אלומיניום

נייר אפיה

 

אופן ההכנה:

גוזרים יריעת אלומיניום בגודל כפול מהדג ומניחים

מניחים מעל נייר אפיה

מברישים בשמן זית

מניחים את הדג, כשהחלק הלבן כלפי מעלה (בצילום)

מרטיבים בלימון סחוט,

מוסיפים ירק קצוץ

את פרוסות הלימון

את השום הכתוש

מלח פלפל

מזליפים שמן זית

 

מקפלים או כסוכריה או באריזת מתנה (בתצלומים)

מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 185 ל-10 דקות ואז מורידים ל-160 לרבע שעה נוספת.

הדג נשאר עסיסי, אך אינו שחום.

ניתן לפתוח ולחמם למספר דקות (5) בטמפ’ 185 להזהבה .

זהירות‼️ שלא יתייבש או יישרף

בתיאבון😋

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, דל קלוריות, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת גבינה קרה ותותים

עונת התותים בשיאה והשילוב עם גבינה הוא מדהים. קבלו מתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק חורפי מפנק

המרק הזה הוא אחד מטעמי הילדות שלי, אמא שלי הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חם עם חלומי ופטריות מוקפצות

מתכון מושלם וחגיגי לכל אוהבי הסלט שסובלים מקור! לרגע תתבלבלו…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחם עשיר בחלבון מקוטג’

הלחם הזה לא רק טעים, אלא גם עשיר בחלבון, מה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ ולביבה לחנוכה מבצק אחד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת דינה בראשי, יש דבר יותר…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סלט עוף עם ברוקולי

סלט עוף, אחד הפתרונות הכי נכונים, צבעוניים ומזינים. נתחי העוף…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת ביסקוויטים עם תותים וקצפת

יש יותר טעים ונוסטלגי מתותים עם קצפת בחורף? בתור ילדה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

זלאביה ממצרים

חברי מתג מבשלים: המתכון מאת סימה יפרח. מתכון של אמא…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס פיצה על מקל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות קישואים בטעם פלאפל

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רננה בכר. לביבות מיוחדות שמתאימות…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות