בורקס גבינה מדפי אורז

14-11-2023 | ניצן פוגל

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל כאילו הכנתם אותו מבצק עלים אבל הרבה יותר בריא. הבונוס האמיתי הוא שבורקס גבינה מדפי אורז מכיל רק כ-55 קלוריות!

מושלם לארוחת ערב קלילה לצד ביצה קשה וסלט טרי.

רכיבים

12 דפי אורז

מים קרים לטבילת הדפים

מלית גבינה (לערבב בקערית):

חצי חבילת גבינת ‘טוב טעם’ (125 ג’)

חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת (70 ג’)

חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (50 ג’)

מלח ופלפל שחור

לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) + שומשום ו/או קצח

 

אופן ההכנה

טובלים דף אורז במים קרים במשך כחצי דקה (יש למלא צלחת עמוקה ורחבה במים קרים).

מניחים את הדף על משטח עבודה ומניחים כף שטוחה ממלית הגבינה בצד אחד של העיגול. מקפלים לריבוע (יש לקפל 2-3 קיפולים לצד ואח”כ קיפול עליון ותחתון – ראו בתמונות המתחלפות מתחת למתכון).

מניחים על נייר אפיה משומן כאשר הצד המקופל כלפי מטה.

מברישים את החלק העליון בחלמון ומפזרים שומשום וקצח.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-35 דקות.

טיפים והערות
כדי שמלית הגבינה לא תימס באפיה יש להקפיד על שני דברים:

1. חשוב שהמלית תהיה מוצקה/סמיכה לכן מומלץ להשתמש בגבינת טוב טעם. אם המלית תהיה דלילה או נוזלית היא תימס באפיה. אם נתקעתם בלי גבינת טוב טעם, אפשר להוסיף לתערובת המלית חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת ו -2 כפות גבינה לבנה.

2. אין לטבול את דף האורז במים יותר מידי זמן אחרת הוא יהיה רך מידי. עדיף שהדף יהיה קצת פחות גמיש לקיפול, כך הבורקס ייצא יציב יותר לאחר אפיה.

שיהיה בתאבון ובהצלחה.

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - בורקס גבינה מדפי אורז - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.