רכיבים
12 דפי אורז
מים קרים לטבילת הדפים
מלית גבינה (לערבב בקערית):
חצי חבילת גבינת ‘טוב טעם’ (125 ג’)
חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת (70 ג’)
חצי כוס גבינה צהובה/מוצרלה מגורדת (50 ג’)
מלח ופלפל שחור
לציפוי: חלמון ביצה (הצהוב) + שומשום ו/או קצח
אופן ההכנה
טובלים דף אורז במים קרים במשך כחצי דקה (יש למלא צלחת עמוקה ורחבה במים קרים).
מניחים את הדף על משטח עבודה ומניחים כף שטוחה ממלית הגבינה בצד אחד של העיגול. מקפלים לריבוע (יש לקפל 2-3 קיפולים לצד ואח”כ קיפול עליון ותחתון – ראו בתמונות המתחלפות מתחת למתכון).
מניחים על נייר אפיה משומן כאשר הצד המקופל כלפי מטה.
מברישים את החלק העליון בחלמון ומפזרים שומשום וקצח.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-35 דקות.
טיפים והערות
כדי שמלית הגבינה לא תימס באפיה יש להקפיד על שני דברים:
1. חשוב שהמלית תהיה מוצקה/סמיכה לכן מומלץ להשתמש בגבינת טוב טעם. אם המלית תהיה דלילה או נוזלית היא תימס באפיה. אם נתקעתם בלי גבינת טוב טעם, אפשר להוסיף לתערובת המלית חצי כוס גבינה בולגרית מפוררת ו -2 כפות גבינה לבנה.
2. אין לטבול את דף האורז במים יותר מידי זמן אחרת הוא יהיה רך מידי. עדיף שהדף יהיה קצת פחות גמיש לקיפול, כך הבורקס ייצא יציב יותר לאחר אפיה.
שיהיה בתאבון ובהצלחה.
יולי א
15.11.2023
לא מצליח לי האפייה עם דפי אורז זה יוצא לי יבש וקשה, אני טובלת במים, כמו שכתוב, אבל באפייה דפי האורז הופכים לקשים מאוד, כיצד אופים את זה שזה יהיה אכיל?