בורקס פיצה על מקל

25-12-2024 | ניצן פוגל

השנה חג החנוכה וחג המולד יצאו סמוכים אחד לשני ואולי לא סתם. השנה להדלקת הנרות חשבתי לנסות רעיון חדש ויצירתי לכיבוד ולהכין את בורקס הפיצה המפורסם שלי והתוצאה מהממת! יצא בורקס עץ אשוח חגיגי וטעים במיוחד. המקל לא נועד רק ליופי, ככה אוכלים את הבורקס בלי השומניות בידיים.

מצרכים

1 חבילה של בצק עלים מרודד

3 כפות רוטב פסטה לילדים/ פיצה

200 גרם גבינה צהובה מגורדת

כף תבלין פיצה

כף תבלין שום גרוס

חופן זיתים שחורים/ ירוקים לא גלעינים

שיפודים קטנים

אופן ההכנה

יש להוציא את הבצק מהמקפיא ולתת לו להפשיר. כשאר הוא מפשיר ניתוח לפתוח אותו מבלי שהוא ישבר.

לוקחים נייר אפייה, מניחים את הבצק, ניתן לקחת נייר אפייה נוסף ולהניח מעל ולרדד בעזרת מערוך את הבצק על מנת שיהיה פחות עבה. מורחים על הבצק את הרוטב, מעל מפזרים את התבלינים באופן שווה, את הגבינה הצהובה מפזרים רק על חצי מהבצק.

לוקחים סכין לחיתוך פיצה וחורצים רצועות שוות בבצק, כל רצועה מקפלים שהחלק התחתון הוא רחב יותר ולאט לאט עם הקיפול מגיעים לחלק הכי צר. לוקחים את השיפוד ומכניסים מהחלק הרחב עד שהוא מגיע לקצה העליון, ואז מחברים לשיפוד למעלה את הזית.


מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 16 דקות. אם אתם רואים שהבצק עדיין לא שחום, ניתן להשאיר לעוד 2 דקות בתנור. זהירות שלא יישרף.
בתאבון וחג חנוכה שמח.

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - בורקס פיצה על מקל - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.