גלידת פיסטוק ביתית משובחה

19-07-2023 | מילכה דיין

בעבר, אי שם בשנות ה-70 שמשה גלידת הפיסטוק כחוצץ, בקופסת הפלסטיק, בין גלידת הווניל לגלידת השוקו ולרוב, האחרונה להישאר בקופסא ולהאכלה ע״י ההורים. מספר הטעמים, היה אז מצומצם ביותר וניתן היה לספרם על יד אחת. במארז המשפחתי גלידת המוקה/קפה הייתה חביבת המבוגרים. גלידת הפונטש-בננה בצהוב וורוד, משכה תמיד את תשומת ליבם של הילדים… ובעיקר הילדות. לאחרונה, לאחר מספר פעמים, שטעמתי גלידת פיסטוק ב״עיר הגדולה״, החלטתי לנסות ולהכין גלידת פיסטוק ביתית, קרמית ומשובחת, מן הצעד הראשון-מטחינת הפיסטוק. היה מרתק, מסקרן טעים ומפנק!

החומרים הדרושים:  (לשני מארזים קטנים של 1/2 ליטר).

2 ביצים

1 כוס (ספל) חלב

2 שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר או 1/3 כוס דבש/מייפל

4 כפות גדושות מחית פיסטוק (או צנצנת מחית פיסטוק מוכן)

אפשר: טיפת!!! צבע מאכל ירוק או כחול+ צהוב

*למחית הפיסטוק:

250 גר׳ פיסטוק-לקלות לזמן קצר במחבת.

מתוכם:

50 גר׳( חופן) לקיצוץ לתוך התערובת ולפיזור מעל.

200 גר׳ לטחון במעבד מזון יחד עם סוכר או כפית מייפל או דבש ,כפית מים / שמן / חמאת שקדים, עד לקבלת מחית חלקה, או גרגרית-כרצונכם.

אופן ההכנה:

-מכניסים לקלחת את הביצים, החלב, הסוכר, וטורפים יחד במטריפה או במזלג, עד לאחידות.

-מוסיפים את השמנת המתוקה ואת מחית הפיסטוק ומערבבים קלות.

-מדליקים את האש הבינונית / נמוכה ומערבבים כל הזמן, עד לבעבוע ותחושה שהתערובת מסמיכה ואחידה.

-ממשיכים לערבב דקה נוספת ומכבים את האש.

מקררים לטמפ׳ החדר ומכניסים למקרר ללילה, לפחות ( עדיף יותר), כדי שהתערובת תהיה קרה.

למחרת, להפעיל את המזגן ולהכניס למכונת הגלידה הידנית ולערבב… כל מספר דקות, עד לקבלת גוש גלידה, הנצמד למערבל.

להוציא, בעזרת מרית ולהעביר לתבנית קל-קר וישר לפריזר.

לאחר חצי שעה, כשמתמצק, להוסיף את הפיסטוק הגרוס פנימה ולפזר בנדיבות למעלה.

(*למי ששפר גורלו ויש לו מכונת גלידה חשמלית, פשוט להכניס פנימה את התערובת הקרה לערבול וקרור בו זמני ולאחר מכן להוסיף פנימה את הפיסטוק הגרוס).

להכניס לפריזר ללילה, לקבלת מרקם גמיש ורך, או להתאפק ל -24 שעות להתמצקות מוחלטת.

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

משמעות ארוכת טווח: בכל יום קצר יש עולם ומלואו

כשאנחנו מגיעים לגיל בוגר, הימים עשויים להיראות קצרים יותר, איטיים…

הבלוג של ג'וינט - אשל

למאמר המלא

להעביר את הלפיד: החכמה של הרגעים הקטנים

  במפגש שוחחנו על המושג 'משמעות' לא בהכרח כמילה גדולה…

הבלוג של ג'וינט - אשל

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

חשיבות עריכת ייפוי כוח וצוואה בגיל השלישי

חודש האזרח הותיק הוא הזדמנות חשובה להזכיר לכל אחד ואחת…

הבלוג של עו"ד לילך הירש אופיר

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - גלידת פיסטוק ביתית משובחה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.