גלידת פיסטוק ביתית משובחה

19-07-2023 | מילכה דיין

בעבר, אי שם בשנות ה-70 שמשה גלידת הפיסטוק כחוצץ, בקופסת הפלסטיק, בין גלידת הווניל לגלידת השוקו ולרוב, האחרונה להישאר בקופסא ולהאכלה ע״י ההורים. מספר הטעמים, היה אז מצומצם ביותר וניתן היה לספרם על יד אחת. במארז המשפחתי גלידת המוקה/קפה הייתה חביבת המבוגרים. גלידת הפונטש-בננה בצהוב וורוד, משכה תמיד את תשומת ליבם של הילדים… ובעיקר הילדות. לאחרונה, לאחר מספר פעמים, שטעמתי גלידת פיסטוק ב״עיר הגדולה״, החלטתי לנסות ולהכין גלידת פיסטוק ביתית, קרמית ומשובחת, מן הצעד הראשון-מטחינת הפיסטוק. היה מרתק, מסקרן טעים ומפנק!

החומרים הדרושים:  (לשני מארזים קטנים של 1/2 ליטר).

2 ביצים

1 כוס (ספל) חלב

2 שמנת מתוקה

1/2 כוס סוכר או 1/3 כוס דבש/מייפל

4 כפות גדושות מחית פיסטוק (או צנצנת מחית פיסטוק מוכן)

אפשר: טיפת!!! צבע מאכל ירוק או כחול+ צהוב

*למחית הפיסטוק:

250 גר׳ פיסטוק-לקלות לזמן קצר במחבת.

מתוכם:

50 גר׳( חופן) לקיצוץ לתוך התערובת ולפיזור מעל.

200 גר׳ לטחון במעבד מזון יחד עם סוכר או כפית מייפל או דבש ,כפית מים / שמן / חמאת שקדים, עד לקבלת מחית חלקה, או גרגרית-כרצונכם.

אופן ההכנה:

-מכניסים לקלחת את הביצים, החלב, הסוכר, וטורפים יחד במטריפה או במזלג, עד לאחידות.

-מוסיפים את השמנת המתוקה ואת מחית הפיסטוק ומערבבים קלות.

-מדליקים את האש הבינונית / נמוכה ומערבבים כל הזמן, עד לבעבוע ותחושה שהתערובת מסמיכה ואחידה.

-ממשיכים לערבב דקה נוספת ומכבים את האש.

מקררים לטמפ׳ החדר ומכניסים למקרר ללילה, לפחות ( עדיף יותר), כדי שהתערובת תהיה קרה.

למחרת, להפעיל את המזגן ולהכניס למכונת הגלידה הידנית ולערבב… כל מספר דקות, עד לקבלת גוש גלידה, הנצמד למערבל.

להוציא, בעזרת מרית ולהעביר לתבנית קל-קר וישר לפריזר.

לאחר חצי שעה, כשמתמצק, להוסיף את הפיסטוק הגרוס פנימה ולפזר בנדיבות למעלה.

(*למי ששפר גורלו ויש לו מכונת גלידה חשמלית, פשוט להכניס פנימה את התערובת הקרה לערבול וקרור בו זמני ולאחר מכן להוסיף פנימה את הפיסטוק הגרוס).

להכניס לפריזר ללילה, לקבלת מרקם גמיש ורך, או להתאפק ל -24 שעות להתמצקות מוחלטת.

 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - גלידת פיסטוק ביתית משובחה - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.