גלידת צימוקים, תמרים וברנדי

15-08-2023 | מילכה דיין

הגלידה הזו נוצרה מגעגוע… מרצון עז לשחזר ולמחזר טעם של גלידה, שחרות בזכרוני מגלידריה במדרחוב, בשנות ה-80.(״מנוליטוס״ כמדומני).

החומרים למיכל קל-קר 1/2 ליטר:

השרו חופן צימוקים ושבעה תמרים מגולענים וקצוצים ב-2 כפות ברנדי, למשך הלילה.

לתערובת הגלידה:

2 ביצים

1 כוס חלב (ספל )

1/3 או 1/2 כוס סוכר לבן

1 שמנת מתוקה להקצפה

1 מקל וניל מגורר (לא לזרוק את המקל)

לחלופין, אם אין: שקית סוכר וניל או שלש טיפות תמצית וניל.

אופן ההכנה:

– לטרוף יחד ביצים סוכר וחלב עד לאחידות.

– לחמם על אש בינונית.

– להוסיף מקל וניל מגורר(כן גם את המקל)

או לחלופין 3 טיפות תמצית וניל, או 1 שקית סוכר וניל.

-להוסיף כף מתערובת הצימוקים והתמרים מסוננים, ללא הברנדי ( כי זה מוריד את טמפ' ההקפאה והגלידה לא תקפא!)

-להוסיף 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה.

– להמשיך לערבב עד לתחושת הסמכה.

– לתת שיתקרר היטב במקרר , במשך כל הלילה. (רצוי בסיר או קלחת מתכת).

-להוציא את מקל הוניל.

– למזוג או לתבנית סיליקון אינגליש,

או לתבנית סיליקון מאפינס למנות אישיות

ולהקפאה.

או

-להכניס למכונת גלידה( אתם תודו לי)…

להוסיף כשהגלידה מוכנה או לתוך התערובת או לפיזור למעלה, את יתרת הצימוקים והברנדי מסוננים!ולהקפאה.

ב.. ה.. צ..ל..ח..ה👍

להוציא מהפריזר,מתבנית הסיליקון לצלוחית הגשה.

תהנו 🍦

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - גלידת צימוקים, תמרים וברנדי - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.