גלידת צימוקים, תמרים וברנדי

15-08-2023 | מילכה דיין

הגלידה הזו נוצרה מגעגוע… מרצון עז לשחזר ולמחזר טעם של גלידה, שחרות בזכרוני מגלידריה במדרחוב, בשנות ה-80.(״מנוליטוס״ כמדומני).

החומרים למיכל קל-קר 1/2 ליטר:

השרו חופן צימוקים ושבעה תמרים מגולענים וקצוצים ב-2 כפות ברנדי, למשך הלילה.

לתערובת הגלידה:

2 ביצים

1 כוס חלב (ספל )

1/3 או 1/2 כוס סוכר לבן

1 שמנת מתוקה להקצפה

1 מקל וניל מגורר (לא לזרוק את המקל)

לחלופין, אם אין: שקית סוכר וניל או שלש טיפות תמצית וניל.

אופן ההכנה:

– לטרוף יחד ביצים סוכר וחלב עד לאחידות.

– לחמם על אש בינונית.

– להוסיף מקל וניל מגורר(כן גם את המקל)

או לחלופין 3 טיפות תמצית וניל, או 1 שקית סוכר וניל.

-להוסיף כף מתערובת הצימוקים והתמרים מסוננים, ללא הברנדי ( כי זה מוריד את טמפ’ ההקפאה והגלידה לא תקפא!)

-להוסיף 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה.

– להמשיך לערבב עד לתחושת הסמכה.

– לתת שיתקרר היטב במקרר , במשך כל הלילה. (רצוי בסיר או קלחת מתכת).

-להוציא את מקל הוניל.

– למזוג או לתבנית סיליקון אינגליש,

או לתבנית סיליקון מאפינס למנות אישיות

ולהקפאה.

או

-להכניס למכונת גלידה( אתם תודו לי)…

להוסיף כשהגלידה מוכנה או לתוך התערובת או לפיזור למעלה, את יתרת הצימוקים והברנדי מסוננים!ולהקפאה.

ב.. ה.. צ..ל..ח..ה👍

להוציא מהפריזר,מתבנית הסיליקון לצלוחית הגשה.

תהנו 🍦

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות

עדיין חם בחוץ ואני מתלבטת אם להפעיל את האוורור, שיאפשר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות