גלידת צימוקים, תמרים וברנדי

15-08-2023 | מילכה דיין

הגלידה הזו נוצרה מגעגוע… מרצון עז לשחזר ולמחזר טעם של גלידה, שחרות בזכרוני מגלידריה במדרחוב, בשנות ה-80.(״מנוליטוס״ כמדומני).

החומרים למיכל קל-קר 1/2 ליטר:

השרו חופן צימוקים ושבעה תמרים מגולענים וקצוצים ב-2 כפות ברנדי, למשך הלילה.

לתערובת הגלידה:

2 ביצים

1 כוס חלב (ספל )

1/3 או 1/2 כוס סוכר לבן

1 שמנת מתוקה להקצפה

1 מקל וניל מגורר (לא לזרוק את המקל)

לחלופין, אם אין: שקית סוכר וניל או שלש טיפות תמצית וניל.

אופן ההכנה:

– לטרוף יחד ביצים סוכר וחלב עד לאחידות.

– לחמם על אש בינונית.

– להוסיף מקל וניל מגורר(כן גם את המקל)

או לחלופין 3 טיפות תמצית וניל, או 1 שקית סוכר וניל.

-להוסיף כף מתערובת הצימוקים והתמרים מסוננים, ללא הברנדי ( כי זה מוריד את טמפ’ ההקפאה והגלידה לא תקפא!)

-להוסיף 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה.

– להמשיך לערבב עד לתחושת הסמכה.

– לתת שיתקרר היטב במקרר , במשך כל הלילה. (רצוי בסיר או קלחת מתכת).

-להוציא את מקל הוניל.

– למזוג או לתבנית סיליקון אינגליש,

או לתבנית סיליקון מאפינס למנות אישיות

ולהקפאה.

או

-להכניס למכונת גלידה( אתם תודו לי)…

להוסיף כשהגלידה מוכנה או לתוך התערובת או לפיזור למעלה, את יתרת הצימוקים והברנדי מסוננים!ולהקפאה.

ב.. ה.. צ..ל..ח..ה👍

להוציא מהפריזר,מתבנית הסיליקון לצלוחית הגשה.

תהנו 🍦

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

עוגת אגוזים ושוקולד- לפסח

העוגה הזו היא העוגה המסורתית אצלנו בפסח, נטולת ״פוזה״, חסרת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרגיות בטריאקי, שום וכוסברה

חום יולי-אוגוסט כבר כאן. נכנסת הביתה, מדליקה מזגן, לוגמת מים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט מלפפון ונענע לליל הסדר

אבא, יצא מוקדם בבוקר, לשוק מחנה יהודה, כדי ״להרגיש את…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל”פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

בראוניז שוקולד מריר (ללא גלוטן)

״ אל תסתכל בקנקן-אלא במה שיש בו״… פתגם, שמתאים לכל…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לברק סולו במחבת-לכבוד שבת

ארוחת ליל שבת בווריאציה קצת שונה: דג לברק טרי, בלימון…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה על קלתית בראוניז

עצרו הכל ותכינו את עצמכם לחוויה המופלאה הבאה – עוגת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות