גלידת צימוקים, תמרים וברנדי

15-08-2023 | מילכה דיין

הגלידה הזו נוצרה מגעגוע… מרצון עז לשחזר ולמחזר טעם של גלידה, שחרות בזכרוני מגלידריה במדרחוב, בשנות ה-80.(״מנוליטוס״ כמדומני).

החומרים למיכל קל-קר 1/2 ליטר:

השרו חופן צימוקים ושבעה תמרים מגולענים וקצוצים ב-2 כפות ברנדי, למשך הלילה.

לתערובת הגלידה:

2 ביצים

1 כוס חלב (ספל )

1/3 או 1/2 כוס סוכר לבן

1 שמנת מתוקה להקצפה

1 מקל וניל מגורר (לא לזרוק את המקל)

לחלופין, אם אין: שקית סוכר וניל או שלש טיפות תמצית וניל.

אופן ההכנה:

– לטרוף יחד ביצים סוכר וחלב עד לאחידות.

– לחמם על אש בינונית.

– להוסיף מקל וניל מגורר(כן גם את המקל)

או לחלופין 3 טיפות תמצית וניל, או 1 שקית סוכר וניל.

-להוסיף כף מתערובת הצימוקים והתמרים מסוננים, ללא הברנדי ( כי זה מוריד את טמפ’ ההקפאה והגלידה לא תקפא!)

-להוסיף 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה.

– להמשיך לערבב עד לתחושת הסמכה.

– לתת שיתקרר היטב במקרר , במשך כל הלילה. (רצוי בסיר או קלחת מתכת).

-להוציא את מקל הוניל.

– למזוג או לתבנית סיליקון אינגליש,

או לתבנית סיליקון מאפינס למנות אישיות

ולהקפאה.

או

-להכניס למכונת גלידה( אתם תודו לי)…

להוסיף כשהגלידה מוכנה או לתוך התערובת או לפיזור למעלה, את יתרת הצימוקים והברנדי מסוננים!ולהקפאה.

ב.. ה.. צ..ל..ח..ה👍

להוציא מהפריזר,מתבנית הסיליקון לצלוחית הגשה.

תהנו 🍦

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות