החומרים למיכל קל-קר 1/2 ליטר:
השרו חופן צימוקים ושבעה תמרים מגולענים וקצוצים ב-2 כפות ברנדי, למשך הלילה.
לתערובת הגלידה:
2 ביצים
1 כוס חלב (ספל )
1/3 או 1/2 כוס סוכר לבן
1 שמנת מתוקה להקצפה
1 מקל וניל מגורר (לא לזרוק את המקל)
לחלופין, אם אין: שקית סוכר וניל או שלש טיפות תמצית וניל.
אופן ההכנה:
– לטרוף יחד ביצים סוכר וחלב עד לאחידות.
– לחמם על אש בינונית.
– להוסיף מקל וניל מגורר(כן גם את המקל)
או לחלופין 3 טיפות תמצית וניל, או 1 שקית סוכר וניל.
-להוסיף כף מתערובת הצימוקים והתמרים מסוננים, ללא הברנדי ( כי זה מוריד את טמפ’ ההקפאה והגלידה לא תקפא!)
-להוסיף 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה.
– להמשיך לערבב עד לתחושת הסמכה.
– לתת שיתקרר היטב במקרר , במשך כל הלילה. (רצוי בסיר או קלחת מתכת).
-להוציא את מקל הוניל.
– למזוג או לתבנית סיליקון אינגליש,
או לתבנית סיליקון מאפינס למנות אישיות
ולהקפאה.
או
-להכניס למכונת גלידה( אתם תודו לי)…
להוסיף כשהגלידה מוכנה או לתוך התערובת או לפיזור למעלה, את יתרת הצימוקים והברנדי מסוננים!ולהקפאה.
ב.. ה.. צ..ל..ח..ה👍
להוציא מהפריזר,מתבנית הסיליקון לצלוחית הגשה.
תהנו 🍦
צביקה ג
02.09.2023
למיטב ידיעתי הגלידה הנפלאה הזו לא נעשית במקור עם עם קוניאק אלא עם משקה אלכוהולי עשוי מקנה סוכר הקרוי רום . (אינו נפוץ ככ בארץ ) ושם הגלידה הוא רום צימוקים בכל מקרה אנסה את המתכון בשבוע הקרוב כשאצטייד בתמרים לחים (קפואים) בלי קליפתם.