גלידת קפה ושוקולד מריר

04-09-2023 | מילכה דיין

הקיץ עדיין כאן!

מחירי מארזי הגלידות בסופר או בגלידריות יחד עם מחיר המשלוח הביתה, זה הופך לגמרי ללא משתלם… במיוחד, כשמכונת הגלידה מביטה מתחננת מן המדף בארון, שאוציא אותה ואתן לה לעשות את מה שהיא הכי יודעת – גלידה משובחת! הפעם התחשק לבן הזוג גלידת קפה , מעט אלכוהולית, מעט שוקולדית והכי חשוב – לא מתוקה.

הרי היא לפניכם, עם המון תשומת לב ואהבה- גלידת קפה שוקולד משובחה!

תהנו😋

החומרים הדרושים:

(לשני מארזים קטנים של 1/2 ליטר).

2 ביצים

1 כוס (ספל) חלב

2 שמנת מתוקה

-3/4 או 1/2 כוס סוכר

1 כפית גדושה קפה גרגרים

50 גר׳ שוקולד מריר משובח מגורר דק.

ומי שאוהב – שווה להוסיף כי זה משדרג את הגלידה:
2 כפיות ליקר אייריש קרים (לא יותר, אחרת הגלידה לא תקפא)

אופן ההכנה:

-מכניסים לקלחת את הביצים, החלב, הסוכר, וטורפים יחד במטרפה או במזלג, עד לאחידות.

-מוסיפים את השמנת המתוקה ואת הקפה ומערבבים קלות.

-מדליקים את האש הבינונית/ נמוכה ומערבבים כל הזמן, עד לבעבוע ותחושה שהתערובת מסמיכה ואחידה.

-ממשיכים לערבב דקה נוספת ומכבים את האש.

מקררים לטמפ׳ החדר ומכניסים למקרר ללילה, לפחות ( עדיף יותר), כדי שהתערובת תהיה קרה.

למחרת, להפעיל את המזגן ולהכניס למכונת הגלידה הידנית ולערבב… כל מספר דקות, עד לקבלת גוש גלידה, הנצמד למערבל.

להוציא, בעזרת מרית ולהעביר לתבנית קל-קר וישר לפריזר.

לאחר חצי שעה, כשמתמצק, להוסיף את השוקולד המגורד פנימה ולפזר בנדיבות, גם למעלה.

(*למי ששפר גורלו ויש לו מכונת גלידה חשמלית, פשוט להכניס פנימה את התערובת הקרה לערבול וקירור בו זמני ולאחר מכן להוסיף פנימה את השוקולד).

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

 
 
 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - גלידת קפה ושוקולד מריר - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.