החומרים הדרושים:
(לשני מארזים קטנים של 1/2 ליטר).
2 ביצים
1 כוס (ספל) חלב
2 שמנת מתוקה
-3/4 או 1/2 כוס סוכר
1 כפית גדושה קפה גרגרים
50 גר׳ שוקולד מריר משובח מגורר דק.
ומי שאוהב – שווה להוסיף כי זה משדרג את הגלידה:
2 כפיות ליקר אייריש קרים (לא יותר, אחרת הגלידה לא תקפא)
אופן ההכנה:
-מכניסים לקלחת את הביצים, החלב, הסוכר, וטורפים יחד במטרפה או במזלג, עד לאחידות.
-מוסיפים את השמנת המתוקה ואת הקפה ומערבבים קלות.
-מדליקים את האש הבינונית/ נמוכה ומערבבים כל הזמן, עד לבעבוע ותחושה שהתערובת מסמיכה ואחידה.
-ממשיכים לערבב דקה נוספת ומכבים את האש.
מקררים לטמפ׳ החדר ומכניסים למקרר ללילה, לפחות ( עדיף יותר), כדי שהתערובת תהיה קרה.
למחרת, להפעיל את המזגן ולהכניס למכונת הגלידה הידנית ולערבב… כל מספר דקות, עד לקבלת גוש גלידה, הנצמד למערבל.
להוציא, בעזרת מרית ולהעביר לתבנית קל-קר וישר לפריזר.
לאחר חצי שעה, כשמתמצק, להוסיף את השוקולד המגורד פנימה ולפזר בנדיבות, גם למעלה.
(*למי ששפר גורלו ויש לו מכונת גלידה חשמלית, פשוט להכניס פנימה את התערובת הקרה לערבול וקירור בו זמני ולאחר מכן להוסיף פנימה את השוקולד).
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
ענת
05.08.2024
אפשר להכין בלי מכונת גלידה?