דג מרוקאי

15-03-2024 | ניצן פוגל

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז מנה של דג מרוקאי מככבת אצלנו במשפחה בארוחות שישי בשריות וכמנה ראשונה בארוחות חג. מה שמאפיין את המתכון הזה הוא כמובן הרוטב האדום (שמומלץ שיהיה חריף) שבשילוב חלת שבת טרייה מייצר לא פחות מחוויה לחושים.
המתכון פשוט להכנה וניתן לשלוט על מידת החריפות של הרוטב על ידי הוספת פלפלים, שימו לב שבמתכון רשמתי 2 פלפלים שבדרך כלל נותנים פיקנטיות (תלוי בפלפלים שלכם), ניתן להוסיף/ להחליף את זן הפלפלים החריפים כדי לשלוט על מידת החריפות של הרוטב.

מרכיבים

  • 8 פילה דג: אמנון, דניס, (אפשר דג בורי חתוך או נסיכת הנילוס)
  • 2 גמבות חתוכות לרצועות דקות
  • 2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות חצויות
  • 10 שיני שום קלופות
  • 2-3 חתיכות של לימון כבוש (לא חובה)
  • ¾ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • זר כוסברה קצוצה
  • 2 פלפלים חריפים טריים (או יותר תלוי ברמת החריפות שאוהבים)
  • חצי כוס גרגירי חומוס (ניתן מקופסת שימורים לחסוך את זמן ההשריה)

לרוטב:

  • ½ 2 כפות פפריקה מתוקה
  • ¾ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

  • משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון בזמן בישול הרוטב (תהליך זה מונע ריחות)
  • מנקים את הפלפלים היבשים מתוכן הזרעים ומשרים בקערה עם מים (במידה וזה פלפל טרי – פשוט לשטוף).
  • בסיר רחב ונמוך (סיר דגים- סוטאג’) עם קצת שמן מטגנים מעט את הגמבות, תפוחי האדמה, הפלפלים החריפים ושיני השום
  • בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ללא המים: שמן, פפריקה, כורכום, אבקת מרק, מלח, פלפל שחור.
  • יוצקים את הרוטב מעל הירקות מוסיפים את גרגירי החומוס, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים.
  • מוסיפים את הלימון הכבוש.
  • להניח את הסיר מעל להבה גבוהה ויוצקים כוס מים מסביב לדפנות הסיר.
  • מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה.
  • מבשלים למשך 40 דקות.
  • מוסיפים את הדגים ומבשלים כ- 15 דקות נוספות
  • מגישים חם עם חלה טרייה!

בהצלחה, בתאבון ושבת שלום.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דגים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות