מרכיבים
- 8 פילה דג: אמנון, דניס, (אפשר דג בורי חתוך או נסיכת הנילוס)
- 2 גמבות חתוכות לרצועות דקות
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות חצויות
- 10 שיני שום קלופות
- 2-3 חתיכות של לימון כבוש (לא חובה)
- ¾ כוס פטרוזיליה קצוצה
- זר כוסברה קצוצה
- 2 פלפלים חריפים טריים (או יותר תלוי ברמת החריפות שאוהבים)
- חצי כוס גרגירי חומוס (ניתן מקופסת שימורים לחסוך את זמן ההשריה)
לרוטב:
- ½ 2 כפות פפריקה מתוקה
- ¾ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- 1 כף אבקת מרק עוף
- ½ כוס שמן
- 1 כוס מים
הוראות הכנה
- משרים את הדגים בקערה גדולה עם מים ולימון בזמן בישול הרוטב (תהליך זה מונע ריחות)
- מנקים את הפלפלים היבשים מתוכן הזרעים ומשרים בקערה עם מים (במידה וזה פלפל טרי – פשוט לשטוף).
- בסיר רחב ונמוך (סיר דגים- סוטאג’) עם קצת שמן מטגנים מעט את הגמבות, תפוחי האדמה, הפלפלים החריפים ושיני השום
- בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ללא המים: שמן, פפריקה, כורכום, אבקת מרק, מלח, פלפל שחור.
- יוצקים את הרוטב מעל הירקות מוסיפים את גרגירי החומוס, הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים.
- מוסיפים את הלימון הכבוש.
- להניח את הסיר מעל להבה גבוהה ויוצקים כוס מים מסביב לדפנות הסיר.
- מביאים לרתיחה ולאחר מכן מנמיכים את הלהבה ומכסים במכסה.
- מבשלים למשך 40 דקות.
- מוסיפים את הדגים ומבשלים כ- 15 דקות נוספות
- מגישים חם עם חלה טרייה!
בהצלחה, בתאבון ושבת שלום.
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
צביה
29.11.2023
תודה על המתכון
אולם לא ברור לי משהו
כתבת לשים את המים בסיר מסביב ולא על הדגים
ועדיין לא הכנסנו את הדגים
רשום להוסיף את הדגים לאחר בישול הירקות
אודה להבהרה
ושוב תודה
יצחק הלר
30.11.2023
אכן יש אי בהירות בנושא הכנסת הדגים וכמו כן מרכיבי הרוטב.. מופיע כורכום ו מחסירים אבקת מרק עוף?
ניצן פוגל
04.12.2023
שלום יצחק, תודה שהסבת את תשומת ליבי, אכן הוספתי את אבקת המרק בתוך רשימת הוראות ההכנה.
בהצלחה
ניצן פוגל
04.12.2023
אכן מבשלים את הרוטב עם הירקות במשך 40 דקות, ורק לאחר מכן מוסיפים את הדגים לרבע שעה נוספת של בישול.
בהצלחה