הקציצות שכולם אוהבים

07-05-2025 | ניצן פוגל

קציצות עוף רכות, עסיסיות ומלאות טעם, שמזכירות את הטעמים של הבית. מושלמות לארוחת שישי או לארוחה משפחתית באמצע השבוע – הילדים יחטפו עוד לפני שהספקתם להגיש. אפילו הוספתי לכם למטה מתכון לרוטב מושלם.

מצרכים

500 גרם חזה עוף טחון
1 גזר מגורר דק
1 קישוא קטן מגורר וסחוט מנוזלים
1 תפוח אדמה קטן מגורר וסחוט
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קטן מגורר
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם / קמח
מלח, פלפל שחור, כורכום, ראס אל חנות, כמון (לפי הטעם)

אופן ההכנה

שמים את כל המרכיבים בקערה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים קציצות בגודל בינוני.
מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הקציצות 3–4 דקות מכל צד עד להזהבה, או:
אופים בתנור שחומם ל־200 מעלות, על נייר אפייה משומן קלות, כ־25 דקות (הופכים לאחר 15 דקות).

ניתן להגיש עם טחינה, סלט ירקות או כתוספת לאורז.

לאוהבי הקציצות ברוטב

חומרים לרוטב:

1 רסק עגבניות/ רוטב פסטה לילדים פרי ניר (250 גרם)
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
1/2 כוס מים
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כף אבקת מרק עוף

הכנת הרוטב:

בסיר נפרד, יש לחמם 2 כפות שמן זית. להוסיף את השום הקצוץ ולטגן אותו, בזהירות בלי לשרוף (אחרת הוא יוצא מריר), להוסיף את הרסק, המלח, הפלפל והפפריקה. לערבב היטב ולהוסיף מים.
להנמיך את הלהבה ולהביא לרתיחה. לאחר מכן, להוסיף את הקציצות לרוטב. לבשל עוד 15-20 דקות כך שהקציצות יספגו את כל הטעמים. בהצלחה ובתאבון.

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

שייך לקטגוריה: דל קלוריות, מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - הקציצות שכולם אוהבים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.