מצרכים לחלה / לחמניות
500 גרם קמח
1 כף שמרים
4 כפות סוכר
2 חלמונים/ביצה
רבע כוס שמן(עדיפות לשמן זית)
כ- כוס ורבע מים פושרים
כפית מלח שטוחה
הוראות הכנה לחלה:
בקערת המיקסר שמים את כל המרכיבים מלבד המלח ולשים (ללוש) במהירות בינונית עם וו לישה
את המלח מוסיפים אחרי דקת לישה.
הבצק אמור להיות יחסית רטוב ורך .
לאחר 10 דקות לישה מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומעבירים לקערה גדולה משומנת,
מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה
הבצק צריך להכפיל את נפחו.
לאחר התפחה אחת אני אוהבת לתת כמה מכות קטנות לבצק ולהתפיח אותו פעם נוספת, אבל לא חובה.
מצרכים להכנת רוטב שקשוקה קלאסי:
עגבניות – 6 (קלופות וקצוצות או קופסת עגבניות מרוסקות)
שיני שום – 5 (קלופות ופרוסות)
פלפל חריף – 1 (חתוך לרצועות דקות, לא חובה)
ביצים – 5 (לפי גודל המחבת)
1 כף שמן זית
½ כפית כמון
½ כפית פפריקה מתוקה (או חריפה)
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט סוכר
½ כוס מים (לפי הצורך)
אופן הכנת הרוטב:
חורצים X בתחתית העגבניות וחולטים אותן כ-3 דקות בסיר עם מים רותחים (בזכות הX אפשר יהיה לקלף אותן בקלות). מורידים את קליפת העגבניות וקוצצים דק. מחממים מחבת גדולה רחבה עם מעט שמן זית על להבה בינונית-גבוהה. חותכים את הפלפל החריף לרצועות דקות ומוסיפים למחבת, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את השום מערבבים ומטגנים מעט, מוסיפים את העגבניות והתבלינים: כמון, פפריקה, מלח, פלפל, סוכר, מערבבים ומבשלים כ-2-3 דקות. מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית- נמוכה ומבשלים כ-10-15 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומתאחד. מערבבים מידי פעם (זה הזמן לערבב, לאחר הוספת הביצים לא תוכלו לעשות זאת).
אופן הרכבת המנה:
בסיר רחב (שניתן להכניס לתנור) או בתבנית עגולה גדולה
משמנים במעט שמן זית (כולל הדפנות)
יוצרים כדורים קטנים מהבצק הרך ומניחים בצורת טבעת בצמוד לדפנות הסיר.
שופכים את הרוטב שהוכן לאמצע הטבעת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות במשך 10 דקות,
עד שהבצק מתחיל להזהיב והרוטב הצטמצם.
מוציאים את הסיר מהתנור ושוברים את מספר הביצים הרצוי פנימה, בדיוק כמו בשקשוקה.
מחזירים לתנור למספר דקות נוספות עד שהלחם קיבל גוון חום יפה והביצים התבשלו חלקית (על פי מידת העשייה האהובה עליכם)
מוציאים מהתנור ומפזרים מעל פטרוזיליה/ בזיליקום קצוץ/ה.
ספרו לי איך יצא לכם. בתאבון!
—
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
מירה
07.01.2024
נראה מעולה אנסה