חלת שקשוקה אדומה

03-01-2024 | סיון בולגריו

לכולנו יש את המתכון הסודי שלנו לשקשוקה המנצחת, הפעם המתכון הוא בעיקר דגש על שדרוג ההגשה ונראות המנה. ניתן להשתמש במתכון המפורט כאן, או להכין פשוט את רוטב השקשוקה המפורסם שלכם אליו אתם רגילים. בהצלחה ובתאבון!

מצרכים לחלה / לחמניות

500 גרם קמח
1 כף שמרים
4 כפות סוכר
2 חלמונים/ביצה
רבע כוס שמן(עדיפות לשמן זית)
כ- כוס ורבע מים פושרים
כפית מלח שטוחה

הוראות הכנה לחלה:

בקערת המיקסר שמים את כל המרכיבים מלבד המלח ולשים (ללוש) במהירות בינונית עם וו לישה
את המלח מוסיפים אחרי דקת לישה.
הבצק אמור להיות יחסית רטוב ורך .
לאחר 10 דקות לישה מוציאים את הבצק מקערת המיקסר ומעבירים לקערה גדולה משומנת,

מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה
הבצק צריך להכפיל את נפחו.
לאחר התפחה אחת אני אוהבת לתת כמה מכות קטנות לבצק ולהתפיח אותו פעם נוספת, אבל לא חובה.

מצרכים להכנת רוטב שקשוקה קלאסי:

עגבניות – 6 (קלופות וקצוצות או קופסת עגבניות מרוסקות)
שיני שום – 5 (קלופות ופרוסות)
פלפל חריף – 1 (חתוך לרצועות דקות, לא חובה)
ביצים – 5 (לפי גודל המחבת)
1 כף שמן זית
½ כפית כמון
½ כפית פפריקה מתוקה (או חריפה)
½ כפית מלח
קורט פלפל שחור
קורט סוכר
½ כוס מים (לפי הצורך)

אופן הכנת הרוטב:

חורצים X בתחתית העגבניות וחולטים אותן כ-3 דקות בסיר עם מים רותחים (בזכות הX אפשר יהיה לקלף אותן בקלות). מורידים את קליפת העגבניות וקוצצים דק. מחממים מחבת גדולה רחבה עם מעט שמן זית על להבה בינונית-גבוהה. חותכים את הפלפל החריף לרצועות דקות ומוסיפים למחבת, מערבבים ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את השום מערבבים ומטגנים מעט, מוסיפים את העגבניות והתבלינים: כמון, פפריקה, מלח, פלפל, סוכר, מערבבים ומבשלים כ-2-3 דקות. מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לבינונית- נמוכה ומבשלים כ-10-15 דקות, עד שהרוטב מצטמצם ומתאחד. מערבבים מידי פעם (זה הזמן לערבב, לאחר הוספת הביצים לא תוכלו לעשות זאת).

אופן הרכבת המנה:

בסיר רחב (שניתן להכניס לתנור) או בתבנית עגולה גדולה
משמנים במעט שמן זית (כולל הדפנות)
יוצרים כדורים קטנים מהבצק הרך ומניחים בצורת טבעת בצמוד לדפנות הסיר.
שופכים את הרוטב שהוכן לאמצע הטבעת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות במשך 10 דקות,

עד שהבצק מתחיל להזהיב והרוטב הצטמצם.
מוציאים את הסיר מהתנור ושוברים את מספר הביצים הרצוי פנימה, בדיוק כמו בשקשוקה.
מחזירים לתנור למספר דקות נוספות עד שהלחם קיבל גוון חום יפה והביצים התבשלו חלקית (על פי מידת העשייה האהובה עליכם)
מוציאים מהתנור ומפזרים מעל פטרוזיליה/ בזיליקום קצוץ/ה.

ספרו לי איך יצא לכם. בתאבון!

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של סיון בולגריו לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים, תוספות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות