החומרים הדרושים לבצק:( ל-8-10 חצ׳פורי בגודל בינוני)
1/2 1 כוסות (ספלים) קמח שמרים מוכן.
1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא.
3 כפות שמן זית… ועוד אחת .
1 כפית שטוחה סוכר.
1 כוס מים חמימים- חמים.
1/2 כפית מלח
החומרים הדרושים למלית הגבינות:
1 גבינת קוטג׳ 5%.
1 גבינת פרו או סקי 5%.
1 ביצה+ חלבון.
1/3 חב׳ גבינת חמד ( או עיזים) מלוחה מגורדת.
3 פרוסות גבינה צהובה מגורדת, או חתוכה לקוביות.
קורט מלח שחור גרוס.
למריחה:
חלמון ביצה מקושקש עם כמה טיפות מיים
אופן ההכנה:
– לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר,שמן הזית והמיים החמים בהדרגה.
– לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד,יציב,חלק ונעים למגע.( לא רך מידיי!)
– מוציאים את הבצק ולשים לכדור.
– משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.
– מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.
– אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.
– מחלקים לשמונה-עשרה (8-10) כדורים.
– מניחים את הכדורים על נייר אפיה מקומח.
– פותחים כל כדור לעיגול, בעובי 1/2 ס״מ
– מניחים כף מהמלית במרכז
– יוצרים מעין צורה של סירת קאנו- שוליים מוגבהים וסירת החרטומים משני הצדדים.
– מושחים בחלמון ביצה וכפית מים או שמן. (לא חובה)
– מכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפ׳ גבוהה, של 200 מעלות, בשליש התחתון, עד להשחמה.
– מורידים ל 170 מעלות לעוד שתי דקות, עד שהחצ׳פורי קשה.
– אם רוצים ביצת עין בפנים, מוסיפים ומכניסים לתנור החם לעוד שלש דקות.
ועכשיו…סלט ירקות
ולהנות😋
רחל
16.06.2023
תודה רבה🌷
מילכה דיין
18.06.2023
בשמחה ומכל ה❤️
מוזמנת להכנס לבלוג ולהנות משללל מתכונים וסיפורים.
Milka Dayan
http://www.meshubaha.com
יונה ספר
12.08.2023
תודה תודה!
נכנסתי לבלוג שלך,קראתי ,נהנתי ואימצתי מספר מתכונים.חן חן!!
מילכה דיין
12.08.2023
חן חן🌹
תהני ותעבירי הלאה…
ביחוד לדור הצעיר,שידע שגם הוא מסוגל לבשל ולאפות
ולהנות.
מילכה דיין ירושלים