חצ׳פורי גבינות

13-06-2023 | מילכה דיין

שבת בבוקר, מחפשים מסעדה מיוחדת, אחרת, לחגוג יום- הולדת, יחד עם המשפחה המורחבת. מסעדת: ״קנגורו״, בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת בחובה הפתעות רבות. מסעדה גיאורגית, נחבאת לה בתוך אחת הסמטאות הירושלמיות, שמרצפות אבן ישנות מובילות אליה. במסעדה: הריהוט, התמונות והכלים יוצרים את האווירה הקסומה האותנטית, המוסיפה מקוריות ומספרת את הסיפור המשפחתי העובר מדור לדור. מנות צבעוניות, מגוונות, כמיטב המסורת, הונחו על השולחן וגרמו לקריאות שמחה והתפעלות, עוד לפני שהתחלנו לטעום. החצ׳פורי ספג את מירב המחמאות והוחלט פה אחד, שזוהי מנה טעימה, כיפית וקלילה-תוספת נאה למשבצת המאפים החלביים, המוכרים. ניסיתי לשחזר, ולהחליף את הגבינה הגאורגית בתערובת גבינות מצויות. אין ספק, שהמאפה עם או בלי ביצת העין המהפנטת במרכז, קצר מחמאות. יחד עם סלט, או פלטת ירקות, יש לכם ארוחה טעימה ואהובה על צעירים ובוגרים, כאחד. (*לא להתעצל או להיבהל מבצק השמרים, זה לגמרי שווה את המאמץ😋). *הערה: ניתן להכין בצק שמרים מקמח שמרים לבן, או משילוב עם כוסמין מלא, כמו במתכון לעיל

 

החומרים הדרושים לבצק:( ל-8-10 חצ׳פורי בגודל בינוני)

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח שמרים מוכן.

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא.

3 כפות שמן זית… ועוד אחת .

1 כפית שטוחה סוכר.

1 כוס מים חמימים- חמים.

1/2 כפית מלח

החומרים הדרושים למלית הגבינות:

1 גבינת קוטג׳ 5%.

1 גבינת פרו או סקי 5%.

1 ביצה+ חלבון.

1/3 חב׳ גבינת חמד ( או עיזים) מלוחה מגורדת.

3 פרוסות גבינה צהובה מגורדת, או חתוכה לקוביות.

קורט מלח שחור גרוס.

למריחה:

חלמון ביצה מקושקש עם כמה טיפות מיים

 

אופן ההכנה:

– לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר,שמן הזית והמיים החמים בהדרגה.

– לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד,יציב,חלק ונעים למגע.( לא רך מידיי!)

– מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

– משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

– מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

– אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

– מחלקים לשמונה-עשרה (8-10) כדורים.

– מניחים את הכדורים על נייר אפיה מקומח.

– פותחים כל כדור לעיגול, בעובי 1/2 ס״מ

– מניחים כף מהמלית במרכז

– יוצרים מעין צורה של סירת קאנו- שוליים מוגבהים וסירת החרטומים משני הצדדים.

– מושחים בחלמון ביצה וכפית מים או שמן. (לא חובה)

– מכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפ׳ גבוהה, של 200 מעלות, בשליש התחתון, עד להשחמה.

– מורידים ל 170 מעלות לעוד שתי דקות, עד שהחצ׳פורי קשה.

– אם רוצים ביצת עין בפנים, מוסיפים ומכניסים לתנור החם לעוד שלש דקות.

ועכשיו…סלט ירקות

ולהנות😋

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

ספינג’ מרוקאי קלאסי

מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה –…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה, לצד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין צורך…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות