חצ׳פורי גבינות

13-04-2024 | מילכה דיין

שבת בבוקר, מחפשים מסעדה מיוחדת, אחרת, לחגוג יום- הולדת, יחד עם המשפחה המורחבת. מסעדת: ״קנגורו״, בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת בחובה הפתעות רבות. מסעדה גיאורגית, נחבאת לה בתוך אחת הסמטאות הירושלמיות, שמרצפות אבן ישנות מובילות אליה. במסעדה: הריהוט, התמונות והכלים יוצרים את האווירה הקסומה האותנטית, המוסיפה מקוריות ומספרת את הסיפור המשפחתי העובר מדור לדור. מנות צבעוניות, מגוונות, כמיטב המסורת, הונחו על השולחן וגרמו לקריאות שמחה והתפעלות, עוד לפני שהתחלנו לטעום. החצ׳פורי ספג את מירב המחמאות והוחלט פה אחד, שזוהי מנה טעימה, כיפית וקלילה-תוספת נאה למשבצת המאפים החלביים, המוכרים. ניסיתי לשחזר, ולהחליף את הגבינה הגאורגית בתערובת גבינות מצויות. אין ספק, שהמאפה עם או בלי ביצת העין המהפנטת במרכז, קצר מחמאות. יחד עם סלט, או פלטת ירקות, יש לכם ארוחה טעימה ואהובה על צעירים ובוגרים, כאחד. (*לא להתעצל או להיבהל מבצק השמרים, זה לגמרי שווה את המאמץ😋). *הערה: ניתן להכין בצק שמרים מקמח שמרים לבן, או משילוב עם כוסמין מלא, כמו במתכון לעיל

 

החומרים הדרושים לבצק:( ל-8-10 חצ׳פורי בגודל בינוני)

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח שמרים מוכן.

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא.

3 כפות שמן זית… ועוד אחת .

1 כפית שטוחה סוכר.

1 כוס מים חמימים- חמים.

1/2 כפית מלח

החומרים הדרושים למלית הגבינות:

1 גבינת קוטג׳ 5%.

1 גבינת פרו או סקי 5%.

1 ביצה+ חלבון.

1/3 חב׳ גבינת חמד ( או עיזים) מלוחה מגורדת.

3 פרוסות גבינה צהובה מגורדת, או חתוכה לקוביות.

קורט מלח שחור גרוס.

למריחה:

חלמון ביצה מקושקש עם כמה טיפות מיים

 

אופן ההכנה:

– לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את הקמחים, הסוכר,שמן הזית והמיים החמים בהדרגה.

– לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד,יציב,חלק ונעים למגע.( לא רך מידיי!)

– מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

– משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

– מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

– אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

– מחלקים לשמונה-עשרה (8-10) כדורים.

– מניחים את הכדורים על נייר אפיה מקומח.

– פותחים כל כדור לעיגול, בעובי 1/2 ס״מ

– מניחים כף מהמלית במרכז

– יוצרים מעין צורה של סירת קאנו- שוליים מוגבהים וסירת החרטומים משני הצדדים.

– מושחים בחלמון ביצה וכפית מים או שמן. (לא חובה)

– מכניסים לתנור, שחומם מראש לטמפ׳ גבוהה, של 200 מעלות, בשליש התחתון, עד להשחמה.

– מורידים ל 170 מעלות לעוד שתי דקות, עד שהחצ׳פורי קשה.

– אם רוצים ביצת עין בפנים, מוסיפים ומכניסים לתנור החם לעוד שלש דקות.

ועכשיו…סלט ירקות

ולהנות😋

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (4)

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות