טורטה קפרזה ללא גלוטן

13-06-2025 | ירון צחר

 

זוהי עוגת שוקולד נימוחה, קלה להכנה, בעלת טעם וללא גלוטן. העוגה נחשבת לטורט איטלקי מסורתי שמוצאה מהאי קפרי שבאיטליה. אפשר להרבות לדבר בשבחו של המטבח האיטלקי: בכבוד שהוא רוחש לחומרי הגלם, בטריות ובתיבול העדין של עשבי תיבול, שמטרתם להדגיש ולחדד טעמים. העוגה הבאה היא עוד דוגמא מצוינת למטבח האיטלקי במיטבו.

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
200 גרם חמאה , חתוכה לקוביות בגודל בינוני
6 ביצים בטמפ' החדר
1 כוס סוכר (200 גרם)
½1 כוסות שקדים טחונים (150 גרם)
קורט מלח
1 כף אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:

מחממים מראש תנור ל-160 מעלות. מרפדים תחתית תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ בנייר אפיה ומשמנים היטב את כל הדפנות בשכבה דקיקה של חמאה.
מחממים סיר קטן עם מעט מים (בערך שתי כוסות) ומניחים מעליו קערה עמידה לחום (באן מרי). לקערה מכניסים את השוקולד (שבור לקוביות או במטבעות) ואת קוביות החמאה. מערבבים בעדינות מפעם לפעם ונותנים לשוקולד ולחמאה להינמס לחלוטין.
במקביל, מפרידים את הביצים, מניחים את החלמונים בקערת מיקסר עם וו הקצפה, מקציפים על מהירות בינונית-גבוהה, תוך הוספה הדרגתית של חצי כוס סוכר, עד קבלת קרם אוורירי ובהיר.
מוסיפים שתי כפות של קרם השוקולד לקרם החלמונים וטורפים היטב. מיד לאחר מכן, מוסיפים בהדרגה את קרם החלמונים לקרם השוקולד (טמפרור).
מקפלים פנימה את קמח השקדים, לקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
שוטפים ומייבשים היטב את קערת המיקסר יחד עם וו ההקצפה, יוצקים פנימה את החלבונים יחד עם קורט מלח ומתחילים הקצפה במהירות בינונית-נמוכה. כעבור כחצי דקה, מגבירים למהירות בינונית ומתחילים להוסיף בהדרגה את יתר הסוכר. ממשיכים בהצקפה מהירה, עד קבלת קצף אוורירי, יציב ומבריק (כ-3 דקות).
בעזרת מרית מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים בבלילת השוקולד, כל פעם כשליש מהכמות. בקיפולים האחרונים, חשוב לשמור כמה שניתן על אווריריות ותנועות עדינות.
יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה, מחליקים, מניחים במרכז התנור ואופים כ-50-60 דקות, עד ששטח הפנים מעט סדוק וקיסם יוצא מעט לח מנעיצה במרכז העוגה. חשוב מאוד לא לאפות יתר על המידה.
מצננים לחלוטין, מחלצים מהתבנית ומפזרים מעל אבקת סוכר. מומלץ להגיש עם אספרסו חזק, ליקר שקדים.
בתאבון….

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים, פסח,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - טורטה קפרזה ללא גלוטן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.