טורט קפה עם קרם וניל שוקולד ואגוזי לוז

23-03-2023 | ירון צחר

אם אתם מאלו שאוהבים קפה, העוגה הזו היא בדיוק בשבילכם. 
מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לטורט :
4 ביצים L
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1 כף שמן
1 כפית תמצית וניל
למוס וניל :
2 מכלי שמנת מתוקה 38%
1 גביע גבינת מסקרפונה
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב
1 כוס קפה חזק ממכונת קפה
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר + 1 כפית שמן
50 גרם שוקולד חלב + 1 כפית שמן
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וגרוסים
אופן הכנה:
לטורט:
להוסיף לקערת מיקסר 4 ביצים, ולהקציף במשך דקה אחת. להוסיף בהדרגה את הסוכר, תמצית וניל וכף שמן. להמשיך להקציף עד לקבלת מרקם בהיר ותפוח.
להוסיף לקערה בהדרגה את הקמח, ולערבב עם מרית בתנועות קיפול, עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת את בלילת הטורט
לתבנית אפייה, שדפנותיה ותחתיתה מרופדים בנייר אפייה. להכניס את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש, לטמפ' של 180 מעלות, ולאפות במשך 30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב, או כשקיסם שננעץ בעוגה יצא יבש. להוציא את התבנית מהתנור, ולהניח לעוגה להתקרר לטמפ' החדר.
לאחר שהעוגה התקררה לחלץ אותה מהתבנית,
לחצות את העוגה ל-2 חלקים שווים. להרים את החלק העליון ולהניח על צלחת שטוחה. נסגור בחזרה את התבנית, כך נקבל תבנית עם בסיס טורט. להניח שקף סביב הדופן הפנימית של התבנית.
בעזרת כף להרטיב את בסיס העוגה עם חצי כוס קפה לא ממותק .
את החלק העליון שמצוי על הצלחת השטוחה, לחתוך עם סכין חדה לקוטר קטן יותר.
הכנת הקרם:
להוסיף לגבינת המסקרפונה 1 כף סוכר ולערבב היטב .
להוסיף לקערת מיקסר 2 מכלי שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב וחבילת אינסטנט פודינג וניל, ולערבב במשך חצי דקה. להוסיף לקערה את גבינת המסקרפונה ולהקציף, עד לקבלת קצף אחיד .
למרוח מחצית מקרם הווניל על בסיס העוגה. להניח את שכבת הטורט החתוכה על שכבת הקרם. להרטיב עם כף את שכבת עוגת הטורט העליונה בקפה. למרוח את שארית הקרם על שכבת הטורט העליונה, וליישר את הקרם בצורה אחידה. להכניס את העוגה למקפיא .
הכנת הקישוט:
להמיס במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר בפולסים. להוסיף כפית שמן ולערבב, עד לקבלת מרקם חלק. למרוח את השוקולד על נייר אפייה (לא דק מידי) ולפזר מחצית מאגוזי הלוז השבורים על השוקולד.
להמיס במיקרוגל 50 גרם שוקולד חלב בפולסים. להוסיף, כפית שמן ולערבב, עד לקבלת מרקם חלק. להקפיא את נייר האפייה עם השוקולד עד שהוא מתקשה. להוציא את הנייר והשוקולד מהמקפיא

ולחתוך לחתיכות גסות. לפזר את השוקולד ואגוזי הלוז הגרוסים על העוגה בצורה חופשית
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא העוגה? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - טורט קפה עם קרם וניל שוקולד ואגוזי לוז - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.