טורט קפה עם קרם וניל שוקולד ואגוזי לוז

23-03-2023 | ירון צחר

אם אתם מאלו שאוהבים קפה, העוגה הזו היא בדיוק בשבילכם. 
מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס”מ:
לטורט :
4 ביצים L
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1 כף שמן
1 כפית תמצית וניל
למוס וניל :
2 מכלי שמנת מתוקה 38%
1 גביע גבינת מסקרפונה
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב
1 כוס קפה חזק ממכונת קפה
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר + 1 כפית שמן
50 גרם שוקולד חלב + 1 כפית שמן
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וגרוסים
אופן הכנה:
לטורט:
להוסיף לקערת מיקסר 4 ביצים, ולהקציף במשך דקה אחת. להוסיף בהדרגה את הסוכר, תמצית וניל וכף שמן. להמשיך להקציף עד לקבלת מרקם בהיר ותפוח.
להוסיף לקערה בהדרגה את הקמח, ולערבב עם מרית בתנועות קיפול, עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת את בלילת הטורט
לתבנית אפייה, שדפנותיה ותחתיתה מרופדים בנייר אפייה. להכניס את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש, לטמפ’ של 180 מעלות, ולאפות במשך 30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב, או כשקיסם שננעץ בעוגה יצא יבש. להוציא את התבנית מהתנור, ולהניח לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר.
לאחר שהעוגה התקררה לחלץ אותה מהתבנית,
לחצות את העוגה ל-2 חלקים שווים. להרים את החלק העליון ולהניח על צלחת שטוחה. נסגור בחזרה את התבנית, כך נקבל תבנית עם בסיס טורט. להניח שקף סביב הדופן הפנימית של התבנית.
בעזרת כף להרטיב את בסיס העוגה עם חצי כוס קפה לא ממותק .
את החלק העליון שמצוי על הצלחת השטוחה, לחתוך עם סכין חדה לקוטר קטן יותר.
הכנת הקרם:
להוסיף לגבינת המסקרפונה 1 כף סוכר ולערבב היטב .
להוסיף לקערת מיקסר 2 מכלי שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב וחבילת אינסטנט פודינג וניל, ולערבב במשך חצי דקה. להוסיף לקערה את גבינת המסקרפונה ולהקציף, עד לקבלת קצף אחיד .
למרוח מחצית מקרם הווניל על בסיס העוגה. להניח את שכבת הטורט החתוכה על שכבת הקרם. להרטיב עם כף את שכבת עוגת הטורט העליונה בקפה. למרוח את שארית הקרם על שכבת הטורט העליונה, וליישר את הקרם בצורה אחידה. להכניס את העוגה למקפיא .
הכנת הקישוט:
להמיס במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר בפולסים. להוסיף כפית שמן ולערבב, עד לקבלת מרקם חלק. למרוח את השוקולד על נייר אפייה (לא דק מידי) ולפזר מחצית מאגוזי הלוז השבורים על השוקולד.
להמיס במיקרוגל 50 גרם שוקולד חלב בפולסים. להוסיף, כפית שמן ולערבב, עד לקבלת מרקם חלק. להקפיא את נייר האפייה עם השוקולד עד שהוא מתקשה. להוציא את הנייר והשוקולד מהמקפיא

ולחתוך לחתיכות גסות. לפזר את השוקולד ואגוזי הלוז הגרוסים על העוגה בצורה חופשית
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא העוגה? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות