טורט קפה עם קרם וניל שוקולד ואגוזי לוז

23-03-2023 | ירון צחר

אם אתם מאלו שאוהבים קפה, העוגה הזו היא בדיוק בשבילכם. 
מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס”מ:
לטורט :
4 ביצים L
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1 כף שמן
1 כפית תמצית וניל
למוס וניל :
2 מכלי שמנת מתוקה 38%
1 גביע גבינת מסקרפונה
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב
1 כוס קפה חזק ממכונת קפה
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר + 1 כפית שמן
50 גרם שוקולד חלב + 1 כפית שמן
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וגרוסים
אופן הכנה:
לטורט:
להוסיף לקערת מיקסר 4 ביצים, ולהקציף במשך דקה אחת. להוסיף בהדרגה את הסוכר, תמצית וניל וכף שמן. להמשיך להקציף עד לקבלת מרקם בהיר ותפוח.
להוסיף לקערה בהדרגה את הקמח, ולערבב עם מרית בתנועות קיפול, עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת את בלילת הטורט
לתבנית אפייה, שדפנותיה ותחתיתה מרופדים בנייר אפייה. להכניס את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש, לטמפ’ של 180 מעלות, ולאפות במשך 30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב, או כשקיסם שננעץ בעוגה יצא יבש. להוציא את התבנית מהתנור, ולהניח לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר.
לאחר שהעוגה התקררה לחלץ אותה מהתבנית,
לחצות את העוגה ל-2 חלקים שווים. להרים את החלק העליון ולהניח על צלחת שטוחה. נסגור בחזרה את התבנית, כך נקבל תבנית עם בסיס טורט. להניח שקף סביב הדופן הפנימית של התבנית.
בעזרת כף להרטיב את בסיס העוגה עם חצי כוס קפה לא ממותק .
את החלק העליון שמצוי על הצלחת השטוחה, לחתוך עם סכין חדה לקוטר קטן יותר.
הכנת הקרם:
להוסיף לגבינת המסקרפונה 1 כף סוכר ולערבב היטב .
להוסיף לקערת מיקסר 2 מכלי שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב וחבילת אינסטנט פודינג וניל, ולערבב במשך חצי דקה. להוסיף לקערה את גבינת המסקרפונה ולהקציף, עד לקבלת קצף אחיד .
למרוח מחצית מקרם הווניל על בסיס העוגה. להניח את שכבת הטורט החתוכה על שכבת הקרם. להרטיב עם כף את שכבת עוגת הטורט העליונה בקפה. למרוח את שארית הקרם על שכבת הטורט העליונה, וליישר את הקרם בצורה אחידה. להכניס את העוגה למקפיא .
הכנת הקישוט:
להמיס במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר בפולסים. להוסיף כפית שמן ולערבב, עד לקבלת מרקם חלק. למרוח את השוקולד על נייר אפייה (לא דק מידי) ולפזר מחצית מאגוזי הלוז השבורים על השוקולד.
להמיס במיקרוגל 50 גרם שוקולד חלב בפולסים. להוסיף, כפית שמן ולערבב, עד לקבלת מרקם חלק. להקפיא את נייר האפייה עם השוקולד עד שהוא מתקשה. להוציא את הנייר והשוקולד מהמקפיא

ולחתוך לחתיכות גסות. לפזר את השוקולד ואגוזי הלוז הגרוסים על העוגה בצורה חופשית
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא העוגה? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות