טורט קפה עם קרם וניל שוקולד ואגוזי לוז

23-03-2023 | ירון צחר

אם אתם מאלו שאוהבים קפה, העוגה הזו היא בדיוק בשבילכם. 
מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס”מ:
לטורט :
4 ביצים L
1 כוס סוכר
1 כוס קמח תופח
1 כף שמן
1 כפית תמצית וניל
למוס וניל :
2 מכלי שמנת מתוקה 38%
1 גביע גבינת מסקרפונה
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר
3/4 כוס חלב
1 כוס קפה חזק ממכונת קפה
לקישוט:
50 גרם שוקולד מריר + 1 כפית שמן
50 גרם שוקולד חלב + 1 כפית שמן
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וגרוסים
אופן הכנה:
לטורט:
להוסיף לקערת מיקסר 4 ביצים, ולהקציף במשך דקה אחת. להוסיף בהדרגה את הסוכר, תמצית וניל וכף שמן. להמשיך להקציף עד לקבלת מרקם בהיר ותפוח.
להוסיף לקערה בהדרגה את הקמח, ולערבב עם מרית בתנועות קיפול, עד לקבלת מרקם אחיד.
לצקת את בלילת הטורט
לתבנית אפייה, שדפנותיה ותחתיתה מרופדים בנייר אפייה. להכניס את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש, לטמפ’ של 180 מעלות, ולאפות במשך 30 דקות, עד לקבלת גוון זהוב, או כשקיסם שננעץ בעוגה יצא יבש. להוציא את התבנית מהתנור, ולהניח לעוגה להתקרר לטמפ’ החדר.
לאחר שהעוגה התקררה לחלץ אותה מהתבנית,
לחצות את העוגה ל-2 חלקים שווים. להרים את החלק העליון ולהניח על צלחת שטוחה. נסגור בחזרה את התבנית, כך נקבל תבנית עם בסיס טורט. להניח שקף סביב הדופן הפנימית של התבנית.
בעזרת כף להרטיב את בסיס העוגה עם חצי כוס קפה לא ממותק .
את החלק העליון שמצוי על הצלחת השטוחה, לחתוך עם סכין חדה לקוטר קטן יותר.
הכנת הקרם:
להוסיף לגבינת המסקרפונה 1 כף סוכר ולערבב היטב .
להוסיף לקערת מיקסר 2 מכלי שמנת מתוקה, 3/4 כוס חלב וחבילת אינסטנט פודינג וניל, ולערבב במשך חצי דקה. להוסיף לקערה את גבינת המסקרפונה ולהקציף, עד לקבלת קצף אחיד .
למרוח מחצית מקרם הווניל על בסיס העוגה. להניח את שכבת הטורט החתוכה על שכבת הקרם. להרטיב עם כף את שכבת עוגת הטורט העליונה בקפה. למרוח את שארית הקרם על שכבת הטורט העליונה, וליישר את הקרם בצורה אחידה. להכניס את העוגה למקפיא .
הכנת הקישוט:
להמיס במיקרוגל 50 גרם שוקולד מריר בפולסים. להוסיף כפית שמן ולערבב, עד לקבלת מרקם חלק. למרוח את השוקולד על נייר אפייה (לא דק מידי) ולפזר מחצית מאגוזי הלוז השבורים על השוקולד.
להמיס במיקרוגל 50 גרם שוקולד חלב בפולסים. להוסיף, כפית שמן ולערבב, עד לקבלת מרקם חלק. להקפיא את נייר האפייה עם השוקולד עד שהוא מתקשה. להוציא את הנייר והשוקולד מהמקפיא

ולחתוך לחתיכות גסות. לפזר את השוקולד ואגוזי הלוז הגרוסים על העוגה בצורה חופשית
שיהיה בתאבון וספרו לנו איך היה (-:
יש לכם שאלה? רוצים לשתף איך יצא העוגה? 
כתבו לנו בתגובה

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות