לחם טחינה ללא גלוטן

25-06-2023 | מילכה דיין

במסגרת ניסיונות, או ניסויים קולינאריים באפיית לחם, התוודעתי גם אל לחם הטחינה, אחיו של לחם על בסיס קמח שקדים-נטול גלוטן. ההכנה פשוטה וקצרה: ללא התפחה, ללא לישה, ללא חומרים משמרים. מעט מאוד מלח, מעט המתקה טבעית, ערבול במטרפה ידנית ו… זהו. נשבעת! חמש עד עשר דקות עבודה, חצי שעה עד ארבעים דקות בתנור, עשר דקות המתנה… ויש לכם לחם בריא, איכותי ומזין-בלי כאבי בטן או ייסורי מצפון בשעה! כוונו את השעון! ו…בתאבון 😋

לחם טחינה- בשעה עבודה

החומרים הדרושים:

לכיכר לחם אחת בתבנית אינגליש קייק גדולה

4 ביצים ( לטרוף במטרפה)

1 כוס ( חד״פ) טחינה גולמית ( 6 כפות )

1 כף שמן זית,

1/4 כפית מלח ( 2 קורטים)

1 כפית שטוחה דבש או סילאן או מייפל

( *אם רוצים שזה יצא מתקתק יותר, אז כף)

1/2 כוס חד״פ זרעי פשתן טחונים/קוואקר (לא חובה)

1/2 כוס מים חמים

1כפית סודה לשתייה ,או 1 שקית אבקת אפיה (להוסיף בסוף).

לפיזור מעל: סומסום או קוואקר או גרעיני חמניות

אופן ההכנה:

לטרוף הכל עד לאחידות במטרפה, או במזלג.

להכניס לתבנית אינגליש קייק, עם נייר אפיה לתנור שחומם ל 180 מעלות לחצי שעה בערך ( בדיקת קיסם).

זהו!

רגעעעע לחכות עד שיתקרר ואז אז לפרוס.

בתאבון😋

(*רצוי לאחר שמתקרר, לחתוך למספר חלקים ולהקפיא. להפשיר ולחמם בתנור או בטוסטר אובן. לא להשאיר במקרר, כי הלחם יתפורר, היות ואין בו חומר משמר).

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחם טחינה ללא גלוטן - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.