לחמניות בריוש במילוי גבינות

01-06-2023 | ירון צחר

קבלו מתכון ללחמניות בריוש מהממות, אווריריות וטעימות שמכינים מבצק ייחודי בפריכות עדינה ומטריפה, העוטף מלית גבינה נדירה בטעם עשיר במיוחד.

מצרכים:
לבצק:
4.5 כוסות קמח לבן
1 כפית שמרים יבשים
¼ כוס סוכר לבן
100גרם חמאה רכה
100מ"ל חלב 3%
מחומם לחום שפתיים
4 ביצים L
5גרם מלח דק
הברשה
1חלמון L
1כף חלב 3%
למילית הגבינות:
100 גרם גבינה צהובה מגורדת
2 כפות גבינה לבנה 5%
100 גרם גבינה בולגרית
1 ביצה
חופן זיתים פרוסים
לקישוט:
שומשום
חלמון ביצה להברשה
קצח
אופן ההכנה:
להכנת הבצק:
הכנת סטארטר:
מוסיפים לקערית שמרים כף קמח כף סוכר ו-50 מל חלב חם (מתוך הכמות הכללית של החלב) ומערבבים. סוגרים את פני הקערית עם ניילון נצמד, עד שהבלילה תוססת ומכפילת נפח (עשרים דקות לערך).
מוסיפים לקערת מיקסר את ראש העיסה ושאר החומרים מלבד החמאה, ומערבבים. מתחילים את הלישה עם וו לישה במשך חמש דקות, ומוסיפים את החמאה הרכה החתוכה לקוביות.
לשים במשך עשר דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש.
מתפיחים את הבצר במשך שעה אחת בטמפרטורת החדר, וחצי שעה נוספת במקרר.
מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות.
מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 0.5 ס"מ. מחלקים את הבצק ל 17 כדורים.
מסדרים את הכדורים בתבנית אפייה, שתחתיתה ודפנותיה הפנימיים מרופדים בנייר אפיה. נותנים לבצק לטפוח במשך חצי שעה.
להכנת מילית הגבינות:
להוסיף לקערית את הגבינות וביצה טרופה, ולערבב עד שמתקבל מרקם אחיד.
לקחת כדור מבצק. בעזרת כפית ליצור גומה בבצק. למלא את הגומה בכפית מלאה במילית הגבינה.
לסגור את הגומה, ולגלגל את הבצק לכדור. יש לחזור על התהליך ביתר הכדורים.
האפייה:
לסדר את כדורי הבצק הממולאים בתבנית עגולה, שתחתיתה ודפנותיה מרופדות בנייר אפייה. להבריש את פני כדורי הבצק בביצה טרופה, ולפזר שומשום ו/או קצח מעל פני הכדורים
להכניס את תבנית האפייה לתנור אפייה שחומם מראש על 180 מעלות, ולאפות במשך מחצית השעה, או עד שהלחמניות מקבלות גוון זהוב.
בתאבון……………

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

ממולאים חגיגיים

ממולאים חגיגיים בסגנון סוכות, ירקות ממולאים באורז, עשבי תיבול ונגיעת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף ירושלמי בשכבות, בתנור

בימי שישי בערב, אמא הייתה מכינה לנו:״עוף ירושלמי״. הייתה מתפעלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק עוף נטול עוף

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עירית רוזנבלום מרק מושלם לחורף…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

אורז לבן עם עדשים כתומות

מנה קלילה, מזינה ומנחמת שמתבשלת בסיר אחד. אידאלית לימים עמוסים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט חצילים קלויים מבית אבא

  סלט החצילים הזה עובר אצלנו במשפחה מדור לדור עוד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת דבש ללא דבש

העוגה המושלמת שמככבת אצלנו בבית בכל חגי תשרי. החלק המפתיע…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קוסקוס אמיתי בכמה דקות

      אצלנו בכיפור דואגים למנה שגם הילדים וגם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

טירמיסו דבש ומסקרפונה

טירמיסו דבש ומסקרפונה ללא אפייה וטעים בטירוף. זוהי עוגה חגיגית…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מאפינס גבינה, ירקות ועשבי תיבול

צום יום כיפור בפתח ומרגישים באוויר סוג של מתח… הכנות,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סמבוסק עיראקי לצאת הצום (בעבע בג'בן)

למתכון הזה יש פינה חמה אצלי בלב, הוא עובר אצלנו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמניות בריוש במילוי גבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.