לחמעג'ון – הגרסה הביתית

06-05-2024 | מילכה דיין

מתכון ללחמעג'ון (לחמה בעג'ין בערבית, או 'ספיחה' בגרסה הסוריה), הוא מאפה שמרים דק ועליו בשר טחון מתובל בעגבניות ועשבי תיבול. מדובר במאכל טעים, קל להכנה שכולם תמיד שמחים שמגיע לשולחן.

החומרים הדרושים (לשתי תבניות פיצה) :

לבצק:

½ ק"ג קמח שמרים (או לחילופין, ½ ק"ג קמח לבן + ½ שקית שמרים טריים

300-350 מ"ל מים

3 כפות שמן זית

½ כפית מלח

לבשר:

½ ק"ג בשר טחון

בצל לבן גדול

10-12 שיני שום (אפשר גם פחות, אצלנו אוהבים)

3 כפות עגבניות מרוסקות/רסק עגבניות

צרור נענע

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים את השמרים, הקמח והמים בקערה ומתחילים ללוש 5-10 דקות עד לקבלת כדור בצק.

מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים כשתי דקות נוספות.

מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית ומשמנים מעט גם את הבצק, על מנת שיוכל לתפוח באופן חופשי מבלי להידבק לדפנות הקערה. מכסים בניילון נצמד ועליו מגבת להתפחה כשעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

בינתיים, קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות ומטגנים בשמן זית במחבת כבדה עד להזהבה. מוסיפים את השום והבשר הטחון, ונותנים לו להיטגן עד שהוא משחים מכל צדדיו.

מוסיפים את העגבניות, קוצצים את הנענע ומוסיפים. מבשלים עד להתמזגות לכדי רוטב ומורידים מהאש להתקררות.

מחממים תנור ל-200° במצב אפייה עליון+ תחתון.

מחלקים את הבצק לשני כדורים גדולים (או 5-6 כדורים קטנים). משטחים עם הידיים (המתאמצים יכולים גם עם מערוך) לעובי של ס"מ וחצי על תבנית פיצה/על תבנית הפוכה מצופה בנייר אפייה.

מניחים על הבצק מתערובת הבשר, מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לאפייה של כ-20 דקות בחלק התחתון של התנור, עד שהבצק מזהיב. אם הלחמעג'ון לא נאפה מספיק בתחתית, הורידו עוד את התבנית ואפו מספר דקות

נוספות.

קיצורי דרך:

מחליפים את בצק השמרים בפיתות קנויות, בעדיפות לכאלה עבות. חוצים לשניים אם רוצים מאפה דק וקריספי, או משאירים אותן שלמות אם רוצים תוצאה בשרנית יותר.

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: כללי, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - לחמעג'ון – הגרסה הביתית - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.