החומרים הדרושים (לשתי תבניות פיצה) :
לבצק:
½ ק”ג קמח שמרים (או לחילופין, ½ ק”ג קמח לבן + ½ שקית שמרים טריים
300-350 מ”ל מים
3 כפות שמן זית
½ כפית מלח
לבשר:
½ ק”ג בשר טחון
בצל לבן גדול
10-12 שיני שום (אפשר גם פחות, אצלנו אוהבים)
3 כפות עגבניות מרוסקות/רסק עגבניות
צרור נענע
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
מערבבים את השמרים, הקמח והמים בקערה ומתחילים ללוש 5-10 דקות עד לקבלת כדור בצק.
מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים כשתי דקות נוספות.
מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית ומשמנים מעט גם את הבצק, על מנת שיוכל לתפוח באופן חופשי מבלי להידבק לדפנות הקערה. מכסים בניילון נצמד ועליו מגבת להתפחה כשעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
בינתיים, קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות ומטגנים בשמן זית במחבת כבדה עד להזהבה. מוסיפים את השום והבשר הטחון, ונותנים לו להיטגן עד שהוא משחים מכל צדדיו.
מוסיפים את העגבניות, קוצצים את הנענע ומוסיפים. מבשלים עד להתמזגות לכדי רוטב ומורידים מהאש להתקררות.
מחממים תנור ל-200° במצב אפייה עליון+ תחתון.
מחלקים את הבצק לשני כדורים גדולים (או 5-6 כדורים קטנים). משטחים עם הידיים (המתאמצים יכולים גם עם מערוך) לעובי של ס”מ וחצי על תבנית פיצה/על תבנית הפוכה מצופה בנייר אפייה.
מניחים על הבצק מתערובת הבשר, מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לאפייה של כ-20 דקות בחלק התחתון של התנור, עד שהבצק מזהיב. אם הלחמעג’ון לא נאפה מספיק בתחתית, הורידו עוד את התבנית ואפו מספר דקות
נוספות.
קיצורי דרך:
מחליפים את בצק השמרים בפיתות קנויות, בעדיפות לכאלה עבות. חוצים לשניים אם רוצים מאפה דק וקריספי, או משאירים אותן שלמות אם רוצים תוצאה בשרנית יותר.
לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה” לחצו כאן
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
שפרה גבאי
11.05.2024
אחלה
אנסה עם הבצק
בעיקרון מכינה על פיתה
או על דף טורטיה
מילכה דיין
12.05.2024
שפרה יקרה
אכן, גם אני מכינה על פיתה או על לאפה או טורטיה, כשאין זמן או מוזה…
בצק השמרים, יוצר מעין
״פיצה בשרית״ בשרנית ומפנקת.
מוזמנת להכנס לבלוג ולהנות
http://www.meshubaha.com