לחמעג’ון – הגרסה הביתית

06-05-2024 | מילכה דיין

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא מאפה שמרים דק ועליו בשר טחון מתובל בעגבניות ועשבי תיבול. מדובר במאכל טעים, קל להכנה שכולם תמיד שמחים שמגיע לשולחן.

החומרים הדרושים (לשתי תבניות פיצה) :

לבצק:

½ ק”ג קמח שמרים (או לחילופין, ½ ק”ג קמח לבן + ½ שקית שמרים טריים

300-350 מ”ל מים

3 כפות שמן זית

½ כפית מלח

לבשר:

½ ק”ג בשר טחון

בצל לבן גדול

10-12 שיני שום (אפשר גם פחות, אצלנו אוהבים)

3 כפות עגבניות מרוסקות/רסק עגבניות

צרור נענע

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים את השמרים, הקמח והמים בקערה ומתחילים ללוש 5-10 דקות עד לקבלת כדור בצק.

מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים כשתי דקות נוספות.

מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית ומשמנים מעט גם את הבצק, על מנת שיוכל לתפוח באופן חופשי מבלי להידבק לדפנות הקערה. מכסים בניילון נצמד ועליו מגבת להתפחה כשעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

בינתיים, קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות ומטגנים בשמן זית במחבת כבדה עד להזהבה. מוסיפים את השום והבשר הטחון, ונותנים לו להיטגן עד שהוא משחים מכל צדדיו.

מוסיפים את העגבניות, קוצצים את הנענע ומוסיפים. מבשלים עד להתמזגות לכדי רוטב ומורידים מהאש להתקררות.

מחממים תנור ל-200° במצב אפייה עליון+ תחתון.

מחלקים את הבצק לשני כדורים גדולים (או 5-6 כדורים קטנים). משטחים עם הידיים (המתאמצים יכולים גם עם מערוך) לעובי של ס”מ וחצי על תבנית פיצה/על תבנית הפוכה מצופה בנייר אפייה.

מניחים על הבצק מתערובת הבשר, מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לאפייה של כ-20 דקות בחלק התחתון של התנור, עד שהבצק מזהיב. אם הלחמעג’ון לא נאפה מספיק בתחתית, הורידו עוד את התבנית ואפו מספר דקות

נוספות.

קיצורי דרך:

מחליפים את בצק השמרים בפיתות קנויות, בעדיפות לכאלה עבות. חוצים לשניים אם רוצים מאפה דק וקריספי, או משאירים אותן שלמות אם רוצים תוצאה בשרנית יותר.

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: כללי, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות