לחמעג’ון – הגרסה הביתית

06-05-2024 | מילכה דיין

מתכון ללחמעג’ון (לחמה בעג’ין בערבית, או ‘ספיחה’ בגרסה הסוריה), הוא מאפה שמרים דק ועליו בשר טחון מתובל בעגבניות ועשבי תיבול. מדובר במאכל טעים, קל להכנה שכולם תמיד שמחים שמגיע לשולחן.

החומרים הדרושים (לשתי תבניות פיצה) :

לבצק:

½ ק”ג קמח שמרים (או לחילופין, ½ ק”ג קמח לבן + ½ שקית שמרים טריים

300-350 מ”ל מים

3 כפות שמן זית

½ כפית מלח

לבשר:

½ ק”ג בשר טחון

בצל לבן גדול

10-12 שיני שום (אפשר גם פחות, אצלנו אוהבים)

3 כפות עגבניות מרוסקות/רסק עגבניות

צרור נענע

2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים את השמרים, הקמח והמים בקערה ומתחילים ללוש 5-10 דקות עד לקבלת כדור בצק.

מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים כשתי דקות נוספות.

מניחים את הבצק בקערה משומנת בשמן זית ומשמנים מעט גם את הבצק, על מנת שיוכל לתפוח באופן חופשי מבלי להידבק לדפנות הקערה. מכסים בניילון נצמד ועליו מגבת להתפחה כשעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

בינתיים, קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות ומטגנים בשמן זית במחבת כבדה עד להזהבה. מוסיפים את השום והבשר הטחון, ונותנים לו להיטגן עד שהוא משחים מכל צדדיו.

מוסיפים את העגבניות, קוצצים את הנענע ומוסיפים. מבשלים עד להתמזגות לכדי רוטב ומורידים מהאש להתקררות.

מחממים תנור ל-200° במצב אפייה עליון+ תחתון.

מחלקים את הבצק לשני כדורים גדולים (או 5-6 כדורים קטנים). משטחים עם הידיים (המתאמצים יכולים גם עם מערוך) לעובי של ס”מ וחצי על תבנית פיצה/על תבנית הפוכה מצופה בנייר אפייה.

מניחים על הבצק מתערובת הבשר, מזלפים מעט שמן זית ומכניסים לאפייה של כ-20 דקות בחלק התחתון של התנור, עד שהבצק מזהיב. אם הלחמעג’ון לא נאפה מספיק בתחתית, הורידו עוד את התבנית ואפו מספר דקות

נוספות.

קיצורי דרך:

מחליפים את בצק השמרים בפיתות קנויות, בעדיפות לכאלה עבות. חוצים לשניים אם רוצים מאפה דק וקריספי, או משאירים אותן שלמות אם רוצים תוצאה בשרנית יותר.

 

לאתר הבלוגים של מילכה דיין “משובחה”  לחצו כאן

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: כללי, מתכונים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אוזני המן ללא סוכר או גלוטן

את המתכון הזה קיבלתי מחברה טובה שעזרה לי עם תפריט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת תפוחים מחבקת

אין ספק, שלמראית עין, זו לא העוגה הכי יפה ומרשימה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת פרג וקוקוס מדהימה

עוגת הפרג הדחוסה של פורים, עם הצימוקים-לא הייתה בילדות חביבת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת תפוחים בחושה ומדהימה

מתכון קל ונפלא לעוגת תפוחים עם מרקם רך ואוורירי של…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

מרק תירס סיני כמו במסעדות

מרק תירס בסגנון סיני כמו במסעדות ב-5 מרכיבים בלבד! בימים…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

גביניות (כיסוני גבינה) וצימוקים

בימי שישי בבוקר, אבא היה מסיע אותנו לבית- הספר. בדרך…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פסטרמה ביתית – בקלי קלות

בשנים האחרונות ראינו את המשדרים בגנותה של הפסטרמה המלוחה הקנויה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מאפה מבצק עלים ותותים

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

דג מבושל ב-5 דקות עבודה

אין ארוחת שישי בלי דג, בדרך כלל דג מבושל מוכר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות