מאפה בצק עלים ממולא בשר בקר וחצילים עם רוטב פטריות

31-10-2024 | ירון צחר

בימים כאלה, כולנו מחפשים אוכל מנחם ושעדיין יהיה יחסית קל להכנה. תנסו את הבורקס הביתי הזה, כמובן שניתן להכין את מילוי הבורקס בדרך אחרת, כל אחד והטעם שלו, אני עדיין מבטיח שלא תתאכזבו.

מצרכים:
1 חבילת בצק עלים מופשר

למילוי הבשר
1 בצל קצוץ
1/4 כוס מים
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
25 גר' צנוברים קלויים
1/2 קילו בשר בקר טחון
1/2 כפית אגוז מוסקט (לא חובה)

להכנת החציל:
1 חציל קלוף וחתוך לאצבעות
קורט עלי תימין
קורט מלח ופלפל שחור גרוס
שמן זית

לרוטב פטריות
1 גמבה אדומה קצוצה
1 בצל קצוץ
2 שיני שום כתוש
3 כפות א. מרק פטריות
3 כוסות מים
1 סלסילת שמפיניון פרוסים
קורט מלח ופלפל שחור

לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום

הוראות הכנה:

הכנת החצילים:
מניחים את אצבעות החצילים בתבנית אפייה, המרופדת בנייר אפייה. יוצקים על אצבעות החצילים מעט שמן זית. מתבלים בתימין, מלח, ופלפל שחור גרוס. מערבבים ומפזרים את האצבעות המתובלות על התבנית. מכניסים את התבנית לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, ואופים את החצילים עד שהאצבעות מקבלות גוון זהוב. מוציאים את התבנית מתנור האפייה.

הכנת מילית הבשר:
להוסיף את הבצל למחבת רחבה וגדולה המכילה מעט שמן חם. לטגן את הבצל הקצוץ עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף למחבת את הבשר ולפורר עם מזלג עד לקבלת מרקם מפורר.
לתבל בפפריקה, מלח, פלפל. להוסיף את הצנוברים הקלויים, לערבב היטב ולבשל במשך כ-10 דקות. להוסיף למחבת את עלי הפטרוזיליה הקצוצים. להוריד את המחבת מהכיריים. מוסיפים את אצבעות החצילים האפויים ומערבבים.

הרכבת המאפה:
מפשירים את בצק העלים. פורסים אותו על משטח עבודה. מקצים ממנו ריבוע בגודל 6X6 ס"מ ומניחים בצד את הריבוע.
מפזרים מרכז ולאורך הבצק את מילית הבשר והחצילים. עם סכין חדה ניצור משני צידי המילוי רצועות דקות של בצק היוצאים מהמרכז החוצה.
לסגור את הרצועות מעל למילוי בצורת X ימין, שמאל. יש לסגור בעדינות, ולשים לב שהבצק לא ייקרע. לסגור את קצוות המאפה לקבלת צורה של טבעת. להעביר בעדינות את החישוק שהתקבל לתבנית אפייה המרופדת בנייר אפייה.
עם ריבוע בצק העלים לעטוף על חלקו החיצוני של קערית. (הוא ישמש אותנו כקערית לרוטב הפטריות).
למרוח את חישוק המאפה, ובצק הקערית בביצה טרופה. לפזר שומשום.
להכניס את המאפה והבצק העוטף את הקערית לתנור אפייה שחומם לטמפרטורה של כ- 180 מעלות, במשך כ- 40 דקות. להוציא את התבנית והקערית עם הבצק מהתנור.
לחלץ את הבצק מהקערית. להניח אותו בחור של החישוק

הכנת רוטב הפטריות:
להוסיף לסיר קטן עם מעט שמן חם את הבצל ולטגן עד שהוא הופך לשקוף. להוסיף לסיר את פרוסות הפטריות ולטגן במשך מספר דקות, עד שהפטריות משנות צבע. להוסיף את השום הכתוש ולטגן תוך כדי ערבוב במשך כדקה אחת. להוסיף לסיר את אבקת המרק, ולערבב. לצקת מים רותחים ואבקת ולבחוש היטב עד שמתקבל מרקם חלק של רוטב ללא.
לתבל במלח ופלפל שחור. להביא לרתיחה, ולבשל עד לקבלת רוטב סמיך. להוריד את הסיר מהכיריים.
למלא את הקערית ברוטב פטריות ולהגיש חם…
בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה בצק עלים ממולא בשר בקר וחצילים עם רוטב פטריות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.