מאפה בצק פילאס במילוי בשר בקר וירקות

27-05-2024 | ירון צחר

זה הסוד להכנת מאפה בשר מושלם! תקראו לו בורקס בשר או מאפה בשר, זה לא באמת משנה. זו מנה מושלמת, טעימה ואף חגיגית לארוחת שישי.

המצרכים:

1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס

למלית:
1 חציל קלוף וחתוך לקוביות
קורט מלח גרוס, פלפל שחור גרוס ותימין
2 בצלים קלופים וקצוצים
1 סלסילת פטריות שמפיניון פרוסים
4 כפות גרעיני תירס
500 גרם בשר בקר טחון
קורט מלח ופפריקה
1/2 כוס ציר בקר
2 ביצים
4 כפות שמן

לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום

אופן ההכנה:

הכנת המילית:
מניחים את קוביות החצילים בתבנית עם נייר אפייה. מושחים את קוביות החצילים עם שכבה דקה של שמן זית. מתבלים עם מעט מלח גרוס, פלפל שחור גרוס ותימין, ומערבבים. מכניסים את התבנית עם קוביות החצילים לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפ' של כ- 200 מעלות. משאירים את הקוביות עד שמקבלות גוון זהוב יפה. מוציאים מהתנור.
במחבת רחבה עם שמן, מטגנים את הבצל עד שהופך לשקוף. מוסיפים למחבת את פרוסות הפטריות וגרעיני התירס, וממשיכים לטגן עד שהפטריות משנות גוון. מעבירים לקערה.
מוסיפים למחבת מעט שמן זית, ומחממים. מוסיפים למחבת את הבשר הטחון. מתבלים עם פפריקה ומלח, ומטגנים עד שהבשר משנה גוון. מוסיפים את חצי כוס ציר הבקר וממשיכים לבשל עד שכל הנוזלים מתאדים. בודקים את הטעם, ובמידת הצורך משפרים ע"י הוספת מלח ופלפל שחור. מסירים מן הלהבה ומעבירים לקערה .
בקערה מערבבים את הבשר, הבצל, הפטריות, החצילים והתירס.

הרכבת המאפה והאפייה:
מושחים את תחתית ודפנות תבנית פאי בשכבה דקה של שמן.
חותכים את הבצק לגודל שיתאים לתחתית התבנית. מניחים את עיגול הבצק על התחתית. חותכים רצועות בצק שיכסו את דפנות התבנית. מניחים את הרצועות בהיקף הפנימי של התבנית ומהדקים את חלקם הנמוך לבצק שמונח על תחתית התבנית. כך נקבל שהתחתית והדפנות הפנימיות של התבנית מצופות בבצק.
ממלאים את הבסיס במילית הבשר והירקות.
מכסים את הבשר והירקות עם שארית הבצק שנותר, ומהדקים את קצוות הבצק המכסה עם קצוות בצק הדפנות.
מורחים את הבצק בביצה הטרופה, ובוזקים עליהם שומשום.
מכניסים לתנור מחומם ל-180 מעלות, ואופים במשך כחצי שעה עד לקבלת גוון זהוב.
מוציאים מהתנור ומחכים כעשר דקות לפני שפורסים ומגישים.

בתאבון…

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה בצק פילאס במילוי בשר בקר וירקות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.