מאפה מבצק עלים ותותים

26-02-2025 | ירון צחר

לכבוד שיא עונת התותים, קבלו מתכון להכנת מאפה טעים ומרשים שמכינים מהר ובקלות. 

מצרכים


400 גרם תותים בינוניים ופרוסים
300 גרם בצק עלים מרודד
300 גרם בישקוטים
ריבה מכל טעם שתבחרו
2 גרם קינמון
50 גרם אגוזי מלך/ לוז גרוסים
40 מ"ל חלב
1 חלמון ביצה
30 גר' אבקת סוכר

אופן ההכנה


פורסים בצק עלים מופשר
מניחים על הבצק מכסה של סיר בקוטר 30 ס"מ, ובעזרת סכין חותכים את הבצק בקוטר המכסה.
מניחים את הבצק בתבנית אפייה מלבנית, שתחתיתה מצופה בנייר אפייה. במרכז הבצק מניחים קערית.
קוטמים את ראשי הבישקוטים, כך שכל בישקוט יונח בין היקף הקערית להיקף הבצק .( פחות ½ ס"מ שמשאירים מרווח בהיקף הבצק).
יוצקים את החלב לצלחת מרק. טובלים את הבישקוטים בצלחת החלב למשך 2 שניות, ומניחים את הבישקוטים האחד ליד השני, עד שהבצק מכוסה ב"שמש" של בישקוטים.
מורחים על כל אורך הבישקוט מעט מהריבה. מניחים על שכבת הריבה ולאורך כל בישקוט פרוסות של תותים.
זוכרים שהשארנו בהיקף הבצק מרווח של ½ ס"מ מהבישקוטים? עכשיו נרים את קצות קיקף הבצק ונהדק לקצוות הבישקוטים.
על כל התותים נפזר מהקינמון, ומהאגוזים הגרוסים.
מוציאים את הקערית ממרכז הבצק. בעזרת סכין יוצרים במקום שבו הייתה הקערית 8 משולשים.
כל משולש אנו חורצים ב- 3 חתכים. כעת נפנה למרכז הבצק ונרים את קצה המשולש הקטן, נמשוך אותו בעדינות לכיוון הפאה החיצונית של הבצק ונהדק אותו בין שני בישקוטים. כך נעשה לכל משולשי הבצק הקטנים שנותרו.
נוסיף לקערית את החלמון, ועם מברשת נמרח את הבצק.
נכניס את העוגה לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות ונאפה עד שהבצק יקבל גוון זהוב. נוציא את התבנית מהתנור ונצנן את העוגה לטמפ' החדר. נאחסן את העוגה במקרר עד להגשה. לפני ההגשה נפזר מעל העוגה אבקת סוכר.

בתאבון…

————

למתכונים נוספים ועוד הרבה עדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוגות וקינוחים,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

ספגטי בולונז שכולם אוהבים

ספגטי בולונז מהיר! 20 דקות על האש ומקבלים תבשיל בשר…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

השניצל המושלם

אחד המאכלים המנחמים שקיימים! מדובר באהבה חוצה גילים ומגדרים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עראייס על המחבת

אז איך מכינים עראייס מושלם על מחבת? בדיוק כמו שמכינים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה מבצק עלים ותותים - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.