מאפה (שמרים) פסטו וגבינות

12-12-2023 | מילכה דיין

עוד הדלקת נר לפנינו, והפעם החלטנו על ארוחה חלבית קלילה: גבינות, סלטים טעימים, יין, ממרחים, סלמון מעושן… בכיף.

מאפה הפסטו והגבינה – היה פשוט חגיגה! מיוחד, טעים, הבצק נימוח בפנים וקריספי מתפצפץ בחוץ.

תאווה לעיניים… ולחיך 😋

לחיים🍷

החומרים הדרושים לבצק:(לתבנית עגולה גדולה 26)

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין לבן .

1/2 1 כוסות (ספלים) קמח כוסמין מלא. (אפשר קמח לבן)

3 כפות שמן זית… ועוד אחת.

1 כף שטוחה שמרים יבשים.

1 כפית שטוחה סוכר.

1 כוס מים חמימים- חמים.

1/2 כפית מלח

למלית הגבינות:

1/2 חב׳ חמד מפוררת(אפשר במזלג).

3-5 פרוסות גבינה צהובה מגורדת.

1-2 קוטג'.

חלבון ביצה.

לערבב במזלג ולפזר באופן שווה על הפסטו.

 

אופן ההכנה:

– לקערת מתכת עם וו לישה נכניס את השמרים, הקמחים, הסוכר, שמן הזית והמים החמים בהדרגה.

– לשים עשר דקות, עד שהבצק אחיד, יציב, חלק ונעים למגע. (לא רך מידיי!)

-מוציאים את הבצק ולשים לכדור.

-משמנים את הקערה במעט שמן זית ומכניסים את כדור הבצק.

-מניחים את הקערה במקום חמים, עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

-אוספים את הבצק מכל דפנות הקערה, מוסיפים את המלח ולשים.

-מקמחים את המשטח ואת המערוך בנדיבות בקמח.

-לשים את הבצק למשטח אחיד (מלבן) בעובי 1/2 ס״מ. -מורחים פסטו בשכבה נדיבה על הבצק. (1/2 צנצנת).

-מפזרים את תערובת הגבינות והחלבון על הפסטו.

-מגלגלים את הבצק ומהדקים את הפינות ואת הסיום ליצירת רולדה.

-חותכים לאמצע וכל חצי ל 6-8 חתיכות.

משמנים את תבנית האפייה במעט חמאה ומסדרים את החתיכות.

-משהים להתפחה נוספת.,,

-מכניסים לתנור בשליש התחתון ל- 180 מעלות לתפיחה והתייצבות.

-מוציאים, מורחים בחלמון (צהוב) מהול בטיפונת מים .

מחזירים לאפיה על 175 מעלות עד שמשחים.

(ניתן לאחר שהתקרר ונעים למגע להקפיא וזה ישמר עד לארוחה.. רצוי לחמם בתנור או בטוסטר אובן… או בנינג׳ה!)

יוצא נפלא!😋כאילו יצא ממש עכשיו מן התנור🔥

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של מילכה דיין לחצו כאן

שייך לקטגוריה: לחמים ומאפים, מתכונים, שבועות,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מאפה (שמרים) פסטו וגבינות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.