מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס

12-06-2024 | ניצן פוגל

כשיש סכרת אנו נאלצים למצוא פתרונות בריאים ולא פחות חשוב גם טעימים שישמרו על רמת הסוכר בגוף. בהריון האחרון שלי אובחנתי עם סכרת הריון, פניתי לדיאטנית קלינית שבנתה לי תפריט מגוון שיאזן לי את הסוכר. המתכון הזה הוא מושלם כי הוא דל פחמימה, מכיל בתוכו גם ירקות גם חלבונים וגם שומנים. בתור אחת שאוהבת אוכל אסייתי, זה קלע בול למטרה. אתם עוד תודו לי. בתאבון ובהצלחה.

מצרכים:

150 גרם טופו – חצי חבילה טופו
אטריות שעועית
250 מ"ל קרם קוקוס

כף קארי ירוק או כל קארי תלוי בחריפות – מערבבים עם כוס מים עד שהקארי נמס לגמרי.
זרעי כוסברה כפית לטחון
פלפל סצ'ואן כפית לטחון – לא חובה
חופן כוסברה
קורט מלח
קורט פלפל
4 כפות סויה (ללא סוכר)
ירקות: שעועית ירוקה, כרוב לבן, בצל ירוק וסגול, גזר, פלפל, פטריות פורטובלו, קישואים,  4 שיני שום
גבעול למון גראס (לא חובה)
ניתן להוסיף חופשי כל ירק שאתם אוהבים

הוראות הכנה:

חותכים את הטופו לריבועים קטנים ומשחימים בשמן זית. (לכל אוכלי הבשר, ניתן להכין את המתכון עם חזה עוף במקום הטופו) מוסיפים את הבצל הירוק ואת שיני השום. לאחר חצי דקה מוסיפים רצועות הגזר והבצל הסגול ואז את כל הירקות חוץ מהפטריות. מוסיפים את התבלינים, סויה, קרם קוקוס וקארי ובשלב זה גם את הפטריות.
סוגרים, לאחר רתיחה מעבירים לאש נמוכה ומבשלים כ10-15 דק'.

לוקחים קערה עם מים רותחים, מניחים בתוכה את אטריות השעועית, תוך 10 דק' האטריות מתרככות והופכות לשקופות. ניתן לגזור אותן עם מספריים על מנת שיהיו פחות ארוכות. מסננים אותם מהמים ומוסיפים אותן לסיר המוקפץ עם הירקות והחלבונים ומערבבים היטב.

————

למתכונים נוספים ועדכונים שווים הצטרפו לערוץ הווטסאפ החדש של מתג. להצטרפות לחצו כאן ולאחר מכן הקישו על לחצן “מעקב” בצד שמאל למעלה.

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ניצן פוגל לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

מאמרים מעניינים נוספים

סלט קייצי מוקפץ

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת מרים ואנה. לא כל אחד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

פרוזן אפרסק-מנגו-נענע

הימים חמים, השמש בשיאה, וזה הזמן להצטנן עם משקה צבעוני,…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סלט תרד עם גבינת עיזים ופירות קיץ

את הסלט הקייצי הזה אני מכינה בשבת בבוקר כי הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שייק חלבון קפה שוקולד

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת רוחמה יעקבי, המתכון הזה נולד…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

שייק פירות טעים להכנה ביתית

מי לא אוהב לשתות שייק פירות ביום קיץ חם? הוא…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה זוגית: בולונז בדלורית

  מה מבשלים היום? שיהיה טעים, קל להכנה, מחמם, משביע…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קינוחי כוסות חגיגיים

נמאס לכם לאפות עוגות? קינוחי כוסות הם פתרון אלגנטי, מהיר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת גבינה על ביסקוויטים

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת עמליה פלד. זה מתכון לעוגת…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

      קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

משקה סנגרייה קרה לקיץ

מתכוננים לארוחת ערב חגיגית וכבר לא יודעים איך להרשים את…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מוקפץ אסייתי טבעוני בחלב קוקוס - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.