מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

24-08-2023 | ירון צחר

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח את המקרר ולהתחיל לחתוך ולהקפיץ את כל מה שנמצא בו ויכול להתאים: בצל, פלפלים, גזרים, פטריות, חצילים, כרוביות ועוד כהנה וכהנה.

מצרכים:
300 גרם פילה עוף חתוך לקוביות
400 גרם פסטה פפרדלה
2 בצלים פרוסים לחצאים
1 חציל גדול מקולף וחתוך לקוביות
שמן זית
מלח גבישי
אורגנו
פלפל שחור גרוס
סלסלה פטריות טריות
5 שיני שום פרוסים לרצועות

לרוטב
4 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב טריאקי
קורט מלח, פלפל, תבלין עוף
3\1 כוס רוטב סויה סיני
2 כפות דבש
4\1 כוס שמן זית
חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
לקלף את החציל ולחתוך לקוביות ולהניח על מסננת עם מלח גס להגרת נוזלים .
להניח את קוביות החציל על נייר אפייה העוטף את תחתית תבנית אפייה. לתבל את קוביות החציל עם שמן זית, מלח גס, אורגנו ופלפל שחור . להכניס את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה שך 190 מעלות ולאפות במשך 15 דקות. להוציא את התבנית מהתנור.

הקפצת פילה העוף:
לתבל את קוביות פילה העוף במלח, פלפל, ותבלין עוף . להניח לפילה העוף לספוג את טעמי התיבול במשך 20 דקות. להוסיף את קוביות העוף המתובלים למחבת פסים עם מעט שמן, ולצרוב את קוביות פילה העוף, עד לקבלת גוון זהוב. להוריד את המחבת מהכיריים.

הקפצת רצועות הבצל והפטריות:
להוסיף לווק כף שמן זית ולהקפיץ את רצועות הבצל, להקפיץ החום גבוה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף לווק את פטריות חתוכות ורצועות השום, ולטגן במשך 10 דקות.
לבשל פסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה לסנן
הרכבת המנה:
להוסיף לווק עם הבצל והפטריות את קוביות העוף הצלויות והחצילים.
להוסיף לווק את הפסטה המבושלת המבושלות, ולערבב.
לתבל עם 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות רוטב טריאקי, דבש, ורוטב סויה, שמן זית, ולערבב, עד קבלת מרקם אחיד וטעים. לפזר מעל את הכוסברה החתוך.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: אוכל ותזונה, מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת שמרים במילית שוקולד

עוגת שמרים נוטלה – שילוב מנצח של בצק שמרים מופלא עם פיצוץ מתוק…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לזניית תרד וגבינות

לא סתם פאר מטבח איטלקי, אלא מתכון שכולל את כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

דג מרוקאי

את המתכון לדג המרוקאי קיבלתי מחמותי לפני מספר שנים ומאז…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

קיש סלק עלים (מנגולד) וגבינות

בילדותנו, אמא הייתה מכינה לשישי בצהריים: ארוחה קלילה ,חלבית וטעימה.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

בורקס גבינה מדפי אורז

דפי אורז הם תחליף דיאטטי מצוין וללא גלוטן לבורקס רגיל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פונץ׳ (כדורי שוקולד)

מתכון קל ומהיר הכנה, שמתאימים במיוחד לעכשיו… כשהמוטיבציה לא בשמיים…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שמרים נתלשת במילוי תמרים ואגוזים

תמרים ובצק, יש משהו טעים יותר מזה? עוגת שמרים עם ממרח תמרים ואגוזים שהריח…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

קציצות עוף לימוניות, פיקנטיות

עדיין חם בחוץ ואני מתלבטת אם להפעיל את האוורור, שיאפשר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות