מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

10-04-2024 | ירון צחר

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח את המקרר ולהתחיל לחתוך ולהקפיץ את כל מה שנמצא בו ויכול להתאים: בצל, פלפלים, גזרים, פטריות, חצילים, כרוביות ועוד כהנה וכהנה.

מצרכים:
300 גרם פילה עוף חתוך לקוביות
400 גרם פסטה פפרדלה
2 בצלים פרוסים לחצאים
1 חציל גדול מקולף וחתוך לקוביות
שמן זית
מלח גבישי
אורגנו
פלפל שחור גרוס
סלסלה פטריות טריות
5 שיני שום פרוסים לרצועות

לרוטב
4 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב טריאקי
קורט מלח, פלפל, תבלין עוף
3\1 כוס רוטב סויה סיני
2 כפות דבש
4\1 כוס שמן זית
חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
לקלף את החציל ולחתוך לקוביות ולהניח על מסננת עם מלח גס להגרת נוזלים .
להניח את קוביות החציל על נייר אפייה העוטף את תחתית תבנית אפייה. לתבל את קוביות החציל עם שמן זית, מלח גס, אורגנו ופלפל שחור . להכניס את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה שך 190 מעלות ולאפות במשך 15 דקות. להוציא את התבנית מהתנור.

הקפצת פילה העוף:
לתבל את קוביות פילה העוף במלח, פלפל, ותבלין עוף . להניח לפילה העוף לספוג את טעמי התיבול במשך 20 דקות. להוסיף את קוביות העוף המתובלים למחבת פסים עם מעט שמן, ולצרוב את קוביות פילה העוף, עד לקבלת גוון זהוב. להוריד את המחבת מהכיריים.

הקפצת רצועות הבצל והפטריות:
להוסיף לווק כף שמן זית ולהקפיץ את רצועות הבצל, להקפיץ החום גבוה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף לווק את פטריות חתוכות ורצועות השום, ולטגן במשך 10 דקות.
לבשל פסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה לסנן
הרכבת המנה:
להוסיף לווק עם הבצל והפטריות את קוביות העוף הצלויות והחצילים.
להוסיף לווק את הפסטה המבושלת המבושלות, ולערבב.
לתבל עם 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות רוטב טריאקי, דבש, ורוטב סויה, שמן זית, ולערבב, עד קבלת מרקם אחיד וטעים. לפזר מעל את הכוסברה החתוך.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: אוכל ותזונה, מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות