מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

10-04-2024 | ירון צחר

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח את המקרר ולהתחיל לחתוך ולהקפיץ את כל מה שנמצא בו ויכול להתאים: בצל, פלפלים, גזרים, פטריות, חצילים, כרוביות ועוד כהנה וכהנה.

מצרכים:
300 גרם פילה עוף חתוך לקוביות
400 גרם פסטה פפרדלה
2 בצלים פרוסים לחצאים
1 חציל גדול מקולף וחתוך לקוביות
שמן זית
מלח גבישי
אורגנו
פלפל שחור גרוס
סלסלה פטריות טריות
5 שיני שום פרוסים לרצועות

לרוטב
4 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב טריאקי
קורט מלח, פלפל, תבלין עוף
3\1 כוס רוטב סויה סיני
2 כפות דבש
4\1 כוס שמן זית
חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
לקלף את החציל ולחתוך לקוביות ולהניח על מסננת עם מלח גס להגרת נוזלים .
להניח את קוביות החציל על נייר אפייה העוטף את תחתית תבנית אפייה. לתבל את קוביות החציל עם שמן זית, מלח גס, אורגנו ופלפל שחור . להכניס את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה שך 190 מעלות ולאפות במשך 15 דקות. להוציא את התבנית מהתנור.

הקפצת פילה העוף:
לתבל את קוביות פילה העוף במלח, פלפל, ותבלין עוף . להניח לפילה העוף לספוג את טעמי התיבול במשך 20 דקות. להוסיף את קוביות העוף המתובלים למחבת פסים עם מעט שמן, ולצרוב את קוביות פילה העוף, עד לקבלת גוון זהוב. להוריד את המחבת מהכיריים.

הקפצת רצועות הבצל והפטריות:
להוסיף לווק כף שמן זית ולהקפיץ את רצועות הבצל, להקפיץ החום גבוה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף לווק את פטריות חתוכות ורצועות השום, ולטגן במשך 10 דקות.
לבשל פסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה לסנן
הרכבת המנה:
להוסיף לווק עם הבצל והפטריות את קוביות העוף הצלויות והחצילים.
להוסיף לווק את הפסטה המבושלת המבושלות, ולערבב.
לתבל עם 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות רוטב טריאקי, דבש, ורוטב סויה, שמן זית, ולערבב, עד קבלת מרקם אחיד וטעים. לפזר מעל את הכוסברה החתוך.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: אוכל ותזונה, מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

פרסבורגר פרג מהחלומות!

פרסבורגר פרג היא המלכה של עוגות הפרג, היא עוגת שמרים…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

פטריות מוקפצים וקינואה

מעדן בריאות משגע! קל להכנה וטעים כל כך, יהפוך להיות…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

עוגת תפוזים שלמים וריחנית

חורף קר וגשום בירושלים. מטריה, לא רלבנטית לרוח המתפרצת ,המהתלת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פיצה ירוקה וגבינת עיזים

לפעמים, כשמתחשק מאפה טעים וסלט ירקות לארוחת ערב ספונטנית ופיצה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לחמניות כוסמין קטנות

במסגרת טרנד הכוסמין שנכנס ומתקדם היטב בין המאפים וביחוד הלחמים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קיש פטריות וקוטג׳ (בצק פריך)

קיש קליל, שהותאם בגרסת הבצק הפריך לקיש הנוסטלגי של יעל,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פוקצ׳ות…יאמממי

לפעמים ,במיוחד בימים החמים, או הממש ממש קרים מתחשק משהו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט שורשים אדום

אחד הסלטים החביבים עליי ועל משפחתי: סלט יפהפה בצבעיו: גזר…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה אפויה ולוטוס

עוגת הגבינה האפויה, המסורתית אצלנו, הפעם, לבקשת הילדים, בציפוי הלוטוס.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות בריאות טבעוניות כיפיות (ללא גלוטן, ביצים וסוכר)

״נגמרו כל העוגיות הטעימות, עם ה״ שלופציקים״? הוא תהה ומבט…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגת גבינה עם קרם שמנת ושוקולד

אם חשבתם שעוגת גבינה קלאסית היא מנת חלומות – המתכון…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות