מוקפץ פילה עוף עם פטריות חצילים ופסטה

10-04-2024 | ירון צחר

פעם חריף, פעם מתקתק ופעם שניהם. כל שצריך הוא לפתוח את המקרר ולהתחיל לחתוך ולהקפיץ את כל מה שנמצא בו ויכול להתאים: בצל, פלפלים, גזרים, פטריות, חצילים, כרוביות ועוד כהנה וכהנה.

מצרכים:
300 גרם פילה עוף חתוך לקוביות
400 גרם פסטה פפרדלה
2 בצלים פרוסים לחצאים
1 חציל גדול מקולף וחתוך לקוביות
שמן זית
מלח גבישי
אורגנו
פלפל שחור גרוס
סלסלה פטריות טריות
5 שיני שום פרוסים לרצועות

לרוטב
4 כפות רוטב סויה
4 כפות רוטב טריאקי
קורט מלח, פלפל, תבלין עוף
3\1 כוס רוטב סויה סיני
2 כפות דבש
4\1 כוס שמן זית
חופן כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:
לקלף את החציל ולחתוך לקוביות ולהניח על מסננת עם מלח גס להגרת נוזלים .
להניח את קוביות החציל על נייר אפייה העוטף את תחתית תבנית אפייה. לתבל את קוביות החציל עם שמן זית, מלח גס, אורגנו ופלפל שחור . להכניס את התבנית לתנור אפייה שחומם מראש לטמפרטורה שך 190 מעלות ולאפות במשך 15 דקות. להוציא את התבנית מהתנור.

הקפצת פילה העוף:
לתבל את קוביות פילה העוף במלח, פלפל, ותבלין עוף . להניח לפילה העוף לספוג את טעמי התיבול במשך 20 דקות. להוסיף את קוביות העוף המתובלים למחבת פסים עם מעט שמן, ולצרוב את קוביות פילה העוף, עד לקבלת גוון זהוב. להוריד את המחבת מהכיריים.

הקפצת רצועות הבצל והפטריות:
להוסיף לווק כף שמן זית ולהקפיץ את רצועות הבצל, להקפיץ החום גבוה, תוך כדי ערבוב עד לקבלת גוון זהוב. להוסיף לווק את פטריות חתוכות ורצועות השום, ולטגן במשך 10 דקות.
לבשל פסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה לסנן
הרכבת המנה:
להוסיף לווק עם הבצל והפטריות את קוביות העוף הצלויות והחצילים.
להוסיף לווק את הפסטה המבושלת המבושלות, ולערבב.
לתבל עם 3 כפות רוטב סויה, 3 כפות רוטב טריאקי, דבש, ורוטב סויה, שמן זית, ולערבב, עד קבלת מרקם אחיד וטעים. לפזר מעל את הכוסברה החתוך.

בתאבון…

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (2)

מאמרים מעניינים נוספים

מרק קניידלך כשר לפסח

מרק קניידלך לפסח הוא חיבור מושלם בין טעמים חמימים ומנחמים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

שברי מצה קרמל ושוקולד

החג נגמר, אבל המצות לא, גם לכם נשארו חבילות של…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אורז פרסי ביתי (טאדיק)

המנה הזו עוברת אצלנו במשפחה מדור לדור מביתה של דודתי…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

סלט ״וולדורף״ מרענן

מכינה את הסלטים המסורתיים (מלפפונים, שורשים אדום) אבל חסר לי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

כבדי עוף ופטריות בגביעי תפוחי אדמה

האמת שזה רק נשמע מסובך, אבל זו מנה שכל כך…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

לחמניות לפסח

קבלו מתכון מנצח שמככב אצלי כל ליל סדר ללחמניות כשרות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף מצופה סגנון KFC כשל"פ בתנור

המתכון הבא כל כך פשוט וטעים של עוף קריספי ועסיסי…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוף גיאורגי בשום וכוסברה

מסעדת: ״קנגורו״, היא מסעדה גיאורגית בסמטת נחלת שבעה בירושלים, צופנת…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

חרוסת פרסית

זהו מתכון אייקוני של אמא שלי, שלמדה בעיקר עם השנים…

הבלוג של עדי דוד חי

למאמר המלא

רביולי ברוטב שמנת כמהין

אני לא אלמד אתכם להכין רביולי בבית כשיש רביולי כל…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק מינסטרונה מאיטליה באהבה

מרק כארוחה שלמה זה תמיד פתרון מוצלח ומשביע. למרק הזה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

כדורי שוקולד בצורת אוזני המן

  תודו שהרעיון גאוני! אתם הולכים להתאהב. כל כך טעים,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות