מקלובה חצילים בטטות ופרגיות

28-02-2024 | ירון צחר

מתכון מושלם וקל שתמיד מצליח! על הדרך גם תהנו מהנוחות של ארוחה שלמה המבושלת בסיר אחד. מקלובה, זהו תבשיל של אורז שנבנה בקומות שאפשר לשלב בו בשר או עוף עם ירקות, מבשלים הכל בסיר אחד והשוס – כשמגישים לשולחן, נהוג להפוך את הסיר ואז לראות את השכבה התחתונה של הסיר. המנה מרשימה ביופייה ובטעמים שלה. אל תפחדו לנסות.

 

מצרכים:

1 ק"ג פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
2 חצילים ארוכים פרוסים
1 בטטה גדולה פרוסה לאורך
3 בצלים קצוצים דק
3 כוסות אורז שטוף ומסונן
2 שיני שום כתושות
4.5 כוסות מים רותחים (על כל כוס אורז כוס וחצי מים)
חופן צנוברים
קורט מלח ופלפל שחור
כורכום
בהרט
הל כתוש
שמן
לקישוט:
מעט טחינה גולמית
מעט פטרוזיליה קצוצה דק
צנוברים

אופן ההכנה:

חתכו את החצילים והבטטות לפרוסות ארוכות, המליחו והניחו בצד עד ליציאת כל הנוזלים
למשוך בשמן, להניח בתבנית עם נייר אפייה, ולאפות בחום 200 מעלות עד קבלת גוון זהוב יפה.
חממו מחבת נפרדת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הפרגיות וערבבו, הוסיפו את התבלינים והשום וערבבו היטב. בשלו במשך 15 דקות, לקבלת ירקות מאודים.
הכנת האורז:
לתבל את האורז בתבלינים, מלח, פלפל שחור, כורכום, בהרט, הל. לשמן במעט שמן את סיר בישול האורז. לטגן מעט את האורז, תוך כדי ערבוב, עד שגרגירי האורז יצופו במעטה שמן עדין. לצקת מים לסיר לערבב, ולהביא לרתיחה קלה. להנמיך את הלהבה לנמוכה. לכסות את הסיר עם מכסה, ולבשך עד שהאורז סופח את כל הנוזלים. להוריד את הסיר מהכיריים.
הרכבת המנה והאפייה הסופית:
לשמן את תחתית ודפנות סיר ולרפד אותו בנייר אפייה. לגזור את קצוות נייר האפייה, ולסדר סביב לתחתית ודפנות הסיר את פרוסות החצילים והבטטות, כשהן עומדות ו1/3 מפרוסות החצילים והבטטות בולטים מהסיר.
להוסיף לסיר עם החצילים והבטטות מחצית מכמות האורז ולהניח על פרוסות החצילים והבטטות.
מעל האורז, יש להוסיף את הפרגיות ולהדק לאורז. מעל שכבת הפרגיות יש להוסיף את יתרת האורז. להדק את האורז, ולסגור עם פרוסות החצילים והבטטות שיצאו מהסיר.
להכניס את הסיר לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות ולאפות במשך שעה.
להמתין במשך15 דקות להתקררות מעטה של התבשיל. להפוך את המקלובה לצלחת הגשה גדולה.
להסיר את נייר האפייה, ולהגיש לכל סועד פרוסת מקלובה עסיסית וטעימה.
לקשט עם מעט טחינה גולמית, צנוברים ופטרוזיליה קצוצה דק.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (10)

מאמרים מעניינים נוספים

קציצות דגים לימוניות (חמוסטה)

אימי (ז״ל) גדלה בעיר העתיקה והיתה חשופה למגוון מאכלים מעדות…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קובה כורדי מסורתי

רבים מאיתנו מכירים את הקובה בורגול מפלטות המטוגנים שהיו מגישים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ברקוּק

"ברקוק" הוא סוג של בורקס מסורתי מהמטבח הכורדי, שמורכב מבצק…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

ביריאני כורדי (אורז חגיגי)

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת שמעון ברזאני. מנה ביתית שמחזירה…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

תבשיל טופו וירקות בקארי ירוק פיקנטי

לאוכל אסייתי יש מקום אצלנו בלב, לא משנה מתי או…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

שקשוקה ירוקה לוהטת

השקשוקה הירוקה, תפסה לה מקום של כבוד, כחלק בלתי נפרד…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קציצות בשר ירקרקות

מי לא אוהב קציצות? פחוסות, עגולות, שטוחות, עם או בלי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

מרק כתום בריא

בערב נהיה יותר קריר, האויר הצח ממכר ואיתו מגיע גם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק ירקות וקטניות עם ניחוח ים־תיכוני

חברי מתג מבשלים, המתכון מאת נעמי ברגמן. כשאני מבשלת את…

הבלוג של מתג במטבח

למאמר המלא

מרק קובה סלק אדום, מהיר

אמא, נולדה וגדלה בעיר-העתיקה בירושלים, בתקופה בה אימהות וסבתות בשלו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קישואים ממולאים של בית

אין תחושה של בית יותר מסיר שמתבשל לו על הגז,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגיות חמאה של סבתא

זוכרים את העוגיות המושלמות שתמיד תמיד כיכבו על השולחן? עוגיות…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות
שליחת הודעה
צור קשר
שלום, כיצד נוכל לסייע לך?
שלום!
קראתי את הדף - מקלובה חצילים בטטות ופרגיות - באתר מתג
זה נשמע מעניין ואשמח לשמוע עוד.
אנא צרו איתי קשר.
תודה.