מקלובה חצילים בטטות ופרגיות

28-02-2024 | ירון צחר

מתכון מושלם וקל שתמיד מצליח! על הדרך גם תהנו מהנוחות של ארוחה שלמה המבושלת בסיר אחד. מקלובה, זהו תבשיל של אורז שנבנה בקומות שאפשר לשלב בו בשר או עוף עם ירקות, מבשלים הכל בסיר אחד והשוס – כשמגישים לשולחן, נהוג להפוך את הסיר ואז לראות את השכבה התחתונה של הסיר. המנה מרשימה ביופייה ובטעמים שלה. אל תפחדו לנסות.

 

מצרכים:

1 ק”ג פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
2 חצילים ארוכים פרוסים
1 בטטה גדולה פרוסה לאורך
3 בצלים קצוצים דק
3 כוסות אורז שטוף ומסונן
2 שיני שום כתושות
4.5 כוסות מים רותחים (על כל כוס אורז כוס וחצי מים)
חופן צנוברים
קורט מלח ופלפל שחור
כורכום
בהרט
הל כתוש
שמן
לקישוט:
מעט טחינה גולמית
מעט פטרוזיליה קצוצה דק
צנוברים

אופן ההכנה:

חתכו את החצילים והבטטות לפרוסות ארוכות, המליחו והניחו בצד עד ליציאת כל הנוזלים
למשוך בשמן, להניח בתבנית עם נייר אפייה, ולאפות בחום 200 מעלות עד קבלת גוון זהוב יפה.
חממו מחבת נפרדת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הפרגיות וערבבו, הוסיפו את התבלינים והשום וערבבו היטב. בשלו במשך 15 דקות, לקבלת ירקות מאודים.
הכנת האורז:
לתבל את האורז בתבלינים, מלח, פלפל שחור, כורכום, בהרט, הל. לשמן במעט שמן את סיר בישול האורז. לטגן מעט את האורז, תוך כדי ערבוב, עד שגרגירי האורז יצופו במעטה שמן עדין. לצקת מים לסיר לערבב, ולהביא לרתיחה קלה. להנמיך את הלהבה לנמוכה. לכסות את הסיר עם מכסה, ולבשך עד שהאורז סופח את כל הנוזלים. להוריד את הסיר מהכיריים.
הרכבת המנה והאפייה הסופית:
לשמן את תחתית ודפנות סיר ולרפד אותו בנייר אפייה. לגזור את קצוות נייר האפייה, ולסדר סביב לתחתית ודפנות הסיר את פרוסות החצילים והבטטות, כשהן עומדות ו1/3 מפרוסות החצילים והבטטות בולטים מהסיר.
להוסיף לסיר עם החצילים והבטטות מחצית מכמות האורז ולהניח על פרוסות החצילים והבטטות.
מעל האורז, יש להוסיף את הפרגיות ולהדק לאורז. מעל שכבת הפרגיות יש להוסיף את יתרת האורז. להדק את האורז, ולסגור עם פרוסות החצילים והבטטות שיצאו מהסיר.
להכניס את הסיר לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות ולאפות במשך שעה.
להמתין במשך15 דקות להתקררות מעטה של התבשיל. להפוך את המקלובה לצלחת הגשה גדולה.
להסיר את נייר האפייה, ולהגיש לכל סועד פרוסת מקלובה עסיסית וטעימה.
לקשט עם מעט טחינה גולמית, צנוברים ופטרוזיליה קצוצה דק.

————

הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (10)

מאמרים מעניינים נוספים

פרגיות לימוניות עם מנגו

מנגו…סימן, שהקיץ הגיע! מנגו היה הפרי, שרונית, החיילת הכי יפה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

קומפוט (לפתן) צונן ללילות הקיץ החמים

זה לא קיץ בלי קומפוט במקרר, בדיוק כמו שסבתא הייתה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת פרי הפוכה

״זה היה בסוף הקיץ, האוויר היה חמים…” הימים האחרונים של…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

פאי פירות קיץ

טארט מתוק ואלגנטי על בסיס בצק פריך, מילוי קרמי ומניפת…

הבלוג של ירון צחר

למאמר המלא

סלט קייצי, עם סלק ו… מנגו

מודה! אני מכורה למנגו.מבחינתי הפרי המושלם! טעים בטירוף,משתלב עם סלטים,…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

עוגיות שלגיה נימוחות

מתכון לעוגיות שוקולד מושלגות מושלמות, או כמו שבבית שלי קוראים…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פרוזן יוגורט חלומי ללא סוכר

פרוזן ביתי זה הכי שווה, זה גם סופר פשוט מסתבר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

עוגת שזיפים בטעם ילדות

עוגת שזיפים קיצית ונפלאה, קלה להכנה מתוקה וטעימה במיוחד. זו…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא

פרוסות חצילים בתנור ללא טיגון

זה אחד המתכונים המצוינים של חציל בתנור שלא תרצו לוותר…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

גלידת צ׳אנקים שוקולד ואגוזים

הגלידה האהובה מבוססת על שילוב מוצלח בין אגוזים ופאדג’ שוקולד.…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סלט חסה רענן עם נקטרינה ופקאן

אוהבים לשלב פירות בסלטים שלכם? במעט מאוד מאמץ מתקבל סלט…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

כרובית שלמה אפויה בתנור

אז בין לבין המנות העיקריות והשוות, קבלו מנה ראשונה קלה…

הבלוג של סיון בולגריו בלוג

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות