מתכון מושלם וקל שתמיד מצליח! על הדרך גם תהנו מהנוחות של ארוחה שלמה המבושלת בסיר אחד. מקלובה, זהו תבשיל של אורז שנבנה בקומות שאפשר לשלב בו בשר או עוף עם ירקות, מבשלים הכל בסיר אחד והשוס – כשמגישים לשולחן, נהוג להפוך את הסיר ואז לראות את השכבה התחתונה של הסיר. המנה מרשימה ביופייה ובטעמים שלה. אל תפחדו לנסות.
מצרכים:
1 ק”ג פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
2 חצילים ארוכים פרוסים
1 בטטה גדולה פרוסה לאורך
3 בצלים קצוצים דק
3 כוסות אורז שטוף ומסונן
2 שיני שום כתושות
4.5 כוסות מים רותחים (על כל כוס אורז כוס וחצי מים)
חופן צנוברים
קורט מלח ופלפל שחור
כורכום
בהרט
הל כתוש
שמן
לקישוט:
מעט טחינה גולמית
מעט פטרוזיליה קצוצה דק
צנוברים
אופן ההכנה:
חתכו את החצילים והבטטות לפרוסות ארוכות, המליחו והניחו בצד עד ליציאת כל הנוזלים
למשוך בשמן, להניח בתבנית עם נייר אפייה, ולאפות בחום 200 מעלות עד קבלת גוון זהוב יפה.
חממו מחבת נפרדת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הפרגיות וערבבו, הוסיפו את התבלינים והשום וערבבו היטב. בשלו במשך 15 דקות, לקבלת ירקות מאודים.
הכנת האורז:
לתבל את האורז בתבלינים, מלח, פלפל שחור, כורכום, בהרט, הל. לשמן במעט שמן את סיר בישול האורז. לטגן מעט את האורז, תוך כדי ערבוב, עד שגרגירי האורז יצופו במעטה שמן עדין. לצקת מים לסיר לערבב, ולהביא לרתיחה קלה. להנמיך את הלהבה לנמוכה. לכסות את הסיר עם מכסה, ולבשך עד שהאורז סופח את כל הנוזלים. להוריד את הסיר מהכיריים.
הרכבת המנה והאפייה הסופית:
לשמן את תחתית ודפנות סיר ולרפד אותו בנייר אפייה. לגזור את קצוות נייר האפייה, ולסדר סביב לתחתית ודפנות הסיר את פרוסות החצילים והבטטות, כשהן עומדות ו1/3 מפרוסות החצילים והבטטות בולטים מהסיר.
להוסיף לסיר עם החצילים והבטטות מחצית מכמות האורז ולהניח על פרוסות החצילים והבטטות.
מעל האורז, יש להוסיף את הפרגיות ולהדק לאורז. מעל שכבת הפרגיות יש להוסיף את יתרת האורז. להדק את האורז, ולסגור עם פרוסות החצילים והבטטות שיצאו מהסיר.
להכניס את הסיר לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות ולאפות במשך שעה.
להמתין במשך15 דקות להתקררות מעטה של התבשיל. להפוך את המקלובה לצלחת הגשה גדולה.
להסיר את נייר האפייה, ולהגיש לכל סועד פרוסת מקלובה עסיסית וטעימה.
לקשט עם מעט טחינה גולמית, צנוברים ופטרוזיליה קצוצה דק.
————
הירשמו לניוזלטר של “מבשלים עם מתג” וקבלו עדכון שבועי בדוא”ל על מגוון מתכונים חדשים, רעיונות לארוחות טיפים שישדרגו לכם את חווית הבישול והאפייה. להרשמה לחצו כאן
מרים אורון
30.03.2023
מתכון נפלא, היות ואני צמחונית, איזה תחליף לפרגיות תוכל להציע לי, תודה 🙂
ירון צחר
30.03.2023
תחליף לבשר עבור צמחונים יכול להיות פתיתי סויה אותםניתןלרכוש בחנויות טבע
מוריס
31.03.2023
בצילום רואים גם פרוסות עגבניות
אריה סופר
31.03.2023
האם אני רואה בתמונה עגבניות שאינן מופיעות המצרכים הנדרשים?
פולק
31.03.2023
אפשר עם פילי עוף במקום פרגית ?
ירון צחר
09.04.2023
עקרונית, ניתן גם עם פילה עוף.
יהודית זלטין
31.03.2023
שבת שלום
תודה על מתכון מרשים, טעים, בריא וחסכוני .
מוגש ומפורט מאוד קליט
ירון צחר
31.03.2023
תודה
שמח לשמוע
צילה
04.03.2024
בתמונה רואים פרוסות עגבניה . לאן הן נעלמו במתכון ?
ירון צחר
04.03.2024
פרוסות העגבניות הן חלק מקישוט. הן חא חובה. ניתן גם לותר עליהן