מקלובה חצילים בטטות ופרגיות

29-03-2023 | ירון צחר

מתכון מושלם וקל ופתרון נפלא לארוחה שלמה בסיר אחד

מצרכים:
1 ק”ג פרגיות חתוכות לקוביות קטנות
2 חצילים ארוכים פרוסים
1 בטטה גדולה פרוסה לאורך
3 בצלים קצוצים דק
3 כוסות אורז שטוף ומסונן
2 שיני שום כתושות
4.5 כוסות מים רותחים (על כל כוס אורז כוס וחצי מים)
חופן צנוברים
קורט מלח ופלפל שחור
כורכום
בהרט
הל כתוש
שמן
לקישוט:
מעט טחינה גולמית
מעט פטרוזיליה קצוצה דק
צנוברים
אופן ההכנה:
חתכו את החצילים והבטטות לפרוסות ארוכות, המליחו והניחו בצד עד ליציאת כל הנוזלים
למשוך בשמן, להניח בתבנית עם נייר אפייה, ולאפות בחום 200 מעלות עד קבלת גוון זהוב יפה.
חממו מחבת נפרדת עם מעט שמן וטגנו את הבצל עד להזהבה, הוסיפו את הפרגיות וערבבו, הוסיפו את התבלינים והשום וערבבו היטב. בשלו במשך 15 דקות, לקבלת ירקות מאודים.
הכנת האורז:
לתבל את האורז בתבלינים, מלח, פלפל שחור, כורכום, בהרט, הל. לשמן במעט שמן את סיר בישול האורז. לטגן מעט את האורז, תוך כדי ערבוב, עד שגרגירי האורז יצופו במעטה שמן עדין. לצקת מים לסיר לערבב, ולהביא לרתיחה קלה. להנמיך את הלהבה לנמוכה. לכסות את הסיר עם מכסה, ולבשך עד שהאורז סופח את כל הנוזלים. להוריד את הסיר מהכיריים.
הרכבת המנה והאפייה הסופית:
לשמן את תחתית ודפנות סיר ולרפד אותו בנייר אפייה. לגזור את קצוות נייר האפייה, ולסדר סביב לתחתית ודפנות הסיר את פרוסות החצילים והבטטות, כשהן עומדות ו1/3 מפרוסות החצילים והבטטות בולטים מהסיר.
להוסיף לסיר עם החצילים והבטטות מחצית מכמות האורז ולהניח על פרוסות החצילים והבטטות.
מעל האורז, יש להוסיף את הפרגיות ולהדק לאורז. מעל שכבת הפרגיות יש להוסיף את יתרת האורז. להדק את האורז, ולסגור עם פרוסות החצילים והבטטות שיצאו מהסיר.
להכניס את הסיר לתנור אפייה, שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות ולאפות במשך שעה.
להמתין במשך15 דקות להתקררות מעטה של התבשיל. להפוך את המקלובה לצלחת הגשה גדולה.
להסיר את נייר האפייה, ולהגיש לכל סועד פרוסת מקלובה עסיסית וטעימה.
לקשט עם מעט טחינה גולמית, צנוברים ופטרוזיליה קצוצה דק.

 

לבלוג של ירון צחר לחצו כאן

שייך לקטגוריה: מתכונים, עוף ובשר,
תוכן ששייך למאמר:

שתפו

פרסם תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


אין לפרסם תגובות הכוללות תוכן פרסומי או פוגעני אשר חורג מגבולות הטעם הטוב.

תגובות נוספות (8)

מאמרים מעניינים נוספים

תבשיל שפונדרה (אסאדו) וקולרבי בבישול איטי

כאשר מגיעה השבת הגשומה הראשונה של החורף, אחת המסורות המשפחתית…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פפנאש רומני

פפנאש, הגרסה הגבינתית לדונאט ולסופגניות חנוכה – עטור ריבה, שמנת…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ספינג’ מרוקאי קלאסי

  מתכון מנצח לספינג’ מרוקאי שמתאים לחג אבל גם לכל השנה…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

פיצת עגבניות קלאסית לאירוח מושלם

אפשר כבר להריח את ״ניחוח״ בצק השמרים, שמרמז על הארוחה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

לביבות בטטה מושלמות לחנוכה

  לביבות בטטה קלות ומהירות להכנה. לביבות בעלות מתיקות עדינה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

סופגניות אשל ב 5 דקות הכנה

  קסם של סופגניות בשלושה מצרכים בלבד! אין ביצים, אין…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

לטקעס תפו״א ובצל של סבתא

ריח השמן באוויר מעיד, שחג החנוכה קרב ובא ואיתו הררי…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

אמנון בתנור

גדלתי בבית, שלשישי בערב – ליל שבת יש דג למנה…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא

סופלה שוקולד ללא תוספת סוכר

קבלו מתכון פשוט ומהיר של סופלה שוקולד טעים ומשובח. הקינוח…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

אסאדו נימוח בקלי קלות

מתכון קל וטעים לאוהבי הבשר! אסאדו בבירה ודבש בסיר עם…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

מרק חצילים

אם הייתי צריכה לבחור ירק שמככב אצלי כמעט בכל ארוחה,…

הבלוג של ניצן פוגל

למאמר המלא

ארוחה חמה ומחבקת בסיר אחד

בימים עצובים שכאלה, אין חשק לכלום צריך לדחוף את עצמנו…

הבלוג של מילכה דיין

למאמר המלא
עגלת קניות
0

אין מוצרים בסל הקניות.

למעלה
חזרה
נגישות